נתן בשבקין (צילום: אלעד דיין)
טישרט ורודה עם קשקוש כחול. איזה גבר בשבקין | צילום: אלעד דיין

"בובי,מה ללבוש?", שאל אותי אהובי. "את אחת מהטישרטים", עניתי בתקווה שמכאן אוכל להמשיך ולהתרכז בלהתאפר. "אבל זה מתאים לאירוע?", שאל ולא הרפה, "את סטייליסטית, לא? תלבישי אותי!" ואז מגיע בכל פעם, לפני כל אירוע, משפט המחץ: "מלך, לא משנה מה הוא לובש".

הוא מת על התשובה הזו, המלך הפרטי שלי, והאמת, הוא מסוג הגברים שבאמת יכול להגיע כמעט לכל אירוע איך שרק בא לו - אבל כל זאת רק לאחר שאני דואגת מידי כמה חודשים לשכן בארון שלו כדרך קבע מספר טישרטים עדכניות.

מפריט לבוש תחתון ועד אמצעי פרסומי: ההיסטוריה של הטישרט

הטישרט קיימת בעולמינו בצורה המוכרת לנו כבר מאות שנים. במלחמת העולם השנייה הפכה הטישרט לחלק מרשימת הציוד התקני של חיילי צבא ארצות הברית, אמנם כפריט לבוש תחתון, אולם לא עבר זמן רב עד אשר אותו פריט נגלה לעין בשעה שחיילים בחרו ללבוש את הטישרט בלבד כאשר עסקו בעבודה פיזית ונעשה להם חם.

מהר מאוד הפכה הטישרט לבגד לגיטימי ורבות מהן נמכרו כאשר מודפס עליהן מסר פוליטי. בשנות השישים התעצמה תעשיית ההדפסים והחולצות הפכו להיות חלק בלתי נפרד מהופעות רוק, שעה שבכל הופעה נמצא דוכן ובו נמכרו חולצות עם הדפסים של הלהקה. מאז ועד היום הטישרט מאפשרת להביע מסרים, להזדהות, להביע מחאה פוליטית ולתפקד כמדיום פרסומי ואמנותי פופולרי.

טישרט לכל אירוע? רק בישראל

בעבר היה זה חוסר נימוס ואקט של זלזול להגיע אליהם עם טישרט, אבל בשנתיים האחרונות הטישרט הפכה להיות פריט אופנה לגיטימי גם לאירועים. בעצם, יותר מדי לגיטימי; הפער בין שאר העולם וישראל צומצם עם הלגיטימציה שקיבל פריט לבוש זה, אבל נראה שהגברים בארץ לוקחים את השימוש בטישרט צעד אחד רחוק מדי (בערך כמו שהנשים כאן עושות עם נעלי הפלטפורמה). הלך הרוח של רוב גברי ישראל נשמע בערך כך: זה נוח, אז למה שלא נלך עם זה כל הזמן ולכל אירוע?

גיא זוארץ ויעל בר זוהר (צילום: אלעד דיין)
גיא, תקרא רגע את מה ששירלי כותבת על הוי העמוק הזה | צילום: אלעד דיין

נכון, זה נוח ללבוש טישרט, ונכון שמזג האוויר כאן ברוב ימות השנה חם ובעצם לכם הגברים חם גם בחורף. בהחלט אפשר להבין איך לצד מקומו המכובד של הג'ינס כפריט הנלבש ביותר ישנה גם חולצת הטישרט, אבל אם תחשבו על זה רגע, תבינו שהתופעה בישראל כבר חרגה מהטעם הטוב.

תחשבו כמה נדיר זה יהיה לראות גבר איטלקי מגיע ליום עבודה במשרד עם טישרט בלבד. אם כבר טישרט, אז זה תמיד יהיה ביחד עם חולצת כפתורים מכופתרת פתוחה מעל או ג'קט קליל. אבל אצל הישראלים? טישרט לעבודה נראה כמו הדבר הכי נורמלי שיש.

בחן את עצמך: איזה טיפוס טישרט אתה?

הטישרטים מתחלקים לכמה ז'אנרים. יש את הטישרט הלבנה החלקה, זו שחרוטה בזכרוננו מהסרט "מרד הנעורים" עם ג'יימס דין ו''חשמלית ושמה תשוקה" עם מרלון ברנדו. אם תמצאו את עצמכם מביטים על שלל המבלים באזור הנמל בשישי בלילה, תגלו שעדיין הרוב הגדול בוחר באותה טישרט לבנה חלקה עם ג'ינס כמראה המנצח, ואכן לטעמי זהו מראה מנצח לערב קיצי. מצד שני, זה קצת בעייתי כשעוד מאה בחורים מסביב חושבים בדיוק אותו הדבר.

אבי נוסבאום (צילום: אורטל דהן)
על נוסבאום זה דווקא יושב בול. מצחיק כזה | צילום: אורטל דהן

לאחר מכן יש את הטישרטים המודפסות, הצבעוניות והמשמחות. חביבות מאוד, רק שכדאי להיזהר איתן מכל מיני מסרים שוביניסטיים, נרקסיסטים או פוליטיים קיצוניים. נסו לשמור על אופטימיות וספורטיביות במסרים אותם אתם בוחרים על הטישרט שלכם.

אין תמונה
StyleRiver

אחרונה ופחות חביבה עליי בעליל זו הטישרט המטרוסקסואלית - זו שיש לה מחשוף וי עמוק מדי, שחושף חזה חלק מדי, זו שיש עליה יותר מדי טלאים, ניטים ותיפורים. טישרט כזאת מסמנת את הלובש אותה כגבר אשר איתו תהייה מלחמה עקובה על המראה. ראו הוזהרתם.

לסיום, קבלו טיפ: את מגוון הטישרטים עם ההדפסים מהקיץ תשאירו על המדף גם לחורף - כי ביחד עם ז'קט קליל או חולצת כפתורים בצבע אחיד מכותנה עבה מעל, מובטח לכם חורף נעים במיוחד.

שירלי גליק היא קניינית ועורכת תוכן של StyleRiver

 >> אופנת גברים: הטרנדים של חורף 2011
>> אולי במקום להתרכז בעצמך תקנה לה משהו? בוא לחנות המעצבים שלנו: