בית המשפט החליט היום (חמישי) לשחרר למעצר בית את עופר דורון, גל דורון, אמיר שדה ואיתי יפה, הנאשמים בירי נורי התאורה לעבר בית ראש הממשלה בקיסריה. הארבעה ישהו בביתם בתנאים מגבילים, כולל איזוק אלקטרוני. בהחלטתו אמר השופט שאכן עולה מהראיות שמדובר במעשה פזיז ורשלני באש, אך ביקר בחריפות את סעיף "מעשה הטרור" שייחסו הפרקליטות והמשטרה לנאשמים.

"כל מחאה כזו, שתתלווה אליה עבירה נוספת כגון אלימות - עלולה להיכנס תחת המעטה של מעשה טרור", אמר השופט. "המדרון החלקלק עלול להוביל לתוצאות אפלות - ולא לכך כיוון המחוקק, שקיים דיון מעמיק, ובסיומו נבחרה המילה לאלץ, ולא מילה מרוככת יותר, וזאת בכדי להימנע מסכנה של הרחבת המקרים עליהם תחול ההגדרה של מעשה טרור".  

גם על עבירת ניסיון ההצתה שיוחסה לנאשמים מתח השופט ביקורת: "קיימת סתירה לוגית בטיעון ב"כ המבקשת: הכיצד ניתן בו זמנית להתכוון להצית ולקוות שלא להצית? מכאן, שגם בקיום יסודות הניסיון לעבור עבירה של הצתה, קיימות אמנם ראיות לכאורה בעלות פוטנציאל להרשעת המשיבים בביצועה, ואולם ראיות אלו אינן בעוצמה חזקה". 

 

עם זאת, סבר השופט שבנוגע לעבירה שעניינה שיבוש מהלכי משפט ש"גרסת הנאשמים מאשרת את הנטען בעניין זה, על כן קיימות ראיות לכאורה, שיש בהן פוטנציאל להרשעת המשיבים 1 ו-2 בביצוע עבירה זו, וההסבר שמסר המשיב 1, שהדבר נבע מרצונו שלא לערב את בנו, המשיב 2, באירוע, אין בו כדי להפחית מעוצמת הראיות לכאורה, וכך אני קובע". 

השופט סיכם: "סוף דבר – לאחר בחינת מכלול חומר הראיות הגעתי למסקנה, לפיה אמנם קיימות ראיות לכאורה לכך שהמשיבים עברו עבירה של מעשה פזיזות ורשלנות (פזיזות באש), אך אין ראיות לכאורה, שיש בהן פוטנציאל להרשעת המשיבים בכך, שמעשה הפזיזות באש הוא מעשה טרור".

לפני שבוע ארבעת פעילי מחאה הנאשמים כתבו בבית המעצר בירושלים מכתב שמתאר את החוויות הקשות שעברו במעצר ובחקירות במתקני הכליאה. המכתב מתאר את תנאי המעצר הקשים במתקני השב"כ ובתי הסוהר, את החקירות הממושכות ואת "תחושת הרדיפה הפוליטית" שנלוותה לאירועים שהובילו למעצרם.