ביום הראשון של סנ"צ ג'י.אר דוידוב כמפקד תחנת משטרת רהט, הוא זכה לקבלת פנים קשה במיוחד – רצח באחת השכונות בעיר על רקע סכסוכי דמים בין משפחות. למחרת נשמעו יריות בכמה מוקדים בעיר, ובני נוער הסתובב ברחובות עם רובים ואקדחים דרכים. "לקח לו כמה ימים להבין לאיפה הוא הגיע", הסביר קצין במשטרת המחוז הדרומי, "שזה לא דומה בכלל למה שעשה כמפקד ימ"ר לכיש".
דוידוב החליט לקבל על עצמו את האתגר. הוא עבר בין השכונות, נפגש עם מנהיגי החמולות, והבהיר להם שבמשמרת שלו תהיה משילות בעיר. "הוא גיבה את שוטרי התחנה שלא יחששו מעימותים עם עבריינים בעיר – לערוך חיפושים, להחרים נשק לא חוקי, ולסלק שוהים בלתי חוקיים", הסביר גורם במשטרה, "הוא איש של עבודה קשה. מאז שהוא בתפקיד התושבים מרגישים את המשטרה בעיר, אבל יש לו עוד הרבה עבודה".
מאז שנכנס לתפקידו דוידוב חי את השטח 24 שעות ביממה. "אנחנו כאן כדי לתת מענה לתושבים ולשמור על ביטחונם. לא ניתן לאף אחד להרים ראש ולעשות מה שהוא רוצה, זה נגמר", אמר דוידוב בשיחות עם קציני משטרה במחוז הדרומי, "התושבים מבינים שמשטרה חזקה תסייע למגר את הפשיעה".
"רואים יותר ויותר את השוטרים ברחובות", ציין תושב העיר, "יש פחות אירועי אלימות וירי. אין ספק שג'י.אר בא לעבוד, מרגישים שיפור בביטחון התושבים בעיר". גם בכיר בעיריית רהט הודה כי דוידוב מציג גישה קשוחה בכל הנוגע לענייני הפשיעה. "הוא מאמין במעורבות הקהילה במלחמה בפשיעה אבל גם בהפעלת כוח נגד עבריינים", הסביר הבכיר, "יש פה סיירת הורים שמסתובבת בעיר עם ניידות דבר שלא היה פה מעולם".
"בעוד שנתיים נראה אם השקט חזר לרהט, חובת ההוכחה היא על ג'י.אר. זה תפקיד הרבה יותר קשה מהפיקוד על ימ"ר לכיש", ציין בכיר במשטרה, "זה אתגר חייו".
דוידוב בן ה-42, אב לארבעה ילדים. הוא התחיל את דרכו במשטרה במשמר הגבול, כמפקד נקודת המשטרה תחנת "רמת נגב", קצין מודיעין בתחנת משטרת באר שבע ובתפקידו האחרון – מפקד היחידה המרכזית במשטרת מרחב לכיש. בתקופתו בלכיש סוכלו עשרות חיסולים ונחשפו פרשות פשיעה חמורות. מצד שני, למרות השבחים הרבים נותרו גם שלוש פרשות רצח לא מפוענחות – רצח אבי ביטון שמקורב לראש ארגון הפשע שלום דומרני, רצח המאבטח בווילה של ראש ארגון הפשע בני שלמה, ורצח שלמה בעצמו.