בית המשפט המחוזי מרכז-לוד גזר הבוקר (רביעי) 33 שנות מאסר על אושר אגסי, שרצח באכזריות את שכנו שלו קורוסטישבסקי בדירתו בפתח תקווה בינואר 2023. בנוסף נגזרו על אגסי תשעה חודשי מאסר על תנאי, ופיצוי בסך כולל של 258 אלף שקלים, שיחולק שווה בשווה בין שני ילדיו הקטינים של הנרצח.
אגסי הורשע במסגרת הסדר טיעון בעבירה של רצח בכוונה, הצתה ושיבוש הליכי משפט, לאחר שהצית את גופתו של קורוסטישבסקי אחרי שרצח אותו, וניסה להיפטר ממנה באמצעות גלגולה בשטיח.
"למקרא כתב האישום, גם לאחר שתוקן לקולה במסגרת ההסדר, לא ניתן שלא להזדעזע עד היסוד נוכח מעשיו המפלצתיים של הנאשם, אשר פגע פגיעה חריפה ביותר בערכים המוגנים הבסיסיים ביותר של החברה האנושית, ובראשם ערך השמירה על חיי אדם", כתבו השופטים בגזר הדין. "הדעת מתקשה להשלים עם תחושות הכאב, ההשפלה, חוסר האונים והפחד הנורא מפני המוות הקרב, שחש המנוח, שלו קורוסטישבסקי ז"ל, במהלך אותן שעות ארוכות שבהן היה נתון לחסדיו של הנאשם, אשר מתוך תאוות נקם, ועל רקע מוטיבציות כלכליות פעוטות, דקר את המנוח פעם אחר פעם אחר פעם אחר פעם, עשרות רבות של דקירות, בכל חלקי גופו, תוך שהוא מקשה את ליבו מפני בכיו ותחנוניו של המנוח".
"הלב מתקומם לנוכח בקשתו של אדם השרוע מדמם על הרצפה לקבל כוס מים, בקשה אשר מנוצלת על ידי הנאשם על מנת להצטייד בסכין נוספת, לאחר שלהב הסכין המקורית בה דקר את המנוח נשבר, ומובילה לסבב חדש וממושך של דקירות חזקות, עשרות דקירות, בכל חלקי גופו של המנוח, עד שכוחו לא עומד לו עוד והוא מחזיר נשמתו לבורא. דקירות נוספות בוצעו גם לאחר המוות. העיניים קוראות, והמוח מתקשה לעכל. מעשיו אלה של הנאשם, באותן שעות בהן שהה בדירתו של המנוח, לצד גופו המדמם של שלו, עומדים בליבת החומרה היתרה שבכתב האישום המתוקן, אך לצידן מרכיבי חומרה רבים נוספים, המצדיקים התייחסות, לפני ביצוע הרצח ואחריו".
השופטים התייחסו למסכת הסחיטה והאיומים שחווה קורוסטישבסקי לפני הרצח על ידי אגסי. "בתוך כך יש למנות תחילה את מעשה הסחיטה המקדים, במהלכו ניצל את מצבו המוחלש של הקורבן, וסחט ממנו באיומים קשים ובתחכום סכום של 35,000 שקל. לכך יש להוסיף את התכנון המוקדם וקר הרוח מצידו של הנאשם, אשר הצטייד בדלק שנועד להצתת דירתו של המנוח שבועות רבים בטרם הוציא את תכניתו אל הפועל, הגיע לדירת המנוח עטוי בכפפות וחמוש בסכין, והחל בתקיפתו האלימה של המנוח ללא כל התגרות. קור רוח מקפיא הפגין הנאשם גם לאחר שהמית את המנוח, בכל אותן פעולות בהן נקט לאחר שהושלם הרצח להסוואת הגופה, הקטנוע והציוד ששימש אותו לביצוע העבירות. אותו קור רוח בולט במיוחד באינטראקציה עם עובר האורח בו נעזר להתנעת הקטנוע, ולקבלת המצית שבאמצעותו הצית את דירת המנוח ואת גופתו".
ההודאה ברצח - וההקלה בעונש
בגזר הדין מתוארות פעולות השיבוש שביצע אגסי על מנת לטשטש ראיות לאחר הרצח: "פעולות ההסוואה והטשטוש נמשכו לאורך שעות ארוכות לאחר השלמת מעשה הרצח, כשהנאשם נחוש להשלים את תכנית הרצח ולהתחמק מאימת הדין", נכתב. השופטים ציינו כי אלמלא כתב האישום המתוקן שהוגש נגד אגסי, הם היו גוזרים עליו עונש מאסר עולם בשל האכזריות יוצאת הדופן של הרצח. "כאשר מדובר בהמתה מכוונת של אדם, באכזריות כה רבה, ועל רקע תכנון ממושך ומדוקדק, דומה כי דינו של הרוצח אחד ויחיד – להישלח למאסר עולם. אלא שבמסגרת הסדר הטיעון תוקן כתב האישום מעבירה של רצח בנסיבות מחמירות לעבירה של רצח בכוונה, ללא נסיבות מחמירות, עבירה שלצידה עונש מאסר עולם שאינו חובה או עונש של עד 30 שנות מאסר. עוד הוסכם במסגרת ההסדר, כי הצדדים לא יעתרו להטלת עונש של מאסר עולם, אך העונש המבוקש על ידם במשותף יעמוד על 33 שנות מאסר בפועל, ובכך ישקף במידה רבה את העונש המרבי החלופי - עד 30 שנות מאסר - בתוספת צבירה בת 3 שנים בגין העבירות הנוספות שביצע הנאשם, עבירות ההצתה, הסחיטה ושיבוש ההליכים".
השופטים אף התייחסו להקלה בעונשו של אגסי במסגרת הסדר הטיעון שנחתם עמו. "בהיעדר קשיים ראייתיים משמעותיים בכל הנוגע לקיומן של נסיבות מחמירות, אין ספק כי ההסדר מקל במידת מה עם הנאשם, שכן בנסיבות רגילות היה הוא צפוי בגין המעשים הקשים שביצע לעונש מאסר עולם חובה", כתבו. "לצד האמור לעיל, וכפי שהובהר, אין להקל ראש כלל ועיקר בעונש עליו הסכימו הצדדים בגדרו של הסדר הטיעון, עונש המצוי ברף הגבוה של העונשים המוטלים בגין עבירת רצח בכוונה, ללא נסיבות מחמירות, ואשר מבטא, כאמור, גם תקופת מאסר משמעותית במצטבר בגין העבירות הנלוות".
עם זאת, השופטים מסבירים מדוע קיבלו את העונש עליו סוכם בהסדר הטיעון עם אגסי. "מדובר בבחור צעיר, כבן 25 בלבד, אשר הודה, נטל אחריות, וחסך את הצורך בניהול הליך ממושך של הוכחות. בנוסף, התחייב להפקיד את סכום הפיצוי עבור בניו הקטינים של המנוח, ואף הפגין נכונותו זו בכך שהפקיד מראש חלק לא מבוטל מהסכום המוסכם", כתבו. "הסיום המהיר של ההליך, על דרך ההודאה, למרות ההקלה הכרוכה בו, היה מקובל על אמם של הקטינים, אשתו לשעבר של המנוח, אשר תמכה בהסדר שגובש. התוצאה הכוללת היא, כי גם אם אין בהסדר משום מיצוי מלא של הדין, הרי שמדובר בהסדר סביר ומאוזן, ועל כן ראוי יהיה לכבדו".