ליאור ביטון, החשוד שהקים אתרים פיקטיביים שהציעו בין היתר חופשות במחיר מוזל, והונה את לקוחותיו בסכום של כחצי מיליון שקלים, יישאר במעצר עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו - כך קבע בית משפט השלום בראשון לציון. שותפו לעוקץ, יקיר עזרא, נמלט מישראל לדובאי וטרם נתפס. 

במהלך דיון שנערך בשבוע שעבר בבית המשפט נחשפו פרטים חדשים על הפרשה. החוקרים גילו בטלפון של ביטון מסרונים ששלח לעזרא בטלגרם. ביטון כתב לעזרא כי עליו למחוק את כל ההתכתבויות ביניהם כדי למנוע מחוקרי להב 433 להשיג ראיות מפלילות נגדם.

בדיון נאמר כי ביטון ועזרא הקימו פלטפורמות מזויפות לרכישת חבילות נופש זולות כמו ויז'ין טריפ, דילים, פליי דיל, חופשות סודיות ועדן טורס, שבאמצעותם גבו מעשרות קורבנות כ-350 אלף שקל מבלי שסיפקו להם את החופשות שהזמינו ונעלמו עם הכספים.

כתב האישום נגד ביטון, שאותו הגישה יחידת התביעות בלהב 433, כולל 14 אישומים. מרבית ההונאות הן בתחום התיירות, והשאר קשורים להונאה של מכירת מותגי יוקרה, טלפונים סלולריים ומכשירי אלקטרוניקה.

התביעה דרשה להשאיר את ביטון במעצר עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו בנימוק שאם ישוחרר הוא עלול לחזור על מעשיו. במהלך הדיון התובעים המשטרתיים טענו כי יש 90 תלונות נגד ביטון ועזרא וכי ישנן די ראיות להשארתו במעצר.

סנגורו של ביטון טען מנגד כי יש בעיה בקבילות הראיות נגדו. לדבריו, החוקרים הניחו את האצבע שלו בכוח על המחשב כדי לפתוח אותו וכך הושגו ראיות נגדו. ניתן צו חיפוש במחשב שלא כלל אפשרות לחיפוש בכוח כפי שקרה עם הנאשם. במקביל שירות המבחן המליץ לשחרר את ביטון למעצר בית בפיקוח בני משפחתו הכולל איסור גישה לאינטרנט.

השופט שדן בבקשת המשטרה, דחה את טענות הסנגור על כך שהראיות נגד ביטון הושגו באופן פסול, כולל הפריצה למחשב. לדבריו, מרבית העבירות בוצעו באמצעות המחשב.

"מדובר במעשי מרמה שיטתיים שנמשכו כשנתיים וחצי", הסביר השופט דן שוהם את החלטתו להשאיר את ביטון במעצר ולדחות את טענתו לפיה הראיות נגדו לא קבילות והושגו באופן פסול. "כ-90 מתלוננים, אזרחים תמימים, פותו לשלם עבור מוצרים ושירותים שונים ולא קיבלו כל תמורה. מדובר במעשי מרמה מתוחכמים במיוחד שדורשים ידע והבנה במחשבים ונעשו בצוותא חדא עם השותף שמסתתר מאימת החוק בדובאי. המשיב (הכוונה לביטון) בחר להעלות את הטיעון בדבר פריצה למחשב של המשיב בכוח והתעלם משורה של ראיות שמבססות את כתב האישום".

השופט קבע שקיימות ראיות נגד ביטון שבביתו נמצאו מכשירי אלקטרוניקה שרכש באמצעות כרטיסי אשראי של חלק מהקורבנות. לדבריו, ביטון וחברו עזרא הקימו עסק בתחום המכירות והייבוא ועברו לאיחוד האמירויות כדי למצות רווחים ולקבל הטבות מס. בנוסף, השופט דחה את המלצת שירות המבחן וקבע שביטון כאמור יישאר במעצר ושיש ראיות נגדו בתיק ושהוא ושותפו ניסו לשבש את החקירה.