24.11.2009. השעה 23:50 בלילה. שחקן הכדורגל לשעבר, אלי אוזן בן 46, נהג במכונית הב.מ.וו הלבנה שלו בשדרות נווה אשכול בבאר שבע. בשלב מסוים הוא נעצר ליד עמוד תאורה. עבריין ממרכז הארץ שקבע עמו פגישה עשה לו "כיפה אדומה". הוא נכנס למכוניתו ותוך כדי שיחה ביניהם, שלף אקדח וירה בו כדור אחד מאקדח משתיק קול תשעה מ"מ שפגע לו בווריד בצוואר. אוזן הספיק לנהוג כמה מטרים עד שהתמוטט על ההגה ומת, המכונית הידרדרה כ-200 מטר עד שפגעה בעמוד. הרוצח נמלט מהמקום ונעלם בחשכת הלילה.
כמה דקות לאחר מכן נהגים שעברו בסביבה התקשרו למשטרה ודיווחו על תאונת דרכים. שוטרים מתחנת באר שבע שהגיעו למקום הבינו מהר מאוד שלא מדובר בתאונת דרכים אלא ברצח מתוכנן. מטרים ספורים מהניידת נמצאה מחסנית של אקדח אבל כנראה היא לא הייתה שייכת לרוצח.
"מי שרצח את אלי אוזן הוא רוצח שכיר שלהערכתי קיבל הרבה מאוד כסף. הוא ואלי הכירו. הוא ידע בדיוק איפה לירות בו כדי שימות מיד", גילה חוקר לשעבר ביחידה המרכזית במשטרת מרחב הנגב שחקרה את התיק הרצח. "זה רצח שתוכנן לפרטי פרטים והוא קשור להלוואות וכספים שאוזן קיבל והחזיר בצורה כזו או אחרת כשהוא התנהל מול כל מיני גורמים עבריינים מהנגב ומרכז הארץ. חלקם דמויות מוכרות מאוד בעולם הפשע הישראלי".
13 שנים לאחר הרצח, אנחנו חושפים כאן לראשונה כי אוזן היה חייב כמה מאות אלפי שקלים לגורמים עבריינים לאחר שהיה ערב להלוואה שקיבל עבריין ממרכז הארץ שלא הצליח להחזיר את החוב. החוב התגלגל לפתחו של אוזן שהתקשה להחזיר אותו ושילם בחייו.
באותם ימים אוזן היה אחד האנשים הקרובים לראש ארגון הפשע שאז היה בשיאו, יצחק אברג'יל. הוא נחשב לשליחו של אברג'יל בבאר שבע, בעוד האחים ניבי וחגי זגורי היו בני ברית בעיר של יריבו - שלום דומרני. בין שתי הקבוצות הללו תמיד הייתה מתיחות. הם למעשה נלחמו על אותה טריטוריה, על הלוואות ומועדוני הימורים.
"אם אלי שהיה כדורגלן מוכשר מאוד בצעירותו לא היה מתערבב עם עבריינים מוכרים בעולם הפשע וההימורים, למרות שמעולם לא היה עבריין ולא פגע באיש, הוא היה עושה קריירה מפוארת מאוד בקבוצות פאר באירופה ומרוויח המון כסף", ציין חבר קרוב של אוזן. "הבעיה שלו הייתה בראש כי היה כל כך מוכשר שלא השקיע את כל כולו בכדורגל. הוא לא אהב לקום מוקדם לאימונים. מה שהיה לו ברגליים לא היה כמעט לאף אחד שחקן בארץ. הוא היה הכי קרוב בכישרון שלו לרוני קלדרון (שחקן כדורגל לשעבר שנעלם ועד היום לא יודעים מה עלה בגורלו). הוא היה כל כך נאיבי שעזר להמון אנשים ובזמן אמת כולם נעלמו לו".
אוזן, שחקן נבחרת ישראל לשעבר, נולד בשכונה א' בבאר שבע. הוא הספיק להופיע פעם אחת במדי הנבחרת. הוא שיחק במשך כעשור בקבוצת הכדורגל של הפועל באר שבע. בשנות השמונים הוא כיכב בקבוצה ובליגה הישראלית. קבוצות פאר מגרמניה התעניינו בכשרון הצעיר אבל הוא העדיף להישאר בארץ. בהמשך שיחק בהפועל תל אביב וצפרירים חולון ובגיל 32 לתדהמת כולם תלה את הנעליים. הוא אהב לבלות וליהנות מהחיים, והכדורגל עבורו לא היה מקצוע. לאוזן היה דחף להרס עצמי.
"היה לו כישרון אבל גם פורק עול", שחזר מאמנו לשעבר של אוזן אליהו 'לילו' עופר בראיון שנתן ל'מעריב' לפני כ-13 שנה. "לזכותו ייאמר שהיה נשמה טובה. לא חצוף. מופנם, חייכן, על המגרש תמיד שיחק עם הלב, נתן כל מה שיש לו אבל האופי הבלייני שדבק בו קיצר לו את הקריירה וחבל. בגללי הוא לא שיחק בליגה הגרמנית. היה שחקן נדיר באיכויות שלו יותר מרוני קלדרון. הייתה לי מלחמה גדולה איתו כי הוא לא היה מתעורר לאימוני בוקר".
שלום אביטן מגדולי השחקנים ששיחקו בהפועל באר שבע ובישראל חידד את הסוגיה עוד יותר: "אלי היה שחקן עם פוטנציאל אדיר. הפועל באר שבע הייתה קטנה עליו. הוא היא צריך לשחק באירופה. היה מהיר, חסון, מוכשר, בעט בשתי הרגליים מצרך נדיר לכדורגלן ישראלי אבל לא אהב להשקיע בכדוגל אחרת הוא היה במקום אחר לגמרי".
אוזן התקשה לנהל אורח חיים ספורטיבי. אהב לעשן, לשתות אלכוהול, לבלות במועדונים ולהיות מוקד משיכה עבור נשים. אוזן שהיה אדם סגור מטבעו. הוא לא סיפר לאיש על העסקים שלו. הא התחתן ונולדה לו בת ועם השנים התרחק מכדורגל ומחק את הפרק הזה מחייו. הוא נהג לנסוע במכוניות פאר, רכש דירה יוקרתית, פתח מועדוני הימורים והתעסק בניכיון צ'קים והלוואות. חלק מהמועדונים שפתח נסגרו בפשיטות של בלשי משטרת באר שבע.
"אלי גלגל מיליוני שקלים. יום אחד יכול להיות הכי עשיר בעיר ויום אחר בלי כלום. עזר להמון נזקקים והומלסים. היו רואים אותו מסתובב מידי פעם עם העבריין יצחק אברג'יל. אז כולם נתנו לו כבוד כי היה לו גב מאחוריו", נזכר עבריין באר שבעי לשעבר. "אלי ויצחק היו נפגשים בבתי קפה בעיר מוקפים בשומרי ראש. אלי היה מעין ראש שלוחה שלו בבאר שבע".
כשאברג'ל הוסגר מישראל לארצות הברית ואיבד את מרבית כוחו ונכסיו, הדבר פגע באוזן שנקלע לחובות כספיים כבדים ונאלץ למכור חלק מרכושו. בשנים האחרונות קודם חיסולו, אוזן חלה בסרטן, נלחם באומץ לב והחלים.
החיסול של אוזן הפתיע עולם הפשע בבאר שבע ואת חוקרי היחידה המרכזית במשטרת מרחב הנגב. החוקרים חקרו את ראש ארגון הפשע באותם ימים ששלט בעיר, העבריין חגי זגורי, כמי שהיה מעורב ברצח. זגורי הכחיש. אבל עד המדינה נגדו טען במשטרה כי ניבי וחגי נפגשו בערב הרצח במסעדה בעיר העתיקה בבאר שבע וסיכמו ביניהם על פי החשד לחסל את אוזן.
"חגי התייעץ איתי. הוא סיפר לי שמשה רובין (מבכירי העבריינים המקורבים לניבי זגורי) פנה אליו וביקש שיעזור לו. הוא סיפר לו שיש לו עניין לרצוח את אוזן וביקש מחגי שיעשה לו את העבודה" ,העיד עד המדינה בפרשה, יניב בובליל. "ניבי ביקש מרובין לבצע את הרצח וטען שאוזן היה מעורב בניסיון להתנקש בחייו... ובתמורה רובין ירצח את זזה צדיק (יריבו הגדול של חגי זגורי)". בפרשה הזו לא נחקר ניבי זגורי ולא הוכח שהיה לו קשר לרצח של אוזן וכך גם סגנו רובין.
פרקליטות מחוז דרום הגישה כתב אישום נגד חגי זגורי שכלל סעיפי אישום רבים ובהם הלבנות הון, עמידה בראש ארגון פשע ובין השאר בגין רצח אלי אוזן. במהלך המשפט זגורי חתם על הסדר טיעון שבמסגרתו סעיף הרצח של אוזן נמחק מכתב האישום נגדו. זגורי נדון ל-15 שנות מאסר בפועל.
מבחינת המשטרה, תיק הרצח של אלי אוזן נותר פתוח למרות הסדר הטיעון עם זגורי משום שלא הוכח שביצע את הרצח. מידע חדש לגבי רוצחים פוטנציאלים זרם למשטרה לאורך השנים כולל על עבריינים הקשורים למאפיה הרוסית שהלוותה כספים לאוזן או לאנשיו, אבל גם המידע הזה לא הוביל לפריצת דרך חדשה.