מרים שושן בניטה, שהורשעה בהברחת שעוני יוקרה בשווי של 6 מיליון שקל ונידונה ל-12 חודשי מאסר בפועל, לא תשב יום אחד בכלא - כך קבעו שופטי בית המשפט העליון. השופטים התרשמו מההליך השיקומי שעברה בניטה ומהעובדה כי מי שהפעיל אותה - היהלומן ואיש העסקים אבי קורן - לא נענש וברח מהארץ.
בניטה הופעלה לפני כשש שנים על ידי קורן כבלדרית להברחת שעוני יוקרה לישראל. היא עבדה במשך כעשרה חודשים כבלדרית עד שנתפסה בנתב"ג במסלול הירוק כשברשותה שעונים ותכשיטים בשווי כולל של 6.1 מיליון שקל. ברשות המיסים העריכו שהשעונים היו מיועדים עבור מפורסמים שהיו אמורים לרכוש את השעונים ובהם עומר אדם, ציון ברוך, שחקני הכדורגל אלירן עטר, ברק יצחקי, הדוגמנית רוסלנה רודינה ונוספים שלא היו קשורים לפרשה ולא נחקרו.
את השעונים הבריחה בניטה על גופה. קורן מימן עבורה את הטיסות ובתי המלון. השעונים הוברחו דרך דובאי, מוסקבה, הונג קונג ואיסטנבול. יחד עם בניטה פעל בלדר נוסף, עדן קינן, שנדון לשבעה חודשי מאסר שהומרו בעבודות שירות וקנס כספי.
בניטה נאשמה בבית המשפט המחוזי מרכז-לוד בהשתמטות מתשלום מיסי ייבוא של כמיליון שקל מהברחת שעוני היוקרה, בעיקר רולקס. בכתב האישום נטען שקורן תדרך את בניטה וקינן בהברחת השעונים.
השופטת מרב גרינברג גזרה שנת מאסר על בניטה ותשלום קנס של 30 אלף שקל לקופת המדינה. באמצעות עו"ד יוסי זילברברג בניטה הגישה ערעור לבית המשפט העליון על חומרת העונש שמפלה אותה לרעה לעומת קינן. הוא דרש שעונש המאסר יומר לעבודות שירות. לדבריו, בניטה נוצלה על ידי קורן, שחשף בפניה את כוונתו לכאורה לפתוח חנויות של שעוני יוקרה בכיכר המדינה ובקניון גדול בתל אביב. לטענתו, קורן ניצל את העובדה שבניטה החזיקה בדרכון צרפתי להברחת השעונים ומימון חייו הראוותניים.
במהלך הדיון התברר שקורן, שנגדו הוגש כתב אישום בגין אי תשלום מס יבוא של שלושה מיליון שקל על הברחת השעונים, נמלט מהארץ לחו"ל וטרם אותר ולא הועמד לדין. כאמור, שופטי העליון קיבלו את הערעור ופסקו שבניטה לא תיכנס לכלא אלא שתבצע תשעה חודשי עבודות שירות.