תושבים מאזור קציר וכפר קרע דיווחו בשבועות האחרונים על תופעה מדאיגה: ילדים קטנים מסתובבים בין הנתיבים בצומת ואדי ערה, מסכנים את חייהם ומקבצים נדבות. לטענת הנהגים שמגיעים לצומת, מי שלא משלם לילדים מסתכן במעשים מגונים או בתקיפה פיזית. במשטרה מכירים את התופעה וטוענים כי מדובר בילדים פלסטינים, שוהים בלתי חוקיים, שמובאים לשטח ישראל על ידי עבריינים על מנת לקבץ נדבות.

"זו תופעה מפחידה מאוד ומסוכנת", אומרת תושבת קציר שנוסעת בכביש מידי יום. "נשים פוחדות לנסוע בצומת בגלל שילדים של שוהים בלתי חוקיים שמביאים אותם למקום לקבץ נדבות מטרידים אותנו מינית ומאיימים לפגוע בנו. הם מבצעים בנשים מעשים מגונים וגורמים לפחד וסכנה ממשית. מי שלא נותן להם כסף חשוף לפגיעה מינית או תקיפה פיזית".

במשטרה חושדים כי רשת של עבריינים ישראלים ותושבי שטחים מביאים מידי יום לצומת קציר עשרות ילדים שב"חים בני 9-12 יחד עם נשים המתחזות לאמהות שלהם כדי למכור פריטים שונים ולקבץ נדבות. הם לא פעם מסכנים את חייהם שכן בצומת עוברים מידי יום אלפי כלי רכב שלא פעם כמעט ודרסו את הילדים שקפצו לכביש לקבץ נדבות.

על פי החשד הילדים והנשים נכנסים לישראל מידי יום דרך פרצות בגדר, כשהם עוקפים את המחסומים של צה"ל. משם אוספים אותם חברי הרשת הישראלים המסיעים אותם לצומת לקבץ נדבות ולמכור פריטים לניקוי שמשות של כלי רכב.

"התקשרנו הרבה פעמים למשטרה לדווח על התופעה המסוכנת אבל זה לא הזיז לאף אחד. עשרות ילדים מגיעים כל יום לצומת והם סוג של פצצה מתקתקת לנהגים ובעיקר לנהגות חשופות להטרדות מיניות. למה מחכים במשטרה שיהיה פה אסון ואז כולם יתעוררו באיחור", זעמה תושבת אחרת, "הילדים יושבים ואוכלים על אי התנועה והיו כמה מקרי דריסות. נהגות שלא נתנו להם כסף היו חשופות לתקיפות פיזיות ומיניות. הם נהיים אלימים מאוד".

לדברי התושבים הם נפגשו כמה פעמים עם קציני משטרה בכירים בתחנת משטרת עירון בדרישה לפתור את הבעיה אבל המצב רק הלך והחמיר. "התרענו על התופעה הזו פעמים רבות, נפגשנו עם קציני משטרה בכירים שהבטיחו לטפל בתופעה ולמגר אותה אבל זה לא קרה לצערי. המצב הלך והחמיר. נשים פוחדות לנסוע בצומת", סיפרה תושבת נוספת מקציר.

החשד במשטרה הוא שמדובר בתעשיית ענפה ומשגשגת של ניצול ילדי שב"חים על ידי עבריינים מהצד הפלסטיני והישראלי גם יחד, שבסוף היום לוקחים חלק לא מבוטל מהכספים שהנהגים מעבירים לילדים ולנשים.

גורמים במשטרת מחוז חוף טוענים כי התופעה מוכרת ומטופלת אבל הטיפול בה צריך להיות מעמיק יותר בשיתוף גורמי רווחה וצבא וכי בוצעו מעצרים של מעורבים רבים בתעשיית ניצול הקטינים. "היו כמה מקרים שבהם מפקדי תחנות וקצינים בכירים שהגיעו למקום והיו עדים למה שקורה ביצעו מעצרים של מעורבים שניצלו את אותם קטינים - ילדי שב"חים", טוענים גורמים במשטרת מחוז חוף. "אנחנו מתייחסים בחומרה רבה לתופעה הזו אבל הבעיה שגרם רשויות הרווחה והצבא צריכים להירתם כדי למגר אותה. מדובר בילדי שב"חים שהם מתחת לגיל העונשין ואין מה לעשות איתם מבחינה חוקית, לא ניתן להעמיד אותם לדין. משחררים אותם ואז הם חוזרים שוב לצומת. לא פשוט לטפל בתופעה זו אבל מבחינתנו אנחנו עושים כל מה שביכולתנו להבטיח את ביטחון התושבים ולמצות את הדין בכל החומרה כלפי מי שעומד מאחור תעשיית ניצול הקטינים וסיכון חייהם".

לדברי אותם גורמים השוטרים מפגינים נוכחות במקום מידי יום וקציני משטרה נפגשו עם תושבי קציר כדי לעקור את התופעה  מהשורש.