קרינה בריל, שהורשעה ברצח שני ילדיה הקטנים ונגזרו עליה שני מאסרי עולם שהופחתו ל-20 שנים בכלא, ) הגישה לאחרונה בקשה לשירות בתי הסוהר לאפשר לה להינשא בחודש הבא בין כותלי הכלא לאסיר שהכירה לפני כמה חודשים. בריל אומרת למקורביה שבכוונתה החתונה נועדה לפתוח דף חדש בחייה. בשב"ס טרם הגיבו לבקשתה של בריל והנושא נמצא בבדיקה. ההערכה היא ששב"ס ייעתר בסופו של דבר לבקשתה של בריל.
בספטמבר 2013 בריל רצחה את שני ילדיה הקטנים, איגור בן השבע ומירה בת החמש, בדירתם בירושלים. היא שיספה את גרונותיהם וניסתה להתאבד ולאחר מכן אושפזה בבית החולים במצב אנוש.בעלה המיועד הוא ארטיום רחימוב, בן 36 מבית שמש, שהגיש אף הוא בקשה לשב"ס להתחתן עם בריל בכלא. רחימוב הורשע לפני כשבע שנים יחד עם חברו אלכסי פרידלין ברצח של תושב בית שמש, טזרה טקאו, במהלך שוד שהשתבש.
"אנחנו בקשר כבר כמה חודשים", סיפרה בריל בשיחות עם מקורביה. "חברה בכלא שבעלה אסיר יחד עם ארטיום הכירה לי אותו. היו המון שיחות טלפון. מדברים על החיים ובכלל. אני מאוהבת בו והוא בי. יש לנו הרבה דברים במשותף. אני מרגישה שארטיום הוא הנפש התאומה שלי. אהבת חיי. אנחנו רוצים למסד את היחסים בינינו. אפילו מדברים על ילדים. נשארו לי עוד עשר שנים, אולי פחות אם יתנו לי שליש. הוא מרצה מאסר עולם על רצח אבל אני מאמינה שהאהבה מנצחת את הכל ועוד כמה שנים בעזרת השם יקצבו לו את העונש ונצא לחופשי".
בריל מספרת שארטיום, שעובד באחד המפעלים בשב"ס בבית הכלא שבו הוא כלוא במרכז הארץ, דואג לה כל הזמן וחיזר אחריה תקופה ארוכה. הוא בן 35, צעיר ממנה ביותר מעשר שנים. "הוא טיפוס רומנטי", מתארת בריל. "תרבותי מאוד. מנומס. מכבד אותי. כל הזמן דואג לי, אכפת לו ממני. אני כל הזמן לבד. אני עשר שנים בכלא ואף אחד לא ביקר אותי. אין לי משפחה. כלום. אני לבד. הוא הגב שלי. העוגן שלי. מאז שהכרתי אותו אני מרגישה מאושרת יותר. זה לא קל להתאהב באסיר מאחורי הסורגים, מעולם לא נפגשנו. הוא צעיר ממני ביותר מעשר שנים אבל לא מרגישים את ההבדלים בינינו בגיל. זה לא מפריע לי בכלל. אבל חיים עם זה ומקווים לטוב. זה קשר רציני מאוד. הגשתי בקשה להתחתן איתו בתוך הכלא בחודש הבא ואני מקווה ששב"ס יאשרו לנו ואז נוכל גם לקבל גם ביקורים".
לפני מספר חודשים בריל הורשתה להשתטח על קברי שני ילדיה בבית העלמין גבעת שאול בירושלים. "התפרקתי שם. לא יכולתי לנשום", שחזרה בריל בשיחה עם אסירה בכלא. "בכיתי בלי סוף, כל הגוף שלי רעד. חזרתי משם לכלא שבורה מבחינה נפשית. אני עדיין לא יודעת מה עבר עליי שרצחתי את הילדים היקרים שלי. מה קרה לי באותן שניות. איך נקלעתי למרה שחורה, לסיטואציה כזו. זה רודף אותי בכל שנייה שלי בחיים. היו רגעים שרציתי שאלוהים יהרוג אותי, יעלים אותי מהעולם. הבנתי שאין טעם לחיים שלי. אני לא יודעת איך אני שורדת את האסון הזה שעשיתי לילדים שלי. כל יום בשבילי הוא כמו גיהנום. כל הזמן התמונות שלהם מול העיניים שלי. הלב שלי נשבר לרסיסים".
בריל, 46, מרצה את עונשה באגף "סביון" השיקומי שבכלא נווה תרצה. היא פגשה שם את האסירות המפורסמות במדינה: מארי פיזם שרצחה בתה רוז ("לא חברה שלה בכלל, אין קשר בינינו"); כרמל מעודה, מנהלת הפעוטון שהורשעה בהתעללות בילדים ("ילדה טובה, עובדת קשה מאוד בכלא, עברה תקופה קשה בהתחלה. היא כבר התאקלמה. אנחנו ביחסים טובים") ואת סגנית שר הפנים לשעבר פאינה קרישנבאום, שנחשבת למאסטר שף שף של הכלא ("פאינה היא כמו אימא. אישה טובה, דואגת לכולם. עובדת קשה מאוד במטבח למרות הגיל שלה משבע בבוקר ועד אחרי הצהרים. לא רוצה שום הנחות. שום טובות מאף אחד. עושה אוכל גורמה ברמה של מסעדת יוקרה").
למרות שבית המשפט קבע שבריל אכן סבלה ממחלת נפש לאחר שפסיכיאטר מטעם התביעה קבע שהיא כשירה לעמוד לדין ואילו פסיכיאטר מומחה מטעם ההגנה קבעה בחוות דעת שהיא אינה אחראית למעשיה, השופטים קבעו שהיא אחראית למעשיה. במהלך מעצרה היא הייתה בהריון והבן שנולד לה הועבר לחזקת אביו הביולוגי המתגורר בשוויץ.
בריל ערערה באמצעות עו"ד אריאל הרמן מטעם הסנגוריה הציבורית לבית המשפט העליון על גזר הדין, שלטענתה לא התחשב כלל במצב הנפשי. שופטי העליון החליטו לקצר את עונשה וגזרו עליה 20 שנות מאסר בלבד, זאת בעקבות תיקון החוק של המתה בנסיבות מקלות המתחשב בנסיבות במקרה כזה כמו של בריל.
"השופטים בבית המשפט העליון הבינו מה עברתי ומה קרה באותם רגעים ולכן קיצרו את העונש שלי. זה ממש לא מנחם אותי. זה לא יחזיר לי את הילדים. זה לא אומר שאני לא אשמה. אני אשמה במה שקרה לילדים שלי, קרה מה שקרה, אבל אני זעקתי לעזרה במשך תקופה ארוכה ולא היה מי שישמע אותי. רשויות הרווחה התעלמו מהזעקה שלי לעזרה", הסבירה בריל לאסירה בכלא.
בריל, בניגוד למרבית האסירות בכלא, מעדיפה לא לעבוד. את מרבית שעות היום שלה בכלא היא מעבירה בתרגילי יוגה, עוסקת ברקמה, עושה הרבה ספורט, כותבת ספר על הפרשה ומתכוננת לחתונה עם בחיר ליבה. "אני מתרגשת מאוד לקראת החתונה עם ארטיום", שיתפה בריל אסירה קרובה. "אנחנו מחכים במתח ששב"ס יאשרו לנו ואז נוכל להיות זוג".
רחמינוב הורשע ברצח לאחר שב-22 במאי 2015 הטיח אבן בראשו של טזרה טקאו. הוא וחברו אלכסי פרידלין נהגו להשתמש בנייס גאי ותקפו את טקאו לאחר שסברו שיש ברשותו כסף מזומן והחליטו לשדוד אותו. רחימוב הסתער עליו והטיח אבן בראשו, פרידלין הצטרף אליו ושדד מחולצתו של טקאו סכום של 130 שקל. לאחר מכן שטפו את גופם זרקו את הבגדים שהיו מוכתמים בדמו של טקאו לפח הזבל והלכו לקנות סמים.
רחימוב, שמרצה את עונשו בכלא השרון, לקח אחריות והודה ברצח. נגזר עליו עונש מאסר עולם. "עברתי כמה סדנאות וטיפולים באלימות בתוך הכלא", הסביר רחימוב למקורביו, "עשיתי טעות גדולה כשהייתי תחת השפעת סמים ואני משלם עליה היום".
כמו בריל, גם הוא רחימוב הגיש בקשה לשב"ס להינשא לה בתוך הכלא ובמידה ולא יקבלו את בקשתם הם יגישו עתירה לבית המשפט. "אני אוהב אותה מאוד ורוצה להיות איתה כל החיים. היא בחורה חכמה מאוד. יש לנו הרבה דברים משותפים שאנחנו אוהבים והיא כל הזמן תומכת ועוזרת לי ונותנת לי הרבה מוטיבציה כדי לשקם את החיים שלי ולהשתחרר בעתיד מהכלא", סיפר רחימוב לחבר קרוב, "דיברנו על הקמת משפחה ביחד ולהביא ילדים לעולם".