פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בנצרת כתב אישום נגד נאשמת מהצפון, כבת 71, בגין חטיפה לשם סחר בני אדם, סחר בבני אדם, גניבת קטין ושיבוש הליכי משפט לאחר שמסרה תינוק של מתמודדת נפש לאימוץ ללא הסכמתה.

לפי כתב האישום שהגישו עו"ד נורית הדס ועו"ד חני עזרא מפרקליטות מחוז צפון, הנאשמת עסקה בסיוע לאנשים הסובלים ממחלת נפש. בשל פעילותה זו של הנאשמת, פנו אליה אנשים שונים בבקשה שתסייע לבעלי צרכים מיוחדים, ובכלל זה כאלו הסובלים ממחלות נפש. בחודש מאי 2015 מונתה הנאשמת כאפוטרופסית עפ"י דין על המתלוננת. 

כשהייתה המתלוננת בשלבים מתקדמים להריונה ובעודה מאושפזת באשפוז פסיכיאטרי, החליטה הנאשמת על דעת עצמה למסור את הילד שייוולד למתלוננת לאימוץ. לשם קידום תוכניתה הנאשמת איתרה בישראל טרם הלידה בני זוג וסיכמה עמם על כך שהילד שייוולד יימסר להם לאימוץ בארה"ב,  כשבתמורה בני הזוג יכסו את כלל ההוצאות הקשורות להריון והלידה, מבלי שהנאשמת ידעה את המתלוננת והגורמים הרלוונטיים על תוכניתה זו.

ביום שחרורה של המתלוננת מאשפוזה, טסה הנאשמת עם המתלוננת לניו יורק, מבלי שהנאשמת עדכנה את הרשויות על נסיעתן. בני הזוג הגיעו לארה"ב לקדם את הליך האימוץ מספר ימים לאחר מכן. במהלך שהות המתלוננת בארה"ב, הנאשמת דאגה לקדם את הליך האימוץ ובכלל זה שכירת עורך דין שיטפל בהליך האימוץ בארה"ב, שכירת מטפלת למתלוננת והכנת מסמכים שנדרשו. לאחר הלידה, ולאחר שהתדרדר מצבה של המתלוננת, חתמה הנאשמת על הסכמה לאימוץ בשם המתלוננת, זאת ועוד הנאשמת סייעה לבני הזוג בכל הנדרש להסדרה והשלמת האימוץ באופן מלא בפני הרשויות בארה"ב.

הנאשמת שהתה בארה"ב תקופה קצרה לפני הלידה, שבה לארה"ב לאחר הלידה ולאחר מסירת הילד לאימוץ, שבה לישראל והשאירה את המתלוננת מאושפזת שם. לאחר שחרורה של המתלוננת נותרה המתלוננת לגור בארה"ב לפי החלטת הנאשמת למרות בקשותיה לשוב לישראל. בהיותה בארה"ב הייתה המתלוננת תלויה לגמרי בסביבתה ללא יכולת לדאוג לעצמה, ללא מקורות כספיים, ללא הדרכון, הרחק מהסביבה המוכרת לה ומבלי שהייתה במעקב רפואי מסודר כנדרש במצבה. בספטמבר, כחצי שנה לאחר הלידה רכשה האישה שאירחה את המתלוננת כרטיס טיסה לישראל עבור המתלוננת. לאחר שחזרה לארץ, פעלה המתלוננת להשבת התינוק, תוך שהיא מגישה תלונה במשטרה, בעקבות החקירה אותרו בני הזוג ומקום הימצאו של הילד.

בית המשפט הותיר לפרסם נוסח זה של כתב האישום בלבד,  איסור הפרסום חל על שם הנאשמת ושם המתלוננת.  החקירה המורכבת לוותה ע"י פרקליטות מחוז צפון, בשיתוף עם המחלקה הבינלאומית שהייתה אמונה על שיתוף הפעולה הבינלאומי בחקירה.

"מדובר במקרה קשה ביותר, בו שתי תופעות פסולות של סחר בבני אדם ופוליגמיה חברו יחד, תוך ניצול ילדה בת 13 כסחורה שניתן להעביר מיד ליד",  מסרה עו"ד דינה דומיניץ, ראש היחידה הממשלתית לתיאום המאבק בסחר בבני אדם, זנות ופוליגמיה בחטיבה החברתית של משרד המשפטים. "כתב האישום הוא תוצאה של שיתוף פעולה בין המחלק החדש לפוליגמיה שהוקם במשטרה, ליחידת התיאום הממשלתית למאבק בסחר בבני אדם, זנות ופוליגמיה בחטיבה החברתית במשרד המשפטים ופרקליטות המדינה, הפועלות על מנת לבער את שתי התופעות הפוגעניות של פוליגמיה וסחר בבני אדם. המתאמת הממשלתית למאבק בסחר בבני אדם, זנות ופוליגמיה הכירה בילדה כקרבן לסחר בבני אדם, והיא שוהה במסגרת מוגנת של משרד הרווחה".