במאי 2015 הזמינה שריל טרידווי מפלורידה משלוח מ"פיצה האט" באמצעות האפליקציה של הרשת. עובדי הפיצרייה שקיבלו את ההזמנה הופתעו לגלות מסר ברור בין תוספות הפיצה: "אנא עזרו לי. תשלחו אליי את 911 (מוקד החירום בארה"ב)". העובדים עקבו אחר ההוראות ושלחו את כוחות הביטחון לבית הלקוחה, שם היא וילדיה הוחזקו כבני ערובה בידי בן זוגה.
ומסתבר שטרידווי לא הייתה הראשונה לדווח על מצוקה באמצעות המאכל האהוב. "להזמין פיצה" ממוקד משטרה הפך לשם קוד המשמש כחבל הצלה לנשים רבות שנמצאות בסיטואציות מסכנות חיים, בדרך כלל בעקבות אלימות מצד בן זוגן.
ב-2010 איגוד מקלט הנשים הנורבגי השתמש בתרחיש דומה מאוד לקמפיין בנושא אלימות במשפחה. 4 שנים לאחר מכן, פנה אחד הגולשים באתר AskReddit אל מוקדני 911 בארה"ב, וביקש לשמוע על "שיחה אחת שהם לעולם לא יוכלו לשכוח". בין שלל התגובות בלטה תגובתו של משתמש אנונימי שסיפר כי אישה התקשרה למוקד והעמידה פנים שהיא רוצה "להזמין פיצה", על מנת שהתוקף שהיה איתה בחדר לא יידע שהיא משוחחת עם המשטרה. "שיחה שהתחילה בצורה טיפשית, אך התגלתה כרצינית מאוד", הוסיף.
תגובתו של אותו גולש תפסה תאוצה ברחבי הרשת, וחמישה חודשים לאחר מכן אף הגיעה אל ערוצי החדשות. בעוד לא היה ניתן להוכיח שאותה שיחה אכן התקיימה כמתואר, "הזמנת פיצה" כשם קוד צברה תאוצה. עד כדי כך שתרחיש כזה הפך לפרסומת בסופרבול ב-2015. לצד הפצתה של מה שנראה תחילה כאגדה אורבנית בלבד, הזהירו גורמים רשמיים שלא להשתמש בשיטה משום שהמוקדנים אינם מאומנים לזהות "הזמנת פיצה" כקריאה אמיתית לעזרה.
אך כמו דברים רבים שהתחילו כסיפור ללא בסיס בדפדפן, הדרך של שיטת הפיצה להפוך למציאות הייתה כבר סלולה. תחילה החלו להשתמש בה נשים במצוקה בארה"ב, וככל שהדבר הפך לוויראלי כך התרחבה גלישתו לחיים האמיתיים ברחבי העולם –וגם ישראל.
ב-2021 מוקדנית במשטרת ישראל שקיבלה שיחה מאישה שהתלוננה שהפיצה שהזמינה לא הגיעה, השכילה להבין מיד כי מדובר בקריאה לעזרה ושלחה לביתה ניידת. בן זוגה נעצר בחשד לתקיפה. מאז ועד היום נעשה שימוש ב"נוהל פיצה" כבר כמה פעמים רק בארץ, והוא מוכיח עצמו כל פעם מחדש.
בדצמבר 2022 הוזעקו שוטרים ממרחב שרון לדירה בעקבות שיחה שהתקבלה במוקד 100, במהלכה ביקשה אישה במצוקה "להזמין פיצה". השוטרת על הקו, שהבינה את השימוש בשם הקוד, ניהלה עם האישה בצד השני שיחה הכוללת שימוש במונחים של תוספות לפיצה לשם הבנת הסיטואציה ושיגרה לשם שוטרים שעצרו את בן זוגה.
בחודש שעבר הוגש כתב אישום נגד תושב רמלה בשנות ה-30 לחייו, שנעצר לאחר שאשתו התקשרה למוקד של המשטרה וביקשה להזמין את המאכל שהפך לשם קוד. שבועות ספורים לאחר מכן, תושבת רחובות פעלה באותה השיטה והביאה למעצר בן זוגה בגין תקיפה ואיומים.