שוטר סיור ממרכז הארץ, שהורשע בבית הדין למשמעת בהטרדה מינית של שוטרת בשירות חובה, יורד בדרגה למשך כשלושה חודשים.
האירוע התרחש לפני כשנה, אז השוטר ששימש כראש משמרת סיור בתחנה ירד במעלית יחד עם השוטרת. השניים התלוצצו ביניהם, ובזמן שיצאו מהמעלית היכה השוטר בישבנה של הקולגה. השוטרת הייתה בהלם והתלוננה על האירוע החריג.
השוטר, ששמו נאסר לפרסום, הואשם בעבירה של הטרדה מינית. במהלך המשפט הוא הודה במעשיו ולקח עליהם אחריות.
התביעה טענה כי מדובר באירוע חמור שיש בו כדי ליצור סדקים באמון הציבור בשוטרות המשרתות במשטרה. לדברי התביעה, מדובר בהתנהגות מבישה, משמיצה, מבזה שבה שוטרים מרשים לעצמם להתנהג כך כלפי שוטרות צעירות.
לאור זאת, דרשה התביעה לגזור על השוטר הורדה בדרגה למשך ארבעה חודשים בפועל. הסנגור ביקש מהשופטים להתחשב בנסיבות חייו הלא קלות של הנאשם, ובכך "שעשה מעשה שטות ולקח אחריות על המקרה". כאמור, השופטים גזרו עליו שלושה חודשים של הורדה בדרגה.
תגובות