זה קרה לפני כשנה וחצי במסגרייה בדרום הארץ. חמישה בלשים השייכים למג"ב דרום פשטו על המסגרייה של ח', תושב האזור, והחלו לערוך חיפושים במקום במטרה למצוא נשק שייועד לדבריהם לארגוני פשיעה.
הבלשים הגיעו לבית העסק עם צו חיפוש חתום בידי שופט, ולדברי המקור המודיעיני שהפנה אותם למקום, בעל המסגרייה עוסק בייצור ושדרוג אמצעי לחימה אותם הוא מוכר על פי החשד לאחר מכן לארגוני פשיעה.
"הייתי בהלם כשהם נחתו עלי. אין לי שום קשר לארגוני פשיעה. אני עובד כמסגר לפרנסתי ולא הבנתי מה רוצים מהחיים שלי", טען ח'.
השוטרים יצאו מהמסגרייה בידיים ריקות, אבל משום מה החליטו לערוך חיפוש יסודי במכוניתו של החשוד. וכך, לאחר חיפוש מעמיק (בסרטון כאן למעלה), הם מצאו מתחת למושב האחורי תת מקלע מסוג קרל גוסטב ומחסנית.
"אמרתי להם שאין לי מושג איך המחסנית והרובה הגיעו לשם", נזכר ח' ברגע בו חשב שחייו התהפכו. "הם לא שייכים לי ואין לי מושג מי השתיל אותם".
במשטרה בחרו שלא להאמין להסבריו של ח', והחליטו לעצור אותו במקום. הפרקליטות הגישה נגדו כתב אישום חמור לבית המשפט השלום בבאר שבע עם בקשה לעצור אותו עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו בנימוק שמדובר בעבירה של החזקת נשק שיש בה לסכן את שלום הציבור.
פרקליטיו של ח', עורכי הדין שי לוי וצחי מצרי, טענו כי אין שום ראיה לכך שהנשק אכן שייך ל-ח', וייתכן מאוד שמקור משטרתי הוא זה שהשתיל את תת המקלע במכוניתו כדי להרשים את מפעיליו.
לטענתם של עורכי הדין, מקור מודיעיני הוא זה שהעביר את המידע למשטרה, והם דרשו לחשוף אותו ולתחקרו בבית המשפט. כמו כן, הם ביקשו כי כל עדי התביעה יעידו בתיק, זאת כדי להוכיח את חפותו של מרשם.
עורכי הדין לוי ומצרי ציינו כי ח' מוכן לעבור בדיקת פוליגרף כדי להוכיח כי הוא חף מפשע, ומאוד תמוה בעיניהם שרק חודש לאחר שהתקבל מידע במשטרה על המצאות הנשק במכוניתו הוחלט להוציא נגדו צו חיפוש. לדבריהם, אי גילוי של המקור המודיעיני פוגע אנושות בהגנת הנאשם ובהגעה לחקר האמת בתיק.
כמו כן, התביעה הציעה כמה פעמים לנאשם להגיע להסדר טיעון מקל מאוד של עד שנה מאסר בפועל אבל הוא סירב בתוקף. "לא עשיתי כלום. זה לא הנשק שלי. מישהו השתיל לי את הנשק בתוך המכונית ואני הולך עד הסוף עם האמת שלי", טען הנאשם.
התובעת מטעם הפרקליטות התנגדה לבקשת עורכי הדין לחשוף את המידע אודות המקור המודיעיני, אך בסופו של דבר בפרקליטות התקפלו והסכימו לחזור בהם מכתב האישום נגד ח' ולהורות לבית המשפט לזכותו.
עורכי הדין שי לוי וצחי מצרי הגישו לבית המשפט בקשה לפצות את מרשם על כך שישב שלושה חודשים במעצר בנוסף לעשרה חודשים בהם ישב במעצר בית עם אזיק אלקטרוני. לטענתם, מרשם איבד את עבודתו בעקבות המעצר, ובעת שהיה במעצר אלמונים פרצו למסגרייה שלו וגנבו מתוכה ציוד יקר ערך בשווי של כמה עשרות אלפי שקלים.
"עד היום אני לא מבין למה עצרו אותי", קבל ח' בשיחה עם פרקליטיו, "גרמו לי נזק כבד מאוד מבחינה כלכלית, הוצאות משפט ואובדן עבודה. מי יפצה אותי על כך? עשו לי עוול נוראי".
מטעם עורכי הדין לוי ומצרי נמסר: "השוטרים נפלו למלכודת של עבריינים מתוחכמים שבתמורה לטובות הנאה מהמשטרה ניסו להפליל אדם חף מפשע על ידי הטמנת נשק ברכבו ואח"כ מסרו 'ידיעה מודיעינית' על הימצאותו של הנשק אצל הנאשם לרכז המודיעין. סברנו שהמידע החסוי חשוב להגנתו של הנאשם וביהמ"ש נעתר לבקשתינו "לפתוח" את המידעים החסויים ולמסרם לצוות ההגנה. החלטת ביהמ"ש הובילה את הפרקליטות לחזרה מאישום ולזיכויו המלא הנאשם"
ממשטרת ישראל נמסר: "אנו מצרים על עיוות העובדות באופן שחוטא לאמת. במסגרת המאבק המתמשך של המשטרה בהחזקה ושימוש בנשק לא חוקי בוצעה פעילות עפ"י מידע כחוק. עובדה היא כי ברכבו של החשוד נתפס נשק מאולתר מסוג קרלו בניגוד לחוק, נשק שהיה יכול לפגוע בחפים מפשע. לכן החשוד נעצר, נלקח לחקירה והוחלט ע"י הפרקליטות להגיש נגדו כתב אישום. גם חזרת הפרקליטות מכתב אישום בשל החיוב של בימה"ש לחשוף מקור מודיעיני אינו משנה את העובדה שהנשק נתפס ברכבו של החשוד בניגוד לחוק.
נמשיך לפעול בנחישות נגד החזקה ושימוש בנשק בלתי חוקי במטרה לשמור על ביטחונם של אזרחי ישראל".
בית המשפט הודיע כי הוא צפוי לדון בשבועות הקרובים בבקשתו של ח' לקבלת פיצוי מהמדינה על מעצר השווא שלו.