דרמה התרחשה אתמול בלילה (חמישי) כאשר שוטרי תחנת משטרת עירון שבמחוז חוף, בסיוע לוחמי מג"ב ולוחמי יס"מ במרחב מנשה, פשטו על חתונה בישוב כפר קרע לאחר שהתקבל דיווח על ירי בחתונה שעלול לסכן אורחים רבים שהיו במקום.
"היה ירי מסיבי בחתונה והייתה סכנה ממשית לאורחים הרבים", ציין גורם במשטרה, "זה חלק מהמלחמה שלנו בתופעה הירי בחתונות". השוטרים הפסיקו את החתונה, הצליחו לאתר גבר בן 30, אורח בחתונה שחשוד בירי. בחיפוש במקום תפסו הכוח המשטרתי אקדח, עשרות מחסניות מלאות בכדורים, 1,000 כדורים וחלקי נשק.

השוטרים עצרו גם את חתן השמחה מאחר והוא מבחינתם, אחראי לירי ולא מנע אותו. החתונה הופסקה, החתן נאזק ונלקח לחקירה במשטרה. "לא ידעתי שמישהו הכניס אקדח לחתונה וירה. הייתי מונע את זה", טען החתן.
גורמים במשטרה ציינו כי בכל חתונה במגזר הערבי/בדואי, החתן או מי מטעמו, מתחייבים שלא יהיה ירי כתנאי לקיומה ומאחר שבמקרה הזה החתן לא עמד בהסכם הוא נעצר לחקירה. לפני כמה שבועות שוטרי תחנת משטרת טייבה עצרו חתן והפסיקו חתונה שבמהלכה היה ירי שמחה. "אנחנו נלחמים בנחישות בתופעה החמורה ונמצה את מלוא חומרת הדין נגד המעורבים בירי והחתנים כדי למגר את התופעה המסוכנת הזו", ציין קצין משטרה
תגובות