ר', תושב חדרה כבן 30, החליט לקחת בשבוע שעבר את הקטנוע של אחד מחבריו הטובים כדי לחלק הזמנות לחתונה שלו ושל זוגתו לעשרות המוזמנים שלהם שמתגוררים ברחבי העיר. אל החתונה, שאמורה להתקיים בעוד כשבועיים, הוזמנו מאות אורחים, וחלקם ביקשו לקבל את ההזמנה באופן פיזי.
"חילקתי הזמנות ברחבי העיר לחברים קרובים ובני משפחה", סיפר ר' למקורביו, "לא לכולם יש וואסטסאפ, אז יצאתי לסיבוב חלוקה". אלא שלרוע מזלו של ר', שוטר שהבחין בו נוסע בפראות על הכביש, מזגזג בין נתיבים ומסכן חיי אדם, הורה לעצור בצד ועיכב אותו לבדיקת רשיונות.
בדיקה מהירה במסוף המשטרתי העלתה כי לחתן המיועד יש רישיון נהיגה לרכב אבל לא לקטנוע, הוא נעצר לחקירה, וחוקרי המשטרה פתחו נגדו תיק פלילי בנימוק שהוא עלול לחזור על מעשיו ולסכן את שלום הציבור ובטחונו. בנוסף, החליטו בצעד יוצא דופן להשבית את הקטנוע ל-30 יום בנימוק של היעדר בעלים, זאת אחרי ש-ר' סירב לחשוף מהיכן השיג את הקטנוע.
אלא שבעל הקטנוע, שגילה מאוחר יותר כי כלי הרכב שלו הושבת למשך חודש, הגיש בקשה בהולה לבית המשפט להחזיר לו אותו וטען כי הוא לא ידע שחברו הטוב לקח את מפתחות האופנוע ללא רשותו כדי לחלק הזמנות לחתונה שלו, והוסיף כי אם קצין המשטרה היה בודק את פרטי בעל הקטנוע הוא לא היה מחרים אותו.
לבסוף החליט שופט בית המשפט להחזיר את הקטנוע לחברו של החתן בנימוק שהוא אכן לא ידע שהוא נלקח ממנו ללא רשותו, וקבע בהחלטתו כי הקצין טעה בהחלטתו להחרים את הקטנוע מבלי לברר מי בעליו.
"אחרי בחינת חומר החקירה במקרה שלפני הגעתי למסקנה כי הקצין שהורה על איסור השימוש ברכב שגה בכך שנמנע מבדיקת פרטי בעליו", טען השופט וציין כי לא ייתכן שהקצין יקבל החלטה שאין בעלים לקטנוע כשבפועל בדיקה במסוף המשטרתי הייתה מגלה את הבעלים האמיתי.