חוקרי יחידת להב 433 ויחידות מרכזיות בצפון הארץ ומחוז חוף עצרו לאחרונה עשרות עבריינים מארגוני פשיעה מהגדולים בישראל במגזר היהודי והערבי וכן קבלנים שהיו מעורבים על פי החשד בהלבנת הון במאות מיליוני שקלים כשהם מפיצים חשבוניות פיקטיביות.
החוקרים נדהמו לגלות שאותם עבריינים נוהגים במכוניות פאר ששוות מיליוני שקלים ורשומות על שמותיהם של בני משפחה וחברים שלכאורה עובדים ב"עסקים" שלהם כדי לטשטש עקבות של הלבנת הון. הם הופתעו לגלות שכמה מבעלי הרכבים היוקרתיים מדגמי פרארי, למבורגיני, מזרטי ושברולט קורבט רשומים על שמותיהם של בעלי דוכנים בשווקים העוסקים במכירת פטרוזיליה, נענע ובזיליקום. בנוסף, רכב מזרטי נרשם על שמה של מובטלת.
"גילינו פתאום שאחד מבעלי המכוניות היוקרתיות ששווה כמעט שני מיליון שקלים הוא מוכר של פטרוזיליה ונענע באחד השווקים בצפון הארץ. ניסינו להבין מאיפה יש לו כסף לקנות למבורגיני אבל הוא לא ידע להסביר איך הצליח לקנות אותו ממכירת נענע, פטרוזיליה ובזיליקום". חשף קצין משטרה, "הבנו שהוא 'קוף' שעובד בשירותו של אותו עבריין והעברנו את פרטיו למס הכנסה שיבדקו גם את חשבונות הבנק שלו וההכנסות מהעסקים שלו בשוק".
במקרה אחר נדהמו חוקרים שפרארי רשומה על שמה של מובטלת שמי שרכש את המכונית הוא עבריין מוכר שרשם אותה על שמו. "לא ידעתי שמדובר בפרארי. אפילו לא נסעתי עליה פעם אחת", טענה המובטלת.
במקרה אחר החוקרים גילו שג'יפ מרצדס יוקרתי ששוויו כמיליון שקל נרשם על שמו בעל דוכן פירות בשוק. "אני בכלל נוסע ב'פורד' שנת 2018", טען בעל דוכן הפירות. כשנשאל איך הג'יפ היוקרתי רשום על שמו הוא ענה: "עשיתי טובה לחבר".
החוקרים חושדים שאותם "קופים" שעל שמם רשומים מכוניות היוקרה קיבלו סכום של כ-5,000 שקל מהעבריינים שגם דאגו לשלם את הדוחות והקנסות שצברו כשנסעו במכוניות היוקרה. ההערכה היא ששוויין של המכוניות היוקרתיות שהוחרמו נאמד בסכום של כרבע מיליארד שקלים.
במצעד המכוניות היוקרתיות שהוחרמו: פרארי, למבורגיני, שברולט קורבט, ג'יפים של מרצדס וב.מ.וו, מזרטי, ג'יפ לנדרובר, ג'יפ רוביקון, לקסוס, אאודי אר 8 ופורשה.
"כלי הרכב ברובם נרכשו בהלבנת הון של מליארדי שקלים", ציין קצין משטרה בכיר. "אותם עבריינים יודעים שכדי להעלים מיסים הם רושמים את המכוניות על שם אותם 'קופים' ושילמו להם כסף עבור זה".