אחרי הפוגה ורגיעה של כמה שבועות, לפני כמה ימים שוב חודש הירי מהעיירה תל שבע שבנגב לעבר היישוב היוקרתי עומר שבדרום. בשבוע האחרון, כמה כדורים פגעו בגגות בתי התושבים, החצרות, ואחד מהם אף פגע וריסק חלון מכונית של אחד מתושבי היישוב.
הפעם, כך לדברי התושבים, הירי היה עוצמתי הרבה יותר והפגיעה בחיי אדם היא רק עניין של זמן. "הכדורים פגעו בכמה גגות של תושבים. אני עצמי עמדתי על הגג ותיעדתי את הירי וזה היה מפחיד מאוד", מספר ל-mako ל', איש עסקים המתגורר ביישוב הדרומי.
"זו רולטה בדואית לכל דבר. אחד הכדורים יפגע יום אחד בתושבי היישוב וזה יגמר באסון כבד", מוסיף ל'. "אי אפשר לעמוד בחיבוק ידיים ולא לעשות כלום. משחקים פה בחיי התושבים, וזה כבר לא ריב בין חמולות - זה ירי מכוון לכל דבר".
תושבים אחרים בעומר טוענים, כי הפתרון לירי הוא הכנסת כוחות ימ"מ, מסתערבים, מג"ב ויס"מ, שיטפלו אחת ולתמיד ביורים ויחרימו את כלי הנשק. "אנחנו מרגישים כמו בסרט מלחמה", טוען אחד התושבים, "הירי נמשך כמעט כל לילה וזה בלתי נסבל. צריך להכניס לתל שבע כוח משימתי של המשטרה שיטפל בפורעי החוק ויכניס אותם מאחורי סורג ובריח. אי אפשר יותר לחיות עם הירי הזה. מה יהיה בפעם הבא? ישגרו טיל לאו? יש להם מצבורי נשק אדירים והם עושים מה שבא להם. אנחנו מרגישים כמו ברווזים במטווח".
ממידע שהגיע ל-mako, נודע כי בשבועות האחרונים המשטרה פשטה כמה פעמים על שכונות בעיירה הבדואית והחרימה לא מעט כלי נשק, אבל כאמור, מתברר שזה לא מספיק. "בהתחלה אמרו לנו שזו זליגה של ירי, שהם יורים אחד על השני או באוויר - אבל זו כבר לא זליגה - זה ירי שמטרתו לפגוע בתושבי עומר", מסכם בזעם אחד התושבים ביישוב.
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "המשטרה ממשיכה להגביר את הפעילות נגד עבירות נשק ביישובי החברה הערבית ולראיה, רק בחודש החולף (ינואר 2021) עצרה המשטרה ברחבי הארץ 586 חשודים בגין עבירות אמל"ח וירי. עלייה של 36% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. למעלה מ-90% מהחשודים שנעצרו הם מהמגזר הערבי בישראל. כמו כן, הוגשו בתום חקירות המשטרה 173 כתבי אישום נגד נאשמים בעבירות ירי ואמל״ח בכל רחבי הארץ, עלייה של 78% בהשוואה לינואר 2020. למעלה מ-85% מכתבי האישום שהוגשו בישראל בחודש החולף בגין עבירות ירי, והחזקה, סחר, שימוש באמצעי לחימה - הוגשו נגד נאשמים מהחברה הערבית.
מאז תחילת השנה הנוכחית, נתפסו מאות אמצעי לחימה ביישובי החברה הערבית בישראל ובהם עשרות כלי נשק מסוגים שונים. לצד המשך האכיפה והעמקתה, בכדי לטפל בתופעה ולמגרה לחלוטין דרוש טיפול רב מערכתי ושינוי שורשי עמוק מעבר לאכיפה משטרתית. משטרת ישראל תמשיך במאבק הנחוש והבלתי מתפשר נגד עבירות הנשק, ביישובי החברה הערבית ובכל מקום אחר, הכל בכדי לשמור על שלום הציבור וביטחונו".