במשטרת ישראל נערכים בכוחות מתוגברים לקראת שחרורם של כ-150 מחבלים מבתי הכלא במסגרת העסקה לשחרור 50 חטופים בידי חמאס. כ-30 מחבלים ומחבלות ישוחררו בירושלים, הרוב בשטחי יהודה ושומרון וארבעה בלבד יגורשו לרצועת עזה.
גורמים בכירים במשטרה ציינו כי ייעשו מאמצים רבים כדי למנוע חגיגות שחרור המוניות של האסירים שמתגוררים בשכונות במזרח ירושלים. "הם מחבלים שפלים ולא גיבורים ולא ניתן שיציגו אותם, נעשה כל מה שביכולתנו למנוע מהם לערוך חגיגות המוניות ופסטיבלים ברחובות", אמר גורם במשטרה. "יחד עם כוחות הביטחון נעקוב אחריהם 24 שעות ביממה גם ברשתות החברתיות ואם הם ירימו ראש נדאג לעצור אותם".
במשטרה נערכים בכוחות גדולים לשחרור המחבלים והמחבלות מבתי הכלא דמון ועופר. 33 מהן הורשעו בעבירות של ניסיון רצח וזריקות בקבוקי תבערה לעבר חיילים.
במשטרה הכינו תוכנית עבודה לקראת שחרור המחבלים. המטרה היא לאבטח את הגעתם לשכונות המגורים ומצד שני כאמור למנוע צהלות וחגיגות שמחה.
בצדה הישראלי, עסקת השחרור תכלול חמישה שלבים:
בשלב הראשון: העברת רשימות האסירים, האסירות והנערים שישוחררו בעסקה. הרשימה תועבר מגורמי ביטחון לידי גורמים בכירים בשירות בתי הסוהר. בשב"ס יצטרכו לוודא את השמות כמה פעמים מול גורמי השב"כ כדי שלא יהיו טעויות בהעברת האסירים.
בשלב השני: טרם שחרורם, האסירים יעברו בדיקות רפואיות מקיפות במרפאות הכלא.
בשלב השלישי: האסירים יוצאו תחת אבטחה כבדה באזיקים בידיים וברגליים כדי למנוע כל אפשרות לתקוף את יחידות האבטחה של שב"ס. לפני העלייה לאוטובוסים הם יעברו בדיקה גופנית קפדנית על מנת לוודא שאין על גופם אמצעי לחימה מאולתרים כמו סכינים, מזלגות ומכסים של קופסאות שימורים.
בשלב הרביעי: האסירים יוכנסו לאוטובוסים מוגפים ללא יכולת לפתוח את הווילונות עד להגעה ליעד.
בשלב החמישי: הגעה למחסומים או ליעדים אליהם יועברו האסירים לידי אנשי הרשות הפלסטינית או אנשי הצלב האדום ומשם יוכנסו לרצועת עזה או למקומות עליהם הוסכם מראש מול החמאס.
במבצע חסר התקדים מאז שחרורם של מעל 1,027 אסירים בעסקת שליט באוקטובר 2011, ישתתפו כל יחידות שב"ס: דרור, נחשון ומצדה. האוטובוסים יאובטחו על ידי כלי רכב ממוגני ירי.