12 חודשי מאסר בפועל נגזרו על מרים שושן בניטה, בגין הברחת תכשיטים ושעוני יוקרה בשווי שישה מיליון שקלים. בניטה הואשמה כי בכך השתמטה מתשלום מסי יבוא בסך מיליון שקלים.
על פי כתב האישום, בניטה פעלה כבלדרית ברשת הברחה, והביאה עמה את שעוני היוקרה והתכשיטים מארצות שונות בעולם כשהיא מסליקה אותם על גופה ובכבודתה במעבר במסלול הירוק בנמל התעופה בן גוריון, עם כניסתה לישראל.
על פי גזר הדין, בין החודשים אפריל 2018 לפברואר 2019, פעלה בניטה תחת הנחייתו של יוזם ומתכנן רשת ההברחה, אבי קורן, בשיטתיות, בעורמה ובתחכום תוך תכנון מוקפד מראש, לביצוע הברחות של שעונים ותכשיטים לארץ.
"במהלך התקופה שבין החודשים אפריל 2018 ועד פברואר 2019 פעלה הנאשמת יחד עם אבי קורן להברחה ארצה של שעוני יוקרה ותכשיטים מסוגים שונים", נכתב בגזר הדין. "השניים פעלו בשיטתיות ועורמה לביצוע הברחות טובין ששוויים הכולל כ6,143,177 שקלים, ובכך השתמטו מתשלום מיסי ייבוא בסך כולל של כ1,044,340 שקלים".
"במהלך חודש נובמבר 2018 עדן קינן הצטרף לשניים כך שבתקופה בין החודשים נובמבר 2018 ועד פברואר 2019 סייע ו/או עודד ו/או היה מעורב יחד עמם להברחה ארצה של שעוני יוקרה ותכשיטים מסוגים שונים", מתאר גזר הדין. "מעשי ההברחה בוצעו בנסיבות מחמירות, ראשיתם בהברחת הטובין ארצה והמשכם בשיווקם בארץ או בחו"ל, ובאופן שנועד להסתיר את המעשים מעיני רשויות המס ולהימלט מתשלום מס. על פי כתב האישום, קורן היה בתקופה הרלוונטית אחד הבעלים והמנהל הרשום בחברת 'ק.א. תכשיטים בע"מ'. הוא היוזם, המתכנן והמוציא לפועל של מעשי ההברחה, הוא זה שעסק בין היתר בקנייה ומכירה של שעוני יוקרה ותכשיטים מסוגים שונים".
השופטת מרב גרינברג מבית המשפט המחוזי מרכז-לוד, שגזרה על בניטה את העונש, הסבירה כי הנאשמת התקשתה לקבל אחריות על ביצוען והשליכה את האחריות על גורמים חיצוניים, בין היתר גילה הצעיר, תמימותה והעדר בקיאות בחוקי ייבוא, כשלתפיסתה נוצלה על ידי קורן ופעלה לפי חוק כשביקשה לקבל קבלות ותעודות עבור השעונים. בניטה תיארה כי עבדה עם קורן לאורך זמן ממניע כלכלי בשל רצונה לרווח כספי מיידי ומהיר, קיום חיי נהנתנות ויוקרה, סיוע כלכלי להוריה ורצונה להתפתח בתחום התכשיטנות.
"בניטה הוסיפה שהקשר עם קורן לא היה יציב והתקיים בעיקר סביב מימון נסיעותיה לחו"ל והבאת השעונים. מתחילת ההליך היא אינה בקשר איתו וביטאה כלפיו כעס על רקע תחושתה שנוצלה על ידו ועל ידי אחרים והובטחה לה הבטחת כזב לנהל חנות תכשיטים. שירות המבחן מצא כי התקשתה לבטא הכרה בנוגע לדפוסי מרמה והסתרה בהם עשתה שימוש לאורך זמן ממושך, וכי ממוקדת במחירים ובהשלכות על חייה לרבות הפגיעה העתידית בתעסוקתה, ובתחושות הצער והבושה שנגרמו לה ולמשפחתה בגין הסתבכותה", נכתב בגזר הדין.
מלבד עונש המאסר, נגזרו על בניטה שמונה חודשי מאסר על תנאי וקנס כספי בסך 30 אלף שקל. כנגד קורן וקינן הוגש כתב אישום נפרד. קינן הודה במיוחס לו במסגרת הסדר טיעון ונדון ל-7 חודשי עבודות שירות וקנס כספי. קורן כפר במיוחס לו ועניינו מתנהל כעת בבית המשפט.
ביום 01.04.24, גזר בית המשפט את עונשה של בניטה, והדגיש את החומרה הרבה שבמעשיה תוך שציין כי המדובר במעשים שפגעו באופן ממשי בערכים מוגנים רבים, וביניהם - הפגיעה באמון הציבור ושלטון החוק, הצורך בשמירה על הקופה הציבורית והתנהלות חוקית מול רשויות המס.