בחודש פברואר האחרון אבי ביטון, הגזבר של ארגון הפשע של שלום דומרני, נהרג בפיצוץ מכונית באשקלון. יחד עמו ברכב היו שני צעירים בשנות העשרים לחייהם שנפצעו באורח קשה. חודשיים חלפו מאז החיסול, אך טרם נתפס האיש שהטמין את הפצצה ברכב או מי ששלח אותו.
חוקרי ימ"ר לכיש שחוקרים את פרשת הרצח של ביטון סימנו שלושה עבריינים מהארגון של דומרני, כולל הבוס הגדול, כמי שתכננו את החיסול במטרה לסלק את ביטון שהפריע להם לעשות כסף.
בערב החיסול טרם הפיצוץ נסעו במכונית השברולט הלבנה טרם הפיצוץ יד ימינו של דומרני, אופיר ברנס בן ה-25, שניצל שנה לפני כן מחיסול באשקלון של המאפיה הקווקזית ונפצע קשה, ואתימר רוש, צעיר בן 28 שהשתחרר כמה שבועות לפני כן מהכלא. זמן קצר לאחר מכן הם העבירו את המכונית לידי ביטון ושניים מחיילי הארגון.
"החשד שלנו שברנס ורוש הם אלה שעל פי החשד הניחו את המטען וזמן קצר לאחר מכן כשמסרו את המכונית לביטון דאגו להפעיל את המטען שיחסל אותו לא הרחק מהבית של דומרני. אחרת למה המטען לא התפוצץ כשהם היו בתוך המכונית?", תוהה קצין במחוז הדרומי במשטרה. "היה ברור לנו מההתחלה שמישהו בכיר מאוד בארגון נתן את הפקודה לרצוח את ביטון. להערכתנו בצורה כזו או אחרת ייתכן מאוד שדומרני ידע על הכוונה לחסל את ביטון. החיסול התרחש לא הרחק מהבניין בו הוא מתגורר. אין פה צירוף מקרים".
עד היום דומרני לא נחקר כלל במסגרת חקירת החיסול. הוא לא נעצר והמידע המודיעיני שהיה בידי בלשי ימ"ר לכיש הוביל למעצרם של ברנס רוש ועבריין נוסף שנחשבים למקורבים מאוד אליו. ברנס, נחשב לאיש סודו של דומרני שניהל את הארגון או מה שנשאר ממנו כשהבוס היה בכלא במשך שש וחצי שנים.
"אופיר היה החייל הכי נאמן לשלום. כשהוא השתחרר מהכלא הוא ידע לתגמל אותו. והוא נחשב לאיש הכי קרוב אליו", טוען עבריין מאשקלון. "קח בחשבון שנינה (ניסים דומרני) היה מחוץ לתמונה, אז אופיר דאג כל הזמן שהארגון לא יקרוס".
ברנס, רוש והעבריין הנוסף שנעצר בהמשך בחשד לחיסולו של ביטון וניסיון לרציחתם של שני חיילים בכירים בארגון, שוחררו כעבור עשרה ימים ממעצרם. הם שמרו על זכות השתיקה בחקירתם, תסכלו את החוקרים שניסו לגייס עד מדינה שיפליל אותם ואולי גם את הבוס הגדול, אבל כל תרגילי החקירה נכשלו. שחרורם של השלושה גרם לחקירה להיקלע למבוי סתום נכון לעכשיו.
בעיצומה של השבעה לזכרו של ביטון, אלמונים הגיחו בסמוך לאוהל האבלים שהוקם באחד הרחובות באשקלון וירו כמה כדורים. איש לא נפגע. אבל על פי החשד היה מדובר ביריות אזהרה. ככל הנראה להעביר מסר שאף אחד לא ייעז לפתוח את הפה ולשתף פעולה עם המשטרה ולהעביר מידע על מי שביצע כביכול את הרצח ונתן את הפקודה לחסל את ביטון.
במשטרה בודקים כיוונים נוספים. נבדק האם מאחורי החיסול של ביטון, בדומה לניסיון החיסול ניסים (נינה) דומרני, עומדים חברי המאפיה הקווקזית בגיבוי ראש ארגון הפשע בני שלמה ויד ימינו אייל נגר. אבל ההערכה נכון להיום היא שהחיסול של ביטון הוא חלק ממאבקי כוח אכזריים בארגון של דומרני. נכון לעכשיו החקירה נמשכת בניסיון להגיע למי שנתן את הפקודה לחסל את ביטון ולמי שהיו מעורבים ברצח.
החיסול של ביטון לא היה הפעם הראשונה בה ניסו להתנקש בחייו. לפני כתשע שנים, כאשר חוסל מקורבו של דומרני ג'קי בניטה בפיצוץ מכונית ברחוב מונטיפיורי בעיר, ביטון שהיה יחד עמו נפצע באורח קשה ואיבד את רגלו. גם אז החקירה נקלעה למבוי סתום ועד היום הרוצחים לא נתפסו.
"אבי (ביטון) ניצל מחיסול אחד לפני כתשע שנים והלכה לו הרגל, הפעם היה מישהו שדאג לגמור את העבודה ולחסל אותו", מסביר העבריין מאשקלון. "היה ברור שהלכו קודם כל על הראש שלו. השניים האחרים פחות עניינו את העבריינים שהפעילו את המטען. אבי לא בא טוב להרבה עבריינים מהארגון של שלום דומרני. היו שם קרבות שליטה על הרבה מאוד כסף וכבוד. גם כששלום היה בכלא כל השנים ולאחר שהשתחרר זה רק החריף את הסכסוכים ביניהם".