יחידת התביעות במשטרת מרחב אילת הגישה כתב אישום נגד תושבת העיר שהתקשרה למוקד 100 ודיווחה שבעלה מכה אותה. זוהי הפעם השנייה בתוך שנה שהיחידה מעמידה לדין בגין תקיפה אישה שהזעיקה שוטרים בעקבות אלימות מצד בן זוגה.
לפי כתב האישום שהוגש לבית משפט השלום באילת, בין בני הזוג החיים ביחד מזה כ-20 שנה פרץ ויכוח מילולי לגבי הרגלי שתיית האלכוהול של האישה. בשלב מסוים האישה חשדה שבעלה גנב לה מהחדר טבק. היא מואשמת שתקפה אותו לאחר שזרקה לעברו בקבוק זכוכית. רסיסי הבקבוק פגעו בבעל ופצעו אותו. האישה הועמדה לדין בגין עבירה של תקיפה הגורמת חבלה של ממש.
בזמן האירוע עצמו האישה התקשרה למוקד 100 ודיווחה שבעלה מכה אותה. "הוא רכן מעליי והדפתי אותו ממני. הרגשתי שנשקפה סכנה לחיי", הסבירה האישה לשוטרים, "לא הייתה לי שום כוונה לפגוע בו. פעלתי מתוך הגנה עצמית. זרקתי עליו את הבקבוק כדי שיתרחק ממני".
למרות שהאישה היא זו שהתקשרה למוקד 100, השוטרים שהגיעו לדירה החליטו לעצור אותה בגין תקיפת בעלה והוא שוחרר לאחר שנחקרה באזהרה. במהלך הדיון שהיה בעת הארכת מעצר של האישה החוקר אישר שהאישה ובעלה היו שיכורים בזמן האירוע. בסופו של דבר החוקרים ערכו עימות בין הבעל לאישה והיא שוחררה בתנאים מגבילים.
סנגורה של האישה, עו"ד קובי יעקב קיסוס מטעם הסנגוריה הציבורית, טען כי תמוה בעיניו שדווקא האישה שהתקשרה לדווח על המקרה למוקד 100 שבעלה מכה אותה נעצרה בעוד שהוא שוחרר. לדבריו, "אם האישה לא הייתה מגנה על עצמה היא הייתה הופכת להיות כותרת בעיתון או באתרי החדשות". קיסוס דורש כעת מהמשטרה להפעיל שיקול דעת ולבטל אותו.
"מצער שמשטרת ישראל החליטה להגיש כתב אישום כנגד האישה שניצלה מאלימות בן זוגה שהיה תחת השפעת אלכוהול וכל פעולותיה היו על מנת להגן על חייה", ציין עו"ד קיסוס, "האינטרס הציבורי הוא לעודד נשים לפנות במקרים של אלימות במשפחה ולא להפנות להן גב ולנהל נגדן הליך פלילי. אנו מצפים מהתביעה המשטרתית להפעיל שיקול דעת ולחזור בהם מכתב האישום".
במקרה אחר שהיה לפני כשנה באילת הוגש נגד אישה שהזעיקה שוטרים בגלל אלימות מצד בעלה כתב אישום בגין תקיפתו.
בני הזוג הגיעו לבלות במלון יוקרתי בעיר. במהלך החופשה התפתח ויכוח בין הבעל לאשתו. לטענת האישה היא ובעלה חזרו אחרי בילוי ובכניסה למלון התפתחה ביניהם מריבה מילולית שגלשה לעימות פיזי. היא חשה מאויימת והתקשרה למוקד 100 לדווח שבעלה תקף אותה. שוטרים הגיעו למקום ולקחו את בני הזוג לתחנת המשטרה.
בחקירה האישה סיפרה שבעלה תקף אותה. הבעל אישר זאת אבל טען שפעל מתוך הגנה עצמית ושאשתו סטרה לו, בעטה בבטנו ומשכה את חולצתו.
גם במקרה זה החליטה יחידת התביעות במשטרת מרחב אילת להגיש כתב אישום נגד האישה בגין תקיפת בעלה ואילו הבעל לא הועמד לדין. בסנגוריה הציבורית מותחים ביקורת על התנהלות היחידה: "לא ייתכן שנשים שדיווחו למוקד 100 שבעליהן תקפו אותן והתגוננו יועמדו לדין על תקיפה והם לא יועמדו לדין".
ממשטרת ישראל נמסר: "בשני המקרים שתוארו, חומר הראיות המבסס סיכוי סביר להרשעה כמו גם נתונים נוספים שמפאת צנעת הפרט לא נפרטם, הובילו להגשת להגשת כתב אישום. הגם ששיחת הטלפון הראשונית למשטרה היתה מצד הנאשמות, הרי שבמהלך חקירת התיק התבררה תמונה אחרת.
כך למשל, בעניין המקרה שאירע לפני שנה, הנאשמת סרבה לשתף פעולה עם המשטרה ולהגיש תלונה על תקיפה לכאורית כלפיה בעוד שישנן ראיות לתקיפה מצדה, ואילו בעניין המקרה הראשון, נקטה הנאשמת אלימות חמורה (פציעה) ולא מידתית כלפי בן זוגה".