יותר מ-6 שנים חלפו מאז אותו בוקר בו נפרץ רכב הבלדרות המאובטח של חברת "מודיעין אזרחי", ומתוכו נגנבו 4.22 מיליון שקל במזומן שהיו בתוך שקי יוטה גדולים. מחדל האבטחה שזעק לשמיים הותיר את החברה והמשטרה חסרי אונים, שכן עד היום לא ברור לאן נעלמו מיליוני השקלים שנעלמו באותו היום.
"זה לא פשוט להעלים סכום כזה בכמה שעות", ציין קצין בכיר במשטרה, "לצערי אפילו לא הצלחנו להגיע לקצה חוט כדי לאתר את המיליונים שנגנבו".
זה קרה ב-30 בנובמבר 2017 ברחוב הגליל 83 ביישוב גני תקווה. סמוך לשעה 10:30 חנתה משאית מאובטחת של המודיעין האזרחי ברחוב. שני מאבטחים חמושים יצאו ממנה, ובניגוד לנהלים צעדו שניהם לעבר סניף רשת מגה כדי לאסוף כסף להפקדה בבנק. תוך דקות ספורות הם חזרו למשאית, פתחו את הדלת וחשכו עיניהם: 11 שקי הכסף נגנבו.
כוחות גדולים של משטרת מרחב דן הגיעו למקום ולקחו סרטונים ממצלמות אבטחה, מה שהוביל לשני חשודים עיקריים – יוסי סופיר, עובד לשעבר במודיעין אזרחי שעבד כנהג ומאבטח, ומאיר ארג'ואן, תושב קריית גת בן 67, עם 44 הרשעות קודמות בתחום עבירות רכוש, הונאה, אלימות והצתה. ארג'ואן, שבילה 40 משנות חייו בבתי כלא, נתפס כאשר חזר מחופשה בתאילנד והשוטרים שפשטו על ביתו מצאו שם 84 אלף שקל במזומן בלבד.
"היו לנו ראיות שהוא עשה את 'המכה של החיים' כדי שיוכל לצאת לפנסיה בלי לעבוד קשה", הסביר גורם במשטרה, "הוא היה המוח מאחורי הפריצה". לדברי אותו גורם במשטרה הוא צירף אליו לתוכנית את סופיר שהכיר את נהלי האבטחה וידע כיצד לפתוח בקלות את רכב הבלדרות.
במהלך חקירתו של ארג'ואן עלה החשד כי כמה ימים לאחר גניבת המיליונים הוא טס יחד עם כמה חברים לחגוג בחופשה מפנקת בתאילנד. "לא הייתי בחו"ל בחיים, ישבתי מעל 30 שנה בבית הסוהר. חברים רצו שאסע איתם ועשו מגבית", הסביר לחוקרים שלא האמינו לגרסתו, "הם מימנו לי את הכרטיס, אני חף מפשע. הכסף שמצאו בשקית הוא ירושה שקיבלתי ממכירת הבית של אמא שלי".
אלא שהחוקרים לא האמינו לגרסתו של ארג'ואן. כתב אישום הוגש נגדו ונגד סופיר לבית משפט השלום בתל אביב, למרות שהראיות נגדם היו נסיבתיות. בתום המשפט נגזרו על ארג'ואן 6 שנות מאסר בפועל וקנס של 1.3 מיליון שקל, ועל שותפו סופיר 4 שנות מאסר בלבד.
כעבור שנתיים הגיש ארג'ואן, באמצעות עורכי הדין משה יוחאי ושרי קרן, ערעור על גזר הדין לבית המשפט המחוזי בתל אביב, בטענה כי אין שום הוכחה ישירה או עקיפה שהוא זה שפרץ לרכב וגנב את הכסף. עוד טען כי מי שביצע את הפריצה הוא סופיר שקדח את החורים, ופתח את הרכב בעזרת מוט. בעוד לכאורה הוא תצפת על הנעשה.
הערעור, שהתפרס על פני 107 עמודים, העלה ספקות רבים בנוגע למעורבותו של ארג'ואן בגניבה. שכן, למעשה סופיר שעבד חמישה חודשים בחברה קודם לכן הוא זה שפרץ לרכב. בסופו של דבר, שופטי בית המשפט המחוזי בתל אביב הפכו את החלטת בית משפט השלום וזיכו את ארג'ואן מחמת הספק, כשהם קובעים שאין ראייה אחת ישירה המצביעה על כך שביצע את הפריצה וייתכן שנלווה לסופיר.
בשלב זה, נותרה פתוחה שאלת השאלות. אם ארג'ואן לא פרץ לרכב, והכסף לא נמצא אצל סופיר – לאן נעלמו 4.22 מיליון שקל? "בית המשפט זיכה את מאיר מהגניבה, למרות שאנחנו בטוחים במיליון אחוז שהוא זה שביצע את המעשה. אבל מה שהכי מוזר, שעד היום לא מצאנו את המיליונים", הסביר גורם במשטרה.