20 שנה חיכו חוקרי יאחב"ל בלהב 433 לנחיתתו בארץ של העבריין גבי בן הרוש, מבכירי המאפיה הירושלמית לשעבר. בן הרוש נמלט למרוקו, שם הקים אימפרייה של עסקים משגשגים. לפני שבעה חודשים גורש מהמדינה לישראל, ונעצר בנתב"ג בחשד למעורבותו בפרשת המעילה בבנק למסחר. כיום בן הרוש כבר לא במעצר, אבל נאסרה עליו היציאה מהארץ.
ב-2002, זמן קצר לאחר שהתגלה כי אתי אלון גנבה רבע מיליארד שקלים מלקוחות הבנק כדי לממן את חובות ההימורים של אחיה, עופר מקסימוב, עשה בן הרוש את דרכו לרומניה ומשם לספרד ולארצות הברית. למרות שנגד בן הרוש לא היה צו מעצר של האינטרפול החוקרים חיכו לו בסבלנות. הם ידעו שהוא יתגעגע לבני משפחתו בארץ למרות שקיבל אזרחות מרוקנית בשל היותו יליד המדינה והקשרים האדוקים שיצר עם אנשי עסקים . בני משפחתו וגרושתו כיום נהגו לבקר אותו במרוקו ובצרפת.
בן הרוש ניהל כל השנים מגעים עם פרקליטות המדינה כדי למצוא פתרון לחזרתו ארצה מבלי שייעצר. לא החוקרים ולא הפרקליטות הסכימו לתנאים של בן הרוש. כשהגיעה חתונת בתו, בן הרוש הבין שהוא לא יכול לפספס אותה גם במחיר של מעצר והגיע לישראל.
בן הרוש, בן 62 נעצר לפני כשבעה חודשים בנתב"ג בניסיון להגיע לחתונה. הוא נחקר על מעורבותו בפרשת המעילה בבנק למסחר, נעצר לשבוע ושוחרר ביום חתונת בתו. עד היום טרם הוגש נגדו כתב אישום. נכון להיום לא ברור כלל אם יועמד לדין בשל הזמן הרב שחלף מאז התפוצצה הפרשה לפני 20 שנה.
בן הרוש מסר גרסה מפורטת לחוקרים על חלקו בפרשת הבנק למסחר. הוא הכחיש את כל החשדות נגדו והטיח בפניהם שהעובדה שלא הוצא נגדו צו מעצר בינלאומי מדברת בעד עצמה לגבי הראיות נגדו. הוא טען שלא לקח אגורה לכיסו מהמעילה בבנק למסחר ושבכלל לא חטף את מקסימוב כדי לסחוט את אחותו.
"מעולם לא חטפתי את עופר מקסימוב. עופר מקסימוב בעצמו לא העלה טענה כזו בכלל. כל מי שהיה מעורב או הואשם בחטיפתו של מקסימוב לא הועמד לדין על העבירה הזו", טען בן הרוש במהלך דיון בבית משפט שלום בראשון לציון בשבוע שעבר בנוגע לבקשת המשטרה להאריך את תנאי שחרורו. "אני לא ברחתי מהארץ. המשטרה לא רצתה שאחזור".
בן הרוש חשוד בעבירות של חטיפה לשם כליאה, חטיפה לשם רצח או סחיטה, גניבת נכס בידי מורשה, קשירת קשר לעשות פשע וסחיטה באיומים. בשיחות עם מקורביו טען בן הרוש שאם משטרת ישראל הייתה חושבת שהראיות נגדו מוצקות היא הייתה דואגת לעצור אותו הרבה שנים לפני כן.
"כולם ידעו איפה אני. לא ברחתי לשום מקום. גם כשהייתי בארצות הברית משטרת ישראל לא ביקשה לעצור אותי וכך גם היה במרוקו", אמר בן הרוש בשיחות סגורות. "כנראה שהם הבינו שאין נגדי כלום אז לא הוציאו שום צו מעצר". הוא גם הכחיש שהיה עד מדינה נגד ראש ארגון הפשע יצחק אברג'יל או מי מאנשיו.
"כל מי שטוען שהייתי עד מדינה נגד יצחק אברג'ל הוא שקרן. שיוכיחו את זה", זעם בן הרוש. "אני מזמין את כולם לקרוא את המסמכים ולראות שזה שקר".
המשטרה ביקשה מבן הרוש ללא לצאת מגבולות הארץ למשך חצי שנה ודרשה שיפקיד כמיליון שקל כדי להבטיח את התייצבותו כל אימת שיידרש לחקירה או לדיונים בבית המשפט. לדברי המשטרה יש לבן הרוש כמה דרכונים זרים וקיים חשש שאם ייצא מהארץ לא יחזור. היא ביקשה להאריך את אי יציאתו של בן הרוש לעוד חצי שנה.
פרקליטו, עו"ד עופר ברטל, התנגד לבקשה וטען כי בן הרוש מעולם היה מבוקש על ידי המשטרה ואפילו נציג משטרת ישראל נפגש עמו בשגרירות ישראל במרוקו. הוא חשף במהלך הדיון כי מאז שמרשו שוחרר ממעצרו הוא לא הוזמן אפילו פעם אחת לחקירה.
בן הרוש שותף בחברת בנייה גדולה. הפרקליט ביקש להחזיר לו את מיליון השקלים שהפקיד כי הם נחוצים לפעילות החברה השוטפת שבסוף אוקטובר תהיה במינוס של יותר משישה מיליון שקלים. בן הרוש הציע לשעבד את אחת הדירות בשווי של כשישה מיליון שקלים כערובה לשחרור מיליון השקלים שהפקיד ולכך שלא יברח מהארץ.
"החלטתי לבוא לארץ בניגוד לכל העצות שנתנו לי. הנה באתי ואני לא כמו נשיא המדינה ששמר על זכות השתיקה (הכוונה לנשיא יצחק הרצוג בפרשה העמותות שבו הוא ואהוד ברק נחקרו בזמנו). אני נותן לכם נכס של שישה מיליון שקל. זה שיש נגדי חקירה אני שמח ואני מצפה שהיא תימשך עוד עשר שנים יש לי את כל הזמן", אמר בן הרוש בדיון. "אני שמח שבודקים אותי, תנו לי לעבוד אני בן 62 לא בן 20".
בן הרוש, שנקלע למצוקה כלכלית, דורש את הכסף חזרה כדי שיוכל להתניע את עסקיו בארץ ובחו"ל. השופט שדן בבקשת המשטרה הורה להאריך את הישארותו של בן הרוש בארץ בשלושה חודשים בלבד והורה להחזיר לו רבע מיליון שקל בלבד שהפקיד בקופת בית המשפט.