פרשת בלדריות הקוקאין הולכת ומסתעפת: מחקירתן של ארבע הנאשמות בהברחת הסמים עולה כי בין הבנות היו מריבות קשות וסכסוכים בנוגע לכספים שהיו אמורות לקבל מהחשודה בארגון ההברחות - התכשיטנית ארבל מזרחי. מלבד מזרחי נעצרו גם חברותיה, עידן צאובר, לי פוני ואור אל בן חיים, לאחר שבמזוודות שלהן נתפסו סמים מסוג קוקאין וקטמין בשווי של כ-25 מיליון שקל. הארבע , שנתפסו כשחזרו בטיסה מברלין, מואשמות בייבוא סם מסוכן.
מתברר שכמה ימים לאחר הטיסה מברלין לי פוני ובלדרית נוספת, תכננו לטוס לטיול בהודו. פוני, ברמנית מאשדוד, סיפרה לחוקרים על מריבה עם מזרחי כששהו בחופשה בתאילנד. "טסנו בעבר ביחד לתאילנד, ואני וארבל טסנו לבודפשט... שבוע הבא הייתי אמורה לטוס לחצי שנה להודו, לטיול של אחרי הצבא", חשפה פוני בחקירתה, "אנחנו אוהבות את ברלין...אני וארבל עברנו מריבה קשה מאוד בתאילנד".
החוקרים ביחידה 747 חשדו שהבלדריות הבריחו סמים מבנגקוק לישראל אבל לא הצליחו להוכיח זאת. פוני ציינה שבעבר היא, ארבל ועידן צאובר טסו לברלין.
המריבות גם נגעו לעובדה שמזרחי קיבלה הרבה כסף בעוד שהן קיבלו את השאריות. החוקרים העריכו כי מזרחי קיבלה מאות אלפי שקלים על ההברחות בעוד שכל אחת מהבלדריות קיבלה עבור כל הברחה כ-45 אלף שקל בלבד. בכמה מקרים מזרחי הבינה שהיא עלולה להסתבך עם החברות שלה ודאגה להעביר להן עוד כספים כדי להרגיע אותן שיסכימו להברחה נוספת. כשהחוקרת שאלה את פוני כמה ארבל מרוויחה, פוני השיבה: "אין לי מושג".
מתברר שחלק מהבלדריות קיבלו רק חלק מכספי ההברחות שהובטחו בעוד שמזרחי קיבלה את מרבית הכספים. לא פעם הן נאלצו לממן את הטיסות ובתי המלון על חשבונן וחיכו שארבל תחזיר להן כסף ותשלם להן עבור ההברחות. "היו ויכוחים וסכסוכים בין הבלדריות בנוגע לכספים שהיו אמורות לקבל מההברחות. לא כולן היו מרוצות מהסכומים שקיבלו ובעיקר מהעובדה שהן אלה שצריכות לממן את בתי המלון והטיסות על חשבונן ולחכות שארבל תחזיר להן", ציין גורם במשטרה.
פוני סיפרה כי הטיסה לברלין נועדה למעין חופשת פיוס ביניהן לאחר שרבו בתאילנד. "הנסיעה לברלין נועדה להשלים בין כולן. בגלל זה לא ישנתי בחדר עם ארבל, העדפתי לישון עם מישהי אחרת. היא (ארבל) לא אמרה לי שזה מסוכן ושחס חלילה יהרוס לי את החיים", טענה פוני.
פוני הכירה את מזרחי לפני כשנתיים כשהייתה לקוחה שלה ורכשה ממנה תכשיטים מהחנות שהייתה לה בתל אביב. על פי החשד באחת הפגישות מזרחי גייסה אותה להיות בלדרית. עידן צאובר ואור-אל בן חיים, שתי הצלעות הנוספות ברשת, היו חברות ילדות של פוני שבילו איתה יחד בפסטיבלים ומסיבות.
פוני לא הודתה שהסמים שייכים לה או שידעה שהבריחה סמים אבל הפלילה את מזרחי כמי שהגתה את רעיון ההברחות.
עם נחיתת הבנות בנתב"ג, עצרו חוקרי המשטרה את צאובר ומזרחי ומצאו במזוודותיהן כמות גדולה של קוקאין המוסלקת בתוך אריזות מלחי אמבט וסוני פלייסטיישן. פוני ובן חיים נתפסו מאוחר יותר לאחר שהיו תחת מעקב של הבלשים, שאפשרו להן לצאת עם המזוודה בנתב"ג בניסיון לגלות מי העבריין שמימן את הברחה. ייתכן שזו הייתה הטעות הגדולה של החוקרים, שכן ככל הנראה רק מזרחי, שהייתה כבר בידיהם, הייתה בקשר עם אותו עבריין.
עדותה של פוני נעלמה מכתב האישום
"אני לא יודעת, זה לא שלי", טענה פוני להגנתה בחקירתה. החוקרת ניסתה להבין האם הייתה מודעת להשלכות של מעשיה.
חוקרת: "האם בביטחון בשדה התעופה מסר להם שנתנו לך דברים להעביר לישראל שאת לא יודעת מה יש בהם?"
פוני: "לא, וגם לא שאלו אותי"
חוקרת: "את מבינה שמבחינה ביטחונית יכולת להעביר פצצה במטוס ולסכן חיים של מאות נוסעים בהעברה ארצה של דברים שמסרו לך".
פוני: "אני רק יכולה להגיד באמת אני פשוט לא אין לי מה להגיד. הדבר הזה ספציפית לא שלי".
החוקרת מנסה להבין מי מימן את ההברחה: "של מי היה הרעיון שתביאו את זה לארץ? ברור לך שאנחנו יודעים הכל"
פוני: "שותקת".
עידן צאובר הפלילה את חברותיה ולאחר מכן חזרה בה וטענה ששיקרה. לאחר מכן פוני הפלילה את מזרחי כמי שעמדה בראש רשת הבלדריות.
משום מה גם בפרקליטות ובמשטרה תמיד הדגישו שרק צאובר הודתה והפלילה את חברותיה כשבפועל גם פוני עשתה זאת, רק שלא לקחה אחריות וטענה שהסמים לא שלה. למרות זאת עדותה של פוני לא מופיעה בבקשת המעצר עד תום ההליכים שצורפה לכתב האישום שהוגש נגד הנאשמות כראייה מרכזית בתיק, אלא רק עדותה של צאובר. גורמים בפרקליטות ניסו להסביר זאת בכך שצאובר הודתה והפלילה את כולן, אבל עדותה של פוני מחזקת את הפללתה של מזרחי כמי שעמדה בראש הרשת.