גורמים בקהילה היהודית באגדיר שבמרוקו טוענים כי לא ידעו שעבריין המין, מרדכי פרץ, שנמלט לפני 18 שנה מישראל למרוקו, רגע לפני שהיה אמור לרצות תשע שנות מאסר בפועל, מבוקש בארץ לאחר שפגע מינית בשתי ילדות קטנות. את סיפור הסתתרותו של פרץ במרוקו חשפנו במגזין סוף השבוע של mako בתחילת החודש.
"הוא הגיע לאגדיר בשנת 2007. הוא טען שבא לעשות עסקים, שהוא התגעגע למרוקו, שנמאס לו מישראל. לא ידענו שהוא עבריין נמלט, שהורשע בבית משפט ישראלי בעבירות חמורות של פגיעה מינית בילדות", טען גורם בכיר בקהילה היהודית באגדיר, "הוא שיקר לנו במצח נחושה לאורך כל השנים. הוא רימה אותנו. אם היינו יודעים שהוא אדם כזה הוא לא היה נשאר פה. היינו מדווחים מיד למשטרה המקומית ומעיפים אותו. זה פוגע בשם הטוב של חברי הקהילה היהודית".
לדברי הגורם בקהילה, לאורך כל השנים חבריה זיהו דפוסי התנהגות מוזרים אצל פרץ וכמה מהם אף העירו לו על כך. "הוא היה עובד כ'שומר', כלומר משגיח כשרות של הקהילה היהודית, דואג למניינים בבית הכנסת, קורא בתורה ויום אחד גילינו שהוא עובד עם נשים מוסלמיות בדוכני אוכל ברחוב, בבית קפה או מסעדה. זה צרם לנו מאוד. זה לא נראה טוב", סיפר חבר בקהילה היהודית, "הוא עוף מוזר. לא מתערבב איתנו יותר מדי. העירו לו על כך שהוא מסתובב עם נשים מוסלמיות. הוא נעלב מזה. הוא התנהג בצורה מוזרה מאוד. מאז הוא לא מגיע לבית כנסת בעיר אלא רק ביום כיפור. לא רואים אותו בעיר".

אחרים טוענים שהוא הוגלה לכמה חודשים לטנג'יר והוחזר לאחר שהרוחות נרגעו. לדברי חבר בקהילה היהודית באגדיר פרץ פתח לפני כארבע שנים בית קפה קטן ברחוב ודוכן אוכל שממנו הוא מתפרנס.
"נעשים מאמצים להביא אותו לישראל"
לדברי גורמים בקהילה פרץ ניתק מגע עם מרבית חברי הקהילה שלא אהבו את התנהלותו, אבל אחרים טוענים שהיו כאלה שנתנו לו גיבוי וסייעו לו מול השלטונות כדי שלא ייעצר. "היו אנשים בקהילה שנתנו לו גב, תמכו בו ועזרו להיחלץ מכל מיני פרשות. כולם ידעו שהוא לא בסדר, שיש איתו בעיות כאלה ואחרות, אבל העלימו עין, שתקו, כאשר הפרשה החדשה שנחשפה ב-mako התפוצצה הוא הוריד פרופיל. מחק את הפייסבוק שלו, הסיר את התמונות, העלים הכל. הוא ירד למחתרת. נעלם", חשף חבר אחר בקהילה היהודית באגדיר, "אחרי שהכתבה פורסמה חברי הקהילה היו בהלם מוחלט וכל אחד האשים את השני למה קיבלו אותו בעיניים עצומות".
כמה מחברי הקהילה היהודית באגדיר, המונה כ-65 אנשים בלבד, סיפרו כי בעקבות חשיפת הפרטים החדשים על פרץ צצו עליו סיפורים חדשים ונחשף מידע חדש שבעבר הושתק לגביו.

כך או כך במשטרת ישראל ובפרקליטות מטפלים מאחורי הקלעים בגירושו של פרץ ממרוקו לישראל כדי להעמידו לדין על הרשעתו בתקיפה מינית של שתי הילדות. היו פניות לא רשמיות בעניין לרשויות האכיפה במרוקו, שהחלו מצדן לטפל בנושא.
"אני יכול לומר לך שנעשים דברים מאחורי הקלעים להביא אותו לישראל ויותר מזה לא אוכל להוסיף. זה עניין רגיש מאוד", ציין גורם במשטרה.
ממשרד המשפטים נמסר בתגובה לפניית mako האם יש כוונה להוציא צו מעצר בינלאומי נגד פרץ ולהביאו לישראל: "לא נתייחס לשאלות הנוגעות לבדיקות או חקירות אלא במקום שבו מתנהלים הליכים גלויים, מטעמים ברורים. אין באמירה כללית זו משום התייחסות לשאילתא הספציפית בהתאם למדיניות הנהוגה".
תגובות