ר', תושב חולון שהעלה את אמו לישראל מאיראן לפני כ-30 שנה, נדרש כעת להחזיר למדינה 650 אלף שקל, לאחר שקיבל קצבאות זקנה עבור אמו בניגוד לחוק - כשהיא בכלל נמצאת בארצות הברית.
עם עלייתם לארץ, אמו של ר' הייתה בגיל פנסיה ולכן קיבלה מידי חודש קצבה מביטוח לאומי. בנוסף, היא קיבלה מעמד של עולה חדשה עם כל התנאים וההטבות הנלווים לכך. אלא שכעבור כמה שבועות בלבד האם עברה לארה"ב ו-ר' לא טרח לעדכן את הביטוח הלאומי ואת רשויות במדינה, וכך, לאורך כל השנים, הביטוח הלאומי המשיך להעביר קצבאות לאם בעוד היא שוהה בחו"ל.
האם נפטרה לפני כמה שנים וגם על כך הבן לא עדכן את הרשויות בארץ. האם המשיכה לקבל קצבאות, כשהכסף זורם לחשבון הבנק של בנה.
לפני כמה חודשים הגיע מידע לביטוח לאומי על כך שהאם נפטרה ושבמשך שנים היא בכלל התגוררה בארה"ב. הביטוח הלאומי הגיש תלונה במשטרה וחקירה פלילית נפתחה נגד ר'. ר', נחקר באזהרה וטען שאין לו שום קשר להונאה ושזו לא בעיה שלו שהמדינה לא ידעה שאימו נפטרה וחיה בארה"ב.
"אני לא אמור לעדכן אתכם בעניין. זו בעיה שלכם שלא בדקתם כל השנים", טען הבן להגנתו.
במשטרה ובפרקליטות חשבו אחרת לגמרי, וסברו שבמשך 30 שנה הבן נהנה מהכספים שקיבלה אמו המנוחה במרמה, גם לאחר שמתה, ושהיה עליו לעדכן את ביטוח לאומי בעניין גם בעת עזיבתה את הארץ וגם לאחר שמתה.
כעת הפרקליטות מתכוונת להגיש לבית המשפט המחוזי בתל אביב כתב אישום נגד ר' בגין קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. סנגורו של ר', עו"ד חיים שרהייבנד, הכחיש את החשדות נגד מרשו בטענה שהכתובת לכל המחדלים היא מדינת ישראל. יחד עם זאת, הוא מנסה להגיע להסדר עם הפרקליטות לגבי החזרת חלק מהכספים ואי הכנסתו לכלא.