ראש ארגון הפשע ערן חייא נחשב לאחד העבריינים העשירים בישראל. לפני למעלה משנה הוא עזב את דרום אפריקה והחליט לשדרג את עסקיו בטורקיה, ממנה על פי החשד הוא מפעיל רשת שלמה של האקרים שעוסקים בהונאה במטבעות דיגיטליים, מה שיותר מוכר בסלנג המשטרתי כ"עוקץ קריפטו".
למעשה, בהונאות קריפטו מעורבים עשרות עבריינים ישראלים שמעסיקים בין השאר עובדים בחברות הייטק לשעבר והאקרים כי לגרוף עשרות מיליוני שקלים.
חייא, בנו של העבריין איתן חייא המכונה "הסנדק" (מרצה עונש מאסר בכלא) נחשב לבכיר העבריינים שמתמחה על פי החשד בהונאת קריפטו. לאחרונה הוא אף הסתכסך עם ראש ארגון הפשע יוסי מוסלי, על פי החשד בגלל שהחליט להיכנס לבדו לתחום הקריפטו.
"ערן חייא ועבריינים בכירים גילו את הונאת הקריפטו ועשים מזה הרבה מאוד כסף", טוען קצין משטרה. "הם מעורבים על פי החשד בעוקץ קריפטו ברחבי העולם במיליוני דולרים מידי יום. בחו"ל אתה לא יכול לזרוק רימונים ולסחוט אנשים כי יעצרו אותך מיד אז קריפטו זה המקום הכי בטוח והכי רווחי לעקוץ בו. אלה עולמות חשוכים שקשה מאוד לאתר את המעורבים בהם, במיוחד כשהם שוהים במדינות כמו טורקיה ודרום אפריקה שקשה מאוד להסגיר משם עבריינים לארץ".
"חייא מפעיל מטורקיה את הארגון שלו בארץ במקביל למעורבות שלו ושל אנשיו בתחום הונאת הקריפטו. הוא התחזק מאוד. עבריינים שהיו מזוהים עם מוסלי ערקו אליו", גילה עבריין מתל אביב.
חייא נחשב לפורץ דרך בתחום מה שמקשה מאוד על משטרת ישראל להניח עליו את ידיה ולעצור אותו. "ערן ושאר העבריינים עברו לעבוד בהונאות של 'צווארון לבן', הם לעולם לא ילכלכו את הידיים שלהם. הם יתנו לאחרים לעשות להם את העבודה", הסביר גורם במשטרה.
הכישלון של מוסלי להיכנס לעולם הקריפטו
ראש ארגון הפשע יוסי מוסלי ניסה להיכנס לעולמות הקריפטו לפני כחצי שנה. על פי החשד הוא יצר קשר עם שני בעלי עסקים ישראלים וביקש להיכנס איתם לשותפות בתחום אבל הם סירבו. אז התחיל הבלגן הגדול.
אחד מהם חשף בפני חוקרי להב 433 כי כמה ימים לאחר שסירב לבקשתו של מוסלי נזרק רימון לעבר ביתו. "אני בטוח שהוא קשר לזה. אין מישהו אחר שדיברתי איתו בתחום הזה", טען איש העסקים. "הוא הציג את עצמו כיוסי מוסלי, עשיתי 'גוגל' וכשהבנתי מי האיש החלטתי לסרב ולא להיכנס אותו שותף".
השבוע החוקרים ערכו עימות בין מוסלי לבין איש העסקים. הוא הודה שמוסלי לא בדיוק איים עליו אבל הוא חש אי נוחות מזה שביקש ממנו להיכנס שותף בתחום מטבעות הקריפטו.
מוסלי לשם שינוי לא שמר על זכות השתיקה אבל הכחיש כל קשר לזריקת הרימון או למעשי סחיטה באיומים שבהם נחשד.
"אני לא יודע בכלל איפה הוא גר. הייתי בדרום אפריקה ואני לא מכיר אותו. תבדקו טוב מאוד מי זרק את הרימון ותגלו שאין לי קשר למקרה הזה", הטיח מוסלי בחוקרים.
מוסלי חזר לארץ מתוך מחשבה שאין נגדו תיקים נוספים פרט לתיק המעורבות ברצח אביחי וקנין. כעת הוא חשוד בעבירות בסחר קריפטוגרפי ובסחיטה של אנשי עסקים מדרום אפריקה.
"מוסלי רצה להיות כמו ערן חייא ולהיכנס לעולמות הקריפטו ורצה לעשות הרבה כסף בלי לעבוד יותר מדי קשה. אבל אין לו את היכולות שיש לערן שהוא עמוק בתוך זה", הסביר עבריין ממרכז הארץ. "זה כנראה הרקע לנתק ולסכסוך ביניהם. המלחמה על הקריפטו".