משטרת ישראל החרימה והרסה עשרות מצלמות אבטחה מחמ"ל שהקים עבריין מוכר בנהריה, ותפצה אותו על כך בסכום של 25 אלף שקל. מדובר בהסכם פשרה עליו חתמה המדינה מול סנגורו של העבריין, עו"ד דן אסלנוב, לאחר שהתברר כי השוטרים גרמו נזק בלתי הפיך למצלמות.
לפני כשנתיים פשטו בלשי המשטרה על ביתו של העבריין, כשהם מצוידים בצו חיפוש חתום בידי שופט במטרה לחפש אמצעי לחימה שהחביא בחמ"ל שהקים בביתו, וכן להחרים את המצלמות ומכשיר DVR.
השוטרים לא מצאו אמצעי לחימה, אבל החרימו 48 מצלמות אבטחה משום שהן הותקנו במרחב הציבורי בניגוד לחוק. חצי שנה לאחר מכן פנה העבריין למשטרה בדרישה להחזיר לו את המצלמות, ושלא קיבל אותן הוא שכר את שירותיו של עו"ד אסלנוב. סנגורו הגיש בקשה לבית המשפט בדרישה להחזיר לו את המצלמות, ובית המשפט קיבל אותה.

כעבור כמה שבועות המשטרה החזירה לו את המצלמות הרוסות, שבורות וספוגות במים. עו"ד אסלנוב הגיש תביעה אזרחית נגד המשטרה לבית משפט השלום בחיפה בדרישה לחייב אותה לפצות את העבריין על הנזקים שנגרמו למצלמות. לטענתו, לא הייתה שום עילה להחרמת המצלמות משום שהן לא הופעלו בשטחים ציבוריים ולא פגעו בפרטיות של אזרחים. הוא דרש פיצוי של 50 אלף שקל.
"העובדה שהמשטרה לא השמידה את המצלמות מוכיחה שלא היה בהן שימוש לצרכים פליליים", טען העבריין. הפרקליטות, שייצגה את המשטרה, הגיעה להסכם פשרה עם עו"ד אסלנוב לפיו העבריין יפוצה בסכום של 25 אלף שקל. המשטרה העבירה לו את סכום הפיצוי לחשבון הבנק.
עו"ד אסלנוב מסר: "מדובר בהישג לא פשוט, הוכחת הנזק ואחריות המשטרה לנזק בהליך הזה היו בוטות, אני מקווה שהמשטרה תאכוף את המדיניות של עצמה בכל הנוגע להחזקת רכוש של אזרחים שנחשדו בעבירות".
תגובות