שי סיבוני, מי שזכה לכינוי "מלך הימורי המונדיאל", נחרד לגלות באחרונה כי היחידה הארצית לאכיפה כלכלית בלהב 433 של משטרת ישראל איבדה את הארנק הדיגיטלי שלו שהכיל 19.15 מטבעות ביטקוין ו-83 מטבעות אתריום בשווי כולל של כ-6.5 מיליון שקל.
הארנק הוחרם על ידי חוקרי היחידה בעקבות חקירה שהתנהלה נגדו לפני כ-7 שנים, זמן קצר לאחר המונדיאל ברוסיה. בגין אותה פרשה נשפט סיבוני בבית המשפט המחוזי בתל אביב לעונש של 24 חודשי מאסר בפועל. חולטו לו כלי רכב יוקרתיים, שעוני רולקס ותכשיטים ונקבע כי הוא ישלם לקופת המדינה סכום של כ-2 מיליון שקל. במושגים של סיבוני מדובר בכסף קטן, לעומת עשרות המיליונים שהרוויח.
לפני כשנתיים סיבוני פנה באמצעות עורכי דינו, שילה ענבר, שחר חצרוני ותמיר סננס לבית המשפט המחוזי בתל אביב בדרישה לכבד את הסכם הטיעון עליו חתם לפיו הוא יוכל לפדות את המטבעות הדיגיטליים שהוחרמו לו בתמורה למיליון שקל. בפרקליטות וברשות המיסים התנגדו, בנימוק שסיבוני חייב 46 מיליון שקל על הכנסות מהימורים שלא הצהיר עליהם.

למרות זאת, הורה השופט בני שגיא לפרקליטות ולמשטרה לעמוד בהסכם שנחתם ולהחזיר לו את המטבעות הדיגיטליים. הפרקליטות ערערה לבית המשפט העליון על ההחלטה, אך זה דחה את הערעור על הסף. "אין זה ראוי שהמדינה תתחייב בהסדר טיעון כי המשיב (סיבוני) יוכל קבל את מטבעות וירטואליים לאחר פדיונם ותסכל את התחייבות זו באמצעות רשות המיסים ופקיד השומה בחיפה המהווים זרועות שלה. התוצאה אליה שואפת המדינה, שאינה מתיישבת עם סעיפי ההסדר, עלולה לפגוע במוסד הסדר הטיעון ובזכויות הנאשם בהליך פלילי", הדגישו השופטים.
משמעות החלטת בית המשפט היא שהמשטרה הייתה צריכה להחזירה כבר אז את הארנק הדיגיטלי לסיבוני בתמורה למיליון שקל, אלא שהדבר לא קרה. "במשך כשלוש שנים המשטרה לא טרחה להחזיר לשי סיבוני את הארנק הדיגיטלי", טוען גורם המעורה בפרטים, "הם נקטו בסחבת ולמעשה ביזו את החלטת בית המשפט העליון. מאז המטבעות עלו במאות אחוזים והוא היה אמור להרוויח מיליוני שקלים".
סיבוני פנה פעם אחר פעם באמצעות עורכי דינו למשטרה בניסיון להבין מדוע לא קיבל את המטבעות הדיגיטליים שמסר לחוקרי היאל"כ בלהב 433. לפני כשלושה חודשים מסרה לו היועצת המשפטי של היאל"כ, עו"ד עדי אילסר-ברוך, כי למעשה הארנק הדיגיטלי שלו ריק. "במענה לפנייתכם שבנדון הריני להשיבכם כי בשלב זה תכולת הארנקים האלה אינה בנמצא והעניין נמצא בבדיקה. בסיום הבדיקה נעדכנכם", כתב עו"ד אילסר-ברוך לעורכי דינו של סיבוני.
בעקבות התשובה פנו עורכי דינו של סיבוני למשטרה בדרישה לקבל הסברים על המחדל שבו המטבעות הדיגיטליים נעלמו. בנוסף הם הגישו בקשה בהולה לבית המשפט המחוזי בתל אביב להורות למשטרה להחזיר את המטבעות לסיבוני או לסירוגין לפצות אותו במיליוני שקלים. "ככול שהמשיבה לא יכולה בשל מחדל בשמירה על המטבעות או מעילה בהם מצד מי מאנשיה להשיב למבקש (סיבוני) את המטבעות הספציפיים שנשמרו בארנק המשטרתי מבוקש להורות למשיבה (המשטרה) להעביר לו את המטבעות הווירטואליים זהים באותו סכום אשר ביכולתה לרכוש באופן חוקי", כתבו עורכי הדין שילה ענבר ושחר חצרוני.
עורכי הדין ביקשו גם לחייב את המשטרה בקנס על ביזיון בית המשפט, בעקבות אי החזרת המטבעות לסיבוני כפי שפסק בית המשפט העליון כבר לפני כ-3 שנים. "זה מחדל חמור מאוד, המטבעות היו שמורים אצל המשטרה. די תמוה שהם נעלמו ככה ללא הסבר, מבלי שהמשטרה חוקרת את העניין לעומק", טוען גורם משפטי. השופט הורה לפרקליטות להגיב לבקשה עד ל-20 באפריל.
סיבוני, תושב חיפה בן 43 שהיה בעברו שחקן כדורגל, נהג להקים לפני כל מונדיאל קו הימורים לא חוקי שאפשר לאלפי מהמרים להמר על תוצאות המשחקים בין הנבחרות השונות, כשהוא גורף לכיסו עשרות מיליוני שקלים. במונדיאל שנערך ברוסיה בשנת 2018 כמו גם במונדיאל שנערך בברזיל ב-2014 גלגלה על פי החשד הרשת של סיבוני יותר מ-200 מיליון שקל.
סיבוני התעשר ורכש לעצמו נכסים רבים, שעוני יוקרה, תכשיטים ומכונית פרארי אדומה. "הוא לא סתם כונה מלך הימורי המונדיאל של ישראל", מבהיר גורם במשטרה, "אם לא ימצא הארנק הדיגיטלי נצטרך בלית ברירה לפצות אותו על שוויי המטבעות כיום, שעלו במאות אחוזים משנת 2018".
ממשטרת ישראל נמסר: "מדובר בנושא המצוי בבדיקה ובסיומה יועבר מענה כמקובל, ולא באמצעות התקשורת".
תגובות