חברי רשת שבה היו ישראלים ואזרחים מרוקנים שהוקמה באחרונה כדי לספק אישורי עבודה לאזרחים מרוקנים בישראל בתחום החקלאות, הסיעוד והמלונאות נעלמו באחרונה כשהם עוקצים על פי החשד מאות אלפי דולרים מאזרחים מרוקנים תמימים שחלמו לעבוד בארץ ולהתעשר.
ההערכה היא שאלפי אזרחים מרוקנים נפלו ברשת, אשר פעלה ללא אישורים של מדינת ישראל ומרוקו וניצלה את תמימותם של אזרחים שרצו להרוויח יותר כסף בעבודה בישראל.
"לקחתי הלוואות מחברים ובני משפחה כדי לשלם לאחד מחברי הרשת סכום של 3,000 דולר, זה המון כסף במרוקו. הבטיחו לי עבודה בחוות ובחקלאות, שאני והמשפחה שלי אחרי כמה שנים של עבודה נהיה עשירים. האמנתי להם אבל כשהגעתי לקבל את האישורים לעבודה בישראל אנשים שנתתי להם כסף נעלמו", סיפר מוחמד תושב קזבלנקה, "עכשיו אין לי מאיפה להחזיר את הכסף למשפחה ולחברים שלי. הכול הלך. לא יודע מה לעשות. הלכתי למשטרה אמרו שהם מטפלים בעוד מקרים כאלה".
מוחמד הוא לא היחיד. הרשויות במרוקו קיבלו מאות תלונות על כך שאזרחים שילמו אלפי דולרים תמורת עבודה בישראל, וחברי הרשת נעלמו עם כספיהם מבלי לספק להם אישורי עבודה.
לפני כמה חודשים נחתם הסכם המאפשר לאזרחים ממרוקו לעבוד בישראל באמצעות חברות מוכרות ובעלות רישיון המתמחות בתחום כוח אדם.
אלא שלתחום נכנסו מהר מאוד מאכערים ישראלים ומרוקנים, ככול הנראה קשורים לארגוני פשיעה בישראל אשר הקימו משרדים קטנים והפיצו בעיתונים ובאתרי אינטרנט שהם מסדרים עבודה לאזרחים מרוקנים בישראל אשר ירוויחו מידי חודש 1,500 דולר, סכום מטורף במושגים של מרוקו. לשם המחשה הכנסה חודשית במרוקו לאזרח נעה בין 250 ל-350 דולר.
"אני לקחתי הלוואות מהבנק ומחברים כדי לשלם להם 3,000 דולר", סיפר י', "אמרו לי שתוך שלושה חודשים אקבל אישור לעבוד בישראל בחוות. עבר הזמן, כשהגעתי למשרד שלהם הוא היה סגור והם נעלמו עם הכסף".
לפי החשד המעורבים בהונאה נמלטו ברובם ממרוקו לישראל ולספרד. במשטרת מרוקו חוקרים את הפרשה בניסיון לאתר את האחראים לעוקץ. בשבוע שעבר שוטרי משטרת קזבנלקה סגרו באופן זמני משרד שעסק במתן אישורי עבודה בישראל לאזרחים מרוקנים והחקירה נמשכת.