זה היה אחד מתיקי הדגל של משטרת ישראל והמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה. תיק בו הושקעו כ-20 מיליון שקלים בניסיון להפליל רשת של עברייני הימורים מהגדולה שפעלה בישראל בשנים האחרונות וגלגלה על פי החשד מאות מיליוני שקלים. אלא שמתברר ששאננות, פזיזות והסתמכות על עד מדינה בעייתי וללא ראיות חיצוניות גרמו למשטרה ולפרקליטות למבוכה גדולה מאוד ולמחיקת כתב האישום נגד המעורבים בתיק.
"כואב לי לומר את האמת, אבל זרקנו לפח משהו כמו 20 מיליון שקלים בתיק הזה, וזה כולל גם עבודה של פרקליטים שהשקיעו אלפי שעות בעיון בחומרי הראיות שאספנו. השקענו מאמצים גדולים, השתמשנו ביחידות רבות ובאמצעים משוכללים, כולל גיוס עד מדינה - ואז חטפנו גול עצמי", מודה קצין משטרה בכיר. "זה תיק שנצטרך להפיק בו לקחים רבים כדי שלא יישנו מקרים כאלה בעתיד".
הסיפור מתחיל לפני כחמש שנים, אז הוקמה רשת ההימורים האינטרנטית הגדולה בישראל ובה היו חברים כמה עבריינים בכירים. על פי החשד, חברי הרשת השתמשו בקודים שונים כדי לנהל את רשת ההימורים המשגשגת שבה הימרו אלפי בני אדם מכל רחבי הארץ, בעיקר על משחקי כדורגל, כדורסל, טניס ורכיבה על סוסים בארץ ובעולם.
במהלך פעילותה, הפעילה הרשת המסועפת שליחים כדי לגבות את חובות ההימורים, במקביל לסוכנים שפעלו "בשטח" והיו בקשר ישיר עם המהמרים. ההימורים התבצעו במזומן או באמצעות צ'קים, והיקף הרווחים של חברי הרשת נע בין 500 אלף שקלים ל-1.3 מיליון שקלים בשבוע, וכשהמהמרים הפסידו - חברי הרשת העניקו להם עוד ועוד אשראי כדי שיוכלו להמשיך להמר.
במשך שלוש שנים עקבו למעלה ממאה שוטרים השייכים ליחידות המובחרות של להב 433' של המשטרה בסיוע יחידת 'יהלום' של רשות המיסים אחרי חברי הרשת, ובסיוע של עד מדינה עצרו לבסוף תשעה מהם, כשחלקם, כך על פי החשד, שמרו בכספות בבתיהם מיליוני שקלים ומאות אלפי יורו ודולרים במזומן, רכשו מכוניות יוקרה ונכסי נדל"ן בפרויקטים נחשבים או השקיעו את כספם בשותפות בצ'יינג'ים.
בהמשך, המשטרה תפסה גם 17 כלי רכב אשר היו שייכים על פי החשד לחברי הרשת בשווי כולל של כ-3.5 מיליון שקלים, ובהם גם מוניות שנהגיהם סייעו להעביר את הכספים בינם לבין המהמרים. לכאורה, היה מדובר בתיק סגור, מה גם שהמשטרה גייסה כאמור עד מדינה - אך כל החשודים שנעצרו הכחישו כל קשר לרשת ההימורים או מעורבות בעבירות של העלמות מס והלבנת הון.
בפרקליטות החליטו לערוך לפני כמה חודשים שימוע לחשודים לפני הגשת כתב האישום, ובמהלך השימוע סנגוריהם של החשודים המרכזיים ברשת, עורכי הדין שחר חצרוני, תמיר סננס ושילה ענבר ממשרד עורכי הדין 'נוי-סננס-שפרלינג- חצרוני', דרשו לסגור את התיק בנימוק שאין ראיות ישירות או עקיפות שמוכיחות שהם קשורים או חברים ברשת ההימורים.
לבסוף, החליטה הפרקליטות על הגשת כתבי אישום חמורים נגד תשעה נאשמים בלבד לבית המשפט המחוזי בתל אביב. "היינו בטוחים שהתיק סגור ונעול מכל הכיוונים. סמכנו גם על עדות עד המדינה והחומרים שאספנו, והיינו בטוחים שחברי הרשת הולכים לשבת תקופה ארוכה בכלא", מציין גורם במשטרה. "אבל לצערי, עד המדינה, ולא בפעם הראשונה, פשוט לא סיפק לבסוף את הסחורה".
וכך, לאחרונה התגלגל התיק לגישור אצל השופט בני שגיא אשר נחשף לחומר הראיות, ולאחר מפגש מעמיק בעניין, החליטה הפרקליטות בצעד נדיר לחזור בה מכתב האישום, והשופט שגיא רמז שהתיק לא מחזיק מים וסיכויי ההרשעה בו נמוכים ביותר, מה שהוביל לכך שהפרקליטות ביטלה את כתב האישום בכפוף לכך שאף אחד מהנאשמים לא יגיש תביעה אזרחית נגד המדינה.
"לאחר שבחנו שוב את הראיות בתיק, הבנו שלא תהיה הרשעה והחלטנו לבטל את כתב האישום", הודה בכיר בפרקליטות. "נעשו לא מעט טעויות בתיק הזה, נלמד מהן ונמשיך הלאה. לא בושה להודות בטעות".
ממשרד המשפטים נמסר בתגובה לביטול כתב האישום: "המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה הגישה כתב אישום מורכב שמבוסס על עד מדינה וראיות סיוע. לאחר הליך גישור שנערך בפני כבוד השופט בני שגיא ושימוע שנערך לנאשמים בעקבות טיעוני הסנגורים בגישור - הגענו למסקנה כי קיימים קשיים ראייתיים, ועל כן הוחלט בשלב זה על ביטול כתב האישום. כפי שהצהרנו לא אחת - הפרקליטות בוחנת את עצמה כל העת, פתוחה לשמוע ביקורת והערות, ובוודאי קשובה לעצותיו של שופט מגשר".