לראשונה בישראל - כתב אישום על שימוש ברכב ממוגן: בתום חקירה של היחידה ללוחמה בפשיעה של משטרת נתניה הוגש כתב אישום תקדימי נגד קרוב של משפחת פשע בעיר בגין זיוף וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות על מנת להכשיר רכב ממוגן לנסיעה.
בחודשים האחרונים גברה התופעה במסגרתה עבריינים נוסעים ברכבים ממוגנים מחשש שיחוסלו על ידי יריביהם. עלייה עם רכב ממוגן לכביש אינה חוקית, ובמשטרה מנהלים מאבק ממושך בתופעה, הכולל הורדה של כלי הרכב המסוכנים מהכבישים.
החוק כיום מאפשר שימוש ברכב ממוגן רק באישור מיוחד שמונפק ע"י גורם ממשלתי מוסמך. שימוש ברכב ממוגן שלא על פי החוק עלול להביא להגברת השימוש באמצעי לחימה ולפגיעה בחפים מפשע הנמצאים בקרבת מקום.
בחודש דצמבר לפני כשנתיים נתפס תושב נתניה, בן למשפחת פשע, כשהוא נוהג בג'יפ מסוג לנדקרוזר כאשר הרכב ממוגן בכל חלקיו כולל שמשות הרכב. בשל שינויים בהרכב המכונית נוספו מאות קילוגרמים למשקל הרכב - המהווים גם סכנה בטיחותית לנוסעי הרכב ולשאר משתמשי הדרך.
בעל הרכב הונחה לפרק את המיגון ולהעביר את הרכב מבחן רישוי מחדש על פי תקנות התעבורה. למרות הנחיית השוטרים, הגיע הנאשם או מי מטעמו למכון רישוי בהרצליה עם רכב אחר מאותו סוג אליו הוצמדה לוחית רישוי התואמת לרכב הממוגן וכך קיבל רישיון תקף לרכב.
למחרת ביצוע הטסט הרכב הממוגן, הרכב נצפה שוב בנסיעה ברחבי נתניה כאשר הוא נהוג ע"י גורם עברייני המקורב לבעל הרכב. שוטרי התחנה תפסו את הרכב וחוקרי היחידה ללוחמה בפשיעה בנתניה פתחו בחקירה אודות נסיבות החזרתו לכביש בתקופה כה קצרה ללא פירוק המיגון בפועל.
במהלך החקירה התחקו חוקרי ובלשי היחידה אחר השיטה בה פעלו העבריינים וכן זהות המשתמש ברכב בפועל כאשר הבעלים הרשום אינו עושה שימוש ברכב.
אתמול הוגש כתב אישום נגד בעל הרכב בגין בזיוף וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות וזאת במסגרת קבלת רישיון רכב תקף לרכב ממוגן ששימוש בו אסור על פי חוק. לצד הגשת כתב האישום הגישה המשטרה בקשה לחלט את הרכב בשווי מוערך של כ-300 אלף שקל כיוון ששימש לביצוע העבירה.
במשטרה מציינים כי מדובר בכתב אישום ראשוני מסוגו במסגרת המאבק בארגוני הפשע והחברים בהם ובמקביל מתנהל הליך דומה נגד שישה בעלי כלי רכב ממוגנים נוספים שהוחרמו והורדו מהכביש.