המשטרה סיימה את חקירת תקיפת הרופא בסורוקה והיום (חמישי) יוגשו כתבי אישום תוך בקשה למעצר עד תום ההליכים נגד החשודים - בני הזוג דנה ואוראל בן דוד. התקיפה האלימה התרחשה ביום שני האחרון, אז התקבל במשטרה דיווח אודות תקיפת הרופא במחלקה הנוירולוגית של בית החולים.
שוטר תחנת באר שבע המוצב בנקודת השיטור בבית החולים הגיע למקום ועיכב לחקירה את שני החשודים, בני הזוג בן דוד תושבי ירוחם. בתיעוד מהאירוע נראו השניים תוקפים באלימות קשה את הרופא תוך כדי הטחת קללות.
מהחקירה עלה כי באותו יום החשודים המתינו במשך כ-45 דקות לתורם במחלקת נוירולוגיה ילדים בבית החולים. סמוך לשעה 11:45 בני הזוג בן דוד ניגשו לדלפק המזכירות והחלו לצעוק לעבר המזכירה הרפואית, לקלל אותה נמרצות ולדפוק בחוזקה על חלון הקבלה, תוך שהם דורשים לקבל טיפול באופן מיידי.
לאחר שהרופא ד"ר יריב פרוכטמן שמע את הצעקות של החשודים, הוא יצא מחדרו והבחין במתרחש והעיר לבני הזוג. בתגובה הסתובבה דנה בן דוד לעבר ד"ר פרוכטמן, צעקה עליו וירקה לכיוונו. בתוך כך התקרבה בן דוד לרופא, ירקה שוב לעברו ופגעה בפניו, אז קפצה עליו על מנת לתקוף אותו וזה הדף אותה באמצעות ידו.
בן זוגה אוראל, שהבחין במתרחש, קפץ על הרופא תוך שהוא אוחז בצווארו והפיל אותו ארצה, בתוך כך הצליח הרופא לרכון מעל הבעל, אז קפצה האישה על גבו של הרופא תוך שהיא מכה אותו באמצעות אגרופיה, שורטת אותו, דוחפת לו יד לפה ונושכת אותו זאת כאשר אוראל עדיין אוחז בצווארו.
"בעשותם את המתואר לעיל, תקפו החשודים בצוותא חדא, את הרופא, שהינו עובד ציבור, וגרמו לו לחבלות של ממש בדמות שפשוף ושריטות בבית החזה, בחלק הפנימי של השפה העליונה, בצד שמאל של הפנים ובגב", נטען במשטרה. "בהמשך למתואר לעיל, צעקה החשודה לעבר הרופא וקיללה אותו נמרצות. בו בזמן צעק החשוד וקילל גם הוא תוך שהוא יורק לעבר הרופא".
חוקרי תחנת באר שבע האריכו בבימ"ש את מעצרם של החשודים מעת לעת והיום עם תום מלאכת החקירה תביעות נגב יגישו כנגדם בבימ"ש השלום בבאר שבע כתב אישום בגין תקיפת עובד ציבור כדי להכשילו בתפקיד בצוותא חדא ואיומים תוך בקשה למעצרם עד תום ההליכים.
"הם הסתובבו אליי והפכתי להיות המטרה שלהם"
"היו צעקות, שאגות, איומים ודפיקות על החלונות של חדר המזכירות", שחזר ד"ר פרוכטמן בריאיון שהעניק השבוע ל"חדשות הבוקר" (קשת 12). "הם צעקו על המזכירות למה לא קיבלו את הילד שלהם, ושהם מחכים במשך זמן רב. נאמר להם בשלב הזה שהמאבטחים מגיעים, שמספיק".
"יצאה רופאה, אחר כך אני יצאתי, היו שם עוד רופא או שניים. יצאתי לראות שהמזכירות שלי בסדר, לראות מה קורה מסביבי, האם יש משהו לעשות למען ההרגעה. הם המשיכו בשלהם: צעקו, איימו, הסיתו את תשומת הלב אלי - ואז החל פרץ האלימות".
"הם הסתובבו אליי והפכתי להיות המטרה שלהם. בהתחלה ממרחק, אחרי זה מקרוב. ספגתי יריקה או שתיים, קצת יותר, והחלה האלימות הפיזית. הבחורה תקפה אותי, קפצה עליי. הדפתי אותה והבחור קפץ עליי וחנק אותי. הם קיללו והבטיחו לכל מי שאפשר שיהיה לו סרטן, שהוא ימות. כל מיני משפטים כאלה".
נציג המשטרה אמר בדיון הארכת מעצרם כי השניים חשודים בתקיפה הגורמת חבלה על ידי שניים או יותר, תקיפת עובד ציבור על מנת להכשילו בתפקידו ואיומים. "אני מבקש להוסיף בעל פה עבירה נוספת שלא נרשמה העלבת עובד ציבור שהופנתה כלפי השוטר שהגיע לטפל באירוע", הוסיף נציג המשטרה.
"היא (דנה בן דוד) מאוד מצרה ומצטערת על האירוע וכבר אתמול אמרה את הדברים ולא בפעם הראשונה", אמרה עורכת דינה רינת אפרים יהב בדיון. "לדבריה היא המתינה הרבה מאוד זמן ובאמת הגיבה כפי שהגיבה, היא חושבת שזה היה מוגזם. היא נעדרת עבר פלילי. יש ילד בן שנה ו-3 חודשים שלא נמצא עם אמא שלו. הסבתא כרגע דאגה לסידור ובאה לדיון כדי שתהיה חלופה להציע. אני רואה לנכון לחזור ולהדגיש את ההבדל בין ענישה לבין שיקולי ענישה לבין שיקולים העומדים בבסיס ההחלטה האם להאריך מעצר או להורות על שחרור, ואם יוגש כתב אישום אז ברור שהיא וגם המשיב האחר ישלמו מחיר ואולי אפילו מחיר משמעותי, אבל השיקולים היום הם שיקולים שונים".
"לא מדובר במישהי שבאה לבית החולים כדי להזיק או להרע לאחרים. בסופו של דבר, הם לא קיבלו טיפול רפואי והילד ניזוק מכל האירוע שהיה. המשיבה שלפנינו היא גם הרה בחודש חמישי להריונה, היא בעלת נסיבות חיים מאוד קשות והיא סובלת מפוסט-טראומה קשה ומורכבת והגשתי מסמכים בעניין זה. היא מוכרת על ידי המוסד לביטוח לאומי כבעלת 100% נכות", הוסיפה עורכת הדין.
"לעניין המסוכנות אני לא אומרת שאין כאן מסוכנות, אבל אני אומרת שיש פה בלבול בין להעניש אותה, להרתיע ולהעביר מסר, לבין שיקולי המעצר", הוסיפה עורכת הדין של בן דוד. "עיקר הפעולות הסתיימו, יש סרטונים, נגבתה הודעת המתלונן, נגבו עדויות מהצוות, כל מה שנותר שלטעמה מחייב מעצר כפי שאמרתי זה גביית הודעות מאנשים שהיא לא מכירה ולכן אין כאן חשש לשיבוש. אם קיימת מסוכנות, ככל שקיימת, יש לנו חלופה להציע, חלופה הרמטית שתעמוד בכל תנאי שבית המשפט ייקבע".