אופק חיים אנג'ל, תושב בת ים בן 23, הצליח "להביך" את הבנקים כששלח לאזרחים שמכרו לו רכוש יד שנייה אישור העברות זהב של כסף לחשבונות הבנק שלהם, למרות שהן לא קרו בפועל. בשיטה זו עקץ אנג'ל יותר מ-100 אנשים.
"הוא פנה אליי בעקבות מודעה שפרסמתי בפייסבוק על טלפונים סלולריים ומחשבים במצב טוב", שחזר איתן, "סיכמנו שהוא יעביר לי 10,000 שקל בהעברת זהב בנקאית, והוא שלח לי את האישור. זה היה נראה אמיתי לגמרי. הוא שלח לי נהג מונית הביתה והעברתי לו את הפריטים, למחרת התברר לי שהכסף לא נכנס לחשבון שלי בכלל. מנהל בכיר בבנק אמר לי שהוא לא זוכר עוקץ כזה מתוחכם".
למרות גילו הצעיר הקים אנג'ל רשת הונאה מתוחכמת יחד עם שניים נוספים שאת שמותיהם סירב למסור לחוקרי המשטרה. הרשת עקצה עשרות אזרחים תמימים, שקיבלו שרשור אמין של העברה בנקאית תוך ניצול פרצה במערכת האבטחה, והמעורבים גרפו סכום של 665 אלף שקל.
"מכרתי לו שעוני רולקס, הייתי חשדן כי בעבר עקצו אותי אבל הוא הרגיע אותי ושלח לי אישור בנק אמיתי לגמרי", מתאר אדם נוסף שנעקץ, "הוא שלח נהג מונית לבית שלי. כמה שעות לאחר מכן ראיתי שהכסף לא עבר לחשבון, ואז הבנתי שמדובר בנוכל".
בחודשים האחרונים הצטברו עשרות תלונות ביחידה ההונאה והפשיעה המקוונת. המתלוננים סיפרו על אותה שיטת עוקץ וחוקרי היחידה פתחו בחקירה סמויה במהלכה עצרו את אנג'ל. בתחילה הוא שמר על זכות השתיקה, אך בעקבות תרגיל חקירה הוא הודה במעשיו.
"אני הראש, לימדתי אותם את העבודה", הודה אנג'ל בפני חוקרי היחידה. בהמשך החקירה הוא שינה את גרסתו, וטען ששיקר. באחרונה הגישה נגדו פרקליטות מחוז תל אביב כתב אישום לבית המשפט המחוזי בתל אביב בגין עבירות רבות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, התחזות לאדם אחר ואיומים.
בעקבות חשיפת הפרשה הבנקים הצליחו לאתר את פרצות האבטחה ולשלוח ללקוחות מסרונים, שבהם הזהירו אותם מפני העוקץ.
תגובות