במשטרת ישראל חושדים שחיילים מטעמו של ראש ארגון הפשע המסוכן בישראל, עודה (קוקו) קוטייר, המואשם בשלושה מקרי רצח, הם האחראים לירי אתמול בשעות הלילה על בית הסוהר איילון.
הירי המדובר בוצע כאמור אמש על יד רעולי פנים במכונית חולפת שירו לעבר סיור של סוהרים סביב הכלא. בדרך בנס איש לא נפגע מהירי, וחוקרי מעבדת הזיהוי הפלילי של משטרת ישראל הגיעו לזירה ואספו את הקליעים שנמצאו ליד חומות הכלא להמשך בדיקה.
"זה היה ירי מכוון שיכול היה להסתיים באסון ובהרג אנשי שב"ס. מדובר בירי אזהרה שמטרתו אך ורק להפחיד את הסוהרים", טוען היום גורם במשטרה. "נבדק חשד כי הירי קשור לחייליו של עודה קוטייר שבעבר היו מעורבים באירועים דומים במטרה להעביר מסר לבכירי השב"ס כדי שאלו יקלו על תנאי הכליאה שלו".
נכון להבוקר (שני) טרם נעצרו חשודים בירי, ובמשטרה עושים כל מאמץ לאתר את החשודים, מאחר שקוטייר נחשב לכאב ראש מתמשך מבחינת השב"ס: "קוקו הוא האסיר היחיד שיכול לגרום למאות אסירים אחרים לפרוץ במרד ולהפעיל חיילים מחוץ לכתלי הכלא כדי לפגוע במתקני שב"ס רק בגלל שפגעו בכבודו של קוקו או שלא שיפרו את תנאי הכליאה שלו", טוען גורם בשב"ס.
הירי הלילה מצטרף לשורה של מקרי ירי אחרים שהתרחשו במהלך השנתיים האחרונות וכללו תמיד רעולי פנים שעברו ליד אחד ממתקני השב"ס וירו לעברו צרור יריות.
כך למשל, ב-23 בנובמבר 2018, ירו אלמונים לעבר כלא איילון בלילה שבין חמישי לשישי. בדרך נס גם אז האירוע הסתיים ללא נפגעים - למעט נזק לעמדת השמירה הדרומית של בית הסוהר 'גבעון' הסמוך. שני תושבי ג'לג'וליה נעצרו בחשד לירי ושוחררו כעבור כמה ימים מחוסר ראיות.
יומיים לפני כן נורו עשרות כדורים מרובי קלצ'ניקוב לעבר כלא הדרים שבשרון. גם אירוע זה הסתיים ללא נפגעים, והיורים נעצרו מול מתחם כלא רימונים לאחר שירו לעבר שער הכניסה, וגם הם שוחררו מחוסר ראיות.
חודש לפני כן, באוקטובר 2018, הונח מטען חבלה מתחת לרכבה של קצינת מודיעין בשב"ס המתגוררת בנתניה. למזלה של הקצינה המטען התפוצץ כשהקצינה לא הייתה ברכבה.
הנחת מטען נוספת התרחשה כמה שבועות לפני כן, כשהפעם היעד היה קצין מודיעין בכלא רימונים שמתגורר באחד הישובים במרכז הארץ. גם הפעם לא נגרם כל נזק בנפש.
בנוסף, לפני כמה שבועות, נזרק רימון הלם ונורו יריות מרובי קלצ'ניקוב לעבר ביתו של קצין שב"ס המתגורר ביישוב עוספיה. גם במקרה זה, כמו בכל שאר המקרים (כ-20 לפחות) נעצרו כמה חשודים ששוחררו כעבור כמה ימים מחוסר ראיות.
אל כל המקרים הנ"ל מצטרפים איומים על עשרות סוהרים שזוכים לסל אבטחה, כולל כאלה שדרשו ששמם לא יתנוסס בתג הזיהוי על מדיהם כדי שאנשיו של קוטייר על פי החשד לא יסגרו איתם חשבונות ויאיימו עליהם.
"מדובר בארגון קשה מאוד לפיצוח עם חיילים מאוד ממושמעים שמגיעים לזירות בלי טלפונים, עם כלי רכב גנובים ללא מספרי זיהוי. הם תמיד רעולי פנים וזה קורה בשעות הלילה או הבוקר המוקדמות, ואז מבצעים את הירי או מניחים את המטענים", מסביר קצין במשטרה, "כל התיקים נמצאים בטיפול וכל מי שהיה מעורב במקרים ייעצר. זה רק עניין של זמן".