חוקרי היחידה המרכזית במשטרת מחוז מרכז סימנו בשנתיים האחרונות את העבריין דרור אלפרון כיעד מודיעיני בכיר. משמעות הדבר היא כי מתנהל אחריו ואחרי אנשי ארגונו מעקב יומי, ולא פחות מכך על צינור החמצן שלו - העסקים שהוא שותף בהם, שאנשיהם הם לכאורה אנשי קש, שמכניסים לו הרבה כסף.
במשטרה חושדים אלפרון קשור למועדוני הימורים, עסקי פיצוציות, חנויות סלולר, בדגש על מכירת ציוד קצה ומעבדות לתיקון טלפונים סלולריים, מתקנים לשטיפת כלי רכב ועוד עסקים שבהם הוא או אנשיו שותפים בצורה עקיפה.
אלפרון ג'וניור, בנו של יעקב אלפרון, ראש ארגון הפשע שחוסל ב-2008, פעל בשנים האחרונות מתחת לרדאר. הוא צבר כוח רב וכסף וחבר לגורמים עברייניים באזור כפר סבא, רעננה ופתח תקווה. אחד משותפיו של אלפרון הוא ערן דחבש, שנלחם יחד איתו באויבם המשותף, העבריין אבי טולדו.
"דרור, בניגוד לאביו יעקב, יותר מתוחכם בכל ענייני הכספים", טוען גורם במשטרה. "הוא אולי קצת פחות מפחיד מאבא שלו אבל יודע להתנהל טוב מבחינה פיננסית. הוא מזמן לא עבריין צעצוע כפי שהיה בראשית דרכו. אנשים פוחדים ממנו. הוא צבר הרבה כסף בשנים האחרונות. במושגים של עבריין ישראלי הוא די אמיד. אנחנו חושדים שחלקו הוא מהימורים ועסקים לא מדווחים. היה חשוב לנו לשבת ולברר מאיפה מתגלגלים אליו מיליוני שקלים שמשמשים מבחינתנו כצינור חמצן להפעלת העסקים שלו ושל מקורביו".
אלפרון, 35, נשוי ואב לילדים, מתגורר בבית מרווח ביהוד. בחודשים האחרונים החליטו במחלק הכלכלי בימ"ר מרכז לסמן את הנכסים והכספים שיש לאלפרון במטרה להילחם בו כלכלית. כבר שבע שנים שהמשטרה לא מצליחה להפליל את אלפרון. השוטרים בימ"ר מרכז מגדירים אותו כראש ארגון פשע שיש לו עשרות חיילים שסרים למרותו.
"הבנו שיהיה לא קל להפליל אותו בחשד לתיקי פשיעה חמורה שהיו באזור פתח תקווה וכפר סבא אז התחלנו לבדוק את הרכוש והכספים שיש ברשותו", הסביר גורם במשטרה. "במשך כמה שבועות הצלחנו לנתח את כל הנכסים והרכוש שיש לו כולל חשבונות בנק ונדל"ן".
חוקרי המחלק הכלכלי בימ"ר מרכז התחילו בשלושת החודשים להיכנס לוורידים של אלפרון והגישו לבית המשפט צווים לתפיסת חשבונות הבנק שלו והרכוש שהוא ואשתו צברו.
לרוב כמה שווה עבריין בארגון פשע הוא סוד כמוס שלא מדברים עליו, אבל במשטרה יכולים להעריך זאת לאור רמת החיים של העבריין, מקום מגוריו, הדירות בבעלותו, העסקים שלו או של אנשי הקש שלו, המכוניות בהן הוא נוסע והנסיעות שלו לחו"ל.
לאלפרון ולאשתו נכסים בשווי כולל של כ-20 מיליון שקל שהוקפאו על ידי המשטרה, בהם שבע דירות (בין השאר ביהוד ובאילת), אופנוע ים מסוג "ימאהה" הכולל נגרר לסירה ומכונית מרצדס הרשומה על שם אשתו.
החוקרים הוציאו בין היתר צווים לבדיקת חשבונות הבנק של משפחת אלפרון. בכספת של חברת כספות מתל אביב נמצאו 300 אלף שקל במזומן, 50 אלף דולר ו-10 אלף פרנק שוויצרי. בחשבונות הבנק של בני הזוג נמצאו 600 אלף שקל.
"החלטנו לבדוק כל שקל ושקל בחשבונות הבנק שלו ושל אשתו ובכספות", טוען בכיר במשטרה. "בדקנו האם מדובר בהלבנת הון לפני שנגיש בקשה לחילוט הרכוש. מאיפה הגיעו הכספים ואיך נצברו הנכסים על ידו במרוצת השנים ואם הוא פעל על פי חוק. לכן ביקשנו להקפיא את החשבונות והנכסים עד שנקבל תשובות ונבדוק את העניין לפרטי פרטים. מדובר בלא מעט כסף שמצריך בדיקה מעמיקה לגבי המקורות שלו".
זו היתה חקירה סמויה שמעטים ביחידה היו חשופים לה מחשש להדלפות. עצם בדיקת רכושו הפתיע את אלפרון.
לפני כמה שבועות, כשאלפרון ואשתו שהו בחופשה בחו"ל, הם גילו שהמשטרה הקפיאה להם את חשבונות הבנק. השניים לא הצליחו לבצע פעולות בסיסיות כמו משיכת כספים או להשתמש בכרטיסי האשראי שברשותם.
אלפרון הבין שהמשטרה עשתה לו תרגיל, אבל הוא החליט שלא לוותר. אלפרון, שנחקר עד כה פעם אחת במשטרה בנוגע לנכסיו ולכספים שנתפסו אצלו ואצל אשתו, שכר את שירותיהם של עורכי הדין רני שוורץ ואורי סטנסקו.
במשך כמה שעות החוקרים רצו לברר מה מקורות הנכסים והכספים שנתפסו והוקפאו באופן זמני. הוא השיב לחוקרים שהכסף והנכסים שייכים לו ולאשתו. "ההכנסות עליהן דיווח דרור אלפרון שונות מרמת החיים בה הוא חי ומהנכסים והכספים שצבר", טוענים במשטרה. "מדובר באי-התאמה בצורה קיצונית אפילו".
באמצעות עורכי דינו, אלפרון הוא טען שהוא ירש מאביו המנוח כשישה מיליון שקלים במזומן. אלפרון, כך לטענתו, הצהיר על הכספים הללו בחקירות אחרות שהיו בלהב 433.
"זכיתי גם במשחקי פיס ולוטו", ציין אלפרון מבלי שפירט באילו סכומים מדובר. פרקליטיו חשפו שאשתו של דרור מגיעה ממשפחה עשירה. רעייתו היא אחותו של ראש ארגון הפשע יניב בן דוד, שנדון לחמש שנות מאסר בפועל בגין הפצת חשבוניות פיקטיביות ועבירות כלכליות שביצע במאות מיליוני שקלים.
הפרקליטים הציגו בבית המשפט תלושי שכר של אלפרון ואשתו וטענו שהקפאת הנכסים וכספו היא רק בגלל ששמו "אלפרון". החוקרים חושדים נכון לעכשיו שאלפרון לכאורה העלים הכנסות וביצע הלבנת הון בכספים שהגיעו אליו שלא כחוק.
לאחר כמה דיונים, המשטרה טענה שנכון לעכשיו היקף העבירות שעל פי החשד ביצע אלפרון נאמד בכעשרה מיליון שקלים. השופט גיל גבאי, שדן בבקשת אלפרון לשחרר את כספיו ונכסיו, קבע כי יש חשד שאלפרון ביצע את המעשים המיוחסים לו בנוגע להלבנת כספים אבל הסכום שהוקפא, כ-20 מיליון שקלים, גבוה מדי.
החוקר בדיון גילה כי להערכתו היקף הלבנת ההון שביצע על פי החשד אלפרון נאמד בכמה עשרות מיליוני שקלים. השופט החליט לשחרר לאלפרון ולאשתו סכום של 600 אלף שקל שהוקפאו בחשבונות הבנק שלהם.
עכשיו יצטרכו במשטרה לשבור את הראש כיצד להפליל את אלפרון בעבירות שיוחסו לו ובסכומים שציינו בבית המשפט. כך או כך הקפאת הנכסים מבחינת כלכלית, גם אם היא זמנית, עלולה לפגוע באלפרון ואנשיו - צעד שמשרת את מטרת המשטרה.