לפני כשלושה שבועות בלשי אחת היחידות המובחרות במשטרת ישראל התמקמו סמוך לשיפודיה במרכז הארץ ועקבו אחר הנעשה במקום במשך כמה שעות. לקראת הערב הם הבחינו בעבריין בכיר מחנה את הג'יפ שלו בחזית ונכנס פנימה. חמש דקות לאחר מכן הוא יצא עם תיק מלא בכסף מזומן, מה שלא הותיר כל ספק – אותו עבריין הוא שותף סמוי בבית העסק, שמכניס ממנו לכיסו סכום כסף רב מידי חודש.
"בחיים לא הייתי חושב שהשווארמה שאכלתי בה מממנת ארגון פשע", סיפר לקוח ותיק של השיפודיה המצליחה, "זה אחלה מקום. נקי, מסודר, אוכל טעים. כל השאר לא מעניין אותי". ולא מדובר רק בבית העסק הזה. ר', לקוח בשיפודיה אחרת, סיפר בעדותו במשטרה כי החליט שלא להתקרב יותר למקום בו נהג לאכול מחשש שעבריינים ינסו לפגוע ביריביהם והוא ייפגע בטעות. "החיים שלי חשובים יותר מפיתה עם שווארמה", הסביר.
בשבועות האחרונים החליטו במשטרה לסמן שיפודיות, סטקייות, ודוכני שווארמה או פלאפל שבהם שותפים עבריינים וראשי ארגוני פשע, זאת כדי למנוע את הזרמת מיליוני השקלים שמשמשים להלבנת הון בארץ ובעולם. "מדובר במקומות שמיליוני ישראליים נוהרים אליהם ומצריכים טיפול שורש. כלומר, לגרום לאותם גורמים לעזוב את העסקים בהם הם משמשים לרוב כשותפים סמויים או מפעילים מטעמם אנשי קש", הבהיר קצין משטרה.
במאבק של המשטרה בארגוני הפשע משתתפים גם רשות המיסים, ביטוח לאומי ומשרד הבריאות. זאת במטרה לגלות ליקויים במקומות ולהביא לסגירתם או לחלופין לחייב את הבעלים לשלם מיסים שהעלימו במשך שנים. "העובדים בכלל לא מוצאים חשבוניות ללקוחות ולא רושמים את ההכנסות", הוסיף קצין המשטרה, "היו מקרים שבהם לא שולמו ביטוח לאומי ופנסיות לעובדים, ואפילו העסיקו שוהים בלתי חוקיים בשטיפת כלים וניקיונות". בנוסף, בכמה פשיטות שנערכו לאחרונה נתפס בשר מקולקל שנלקח להשמדה על ידי אנשי משרד הבריאות.
רשות המיסים והמשטרה רשמו דו"חות לבעלי המקום והם זומנו לחקירות בגין העלמות מס והפעלת מקום ללא רישוי עסק. ייתכן וחלקם ייסגר בקרוב. "לא ניתן לאותם ראשי ארגונים לפעול. נחנוק אותם בכל הדרכים כדי למוטט אותם כלכלית או לגרום להם לעזוב את הארץ", הבטיח בכיר במשטרה.
השבוע מפקד מחוז תל אביב, ניצב עמיחי אשד, חתם על צו מנהלי לסגירת מסעדה בבני ברק למשך 30 יום, לאחר שפעלה ללא היתרים ורישיון עסק וכן קיים חשד שבוצעו בה עבירות פליליות. "המטרה שלנו היא לפעול בכל החזיתות והכלים החוקיים כדי להילחם בהכנסות של ארגוני הפשע בישראל", הבהיר גורם במשטרה, "התחלנו בלופטים המשמשים למסיבות, המשכנו בצימרים ואולמות אירועים, ועכשיו אנחנו נכנסים חזק בתחום המזללות. זה באמת הכסף הגדול".