משטרת ישראל תחזיר ל-ע', איש עסקים מבאר שבע, 117 אלף שקל במזומן שהתעופפו להם ברחבי העיר לאחר שזה הוכיח שהכסף שייך לו בעוד שהמשטרה טענה שלא בטוח שהוא שלו בכלל.
המקרה המוזר והחריג הזה התרחש לפני שנה בשכונת רמות בבאר שבע. ע', איש עסקים שנהג במכוניתו בכיכר ויצמן בשכונה, לא הבחין ששקית שהכילה סכום של 145 אלף שקל במזומן (בעיקר שטרות של 200 שקל) התעופפה לה באוויר והשטרות התפזרו לכל עבר.
ע', המשיך בנסיעה ולא הבחין שהשטרות עפו באוויר. עשרות תושבים המתגוררים באזור הבחינו בשטרות המתעופפים, ירדו מהבתים ואספו אותם לכיסיהם.
בלשי משטרה שהיו באזור במהלך פעילות מבצעית הבינו מהר מאוד במה מדובר וביקשו מהאזרחים ונהגי המכוניות להחזיר את הכסף שאספו כי הוא כנראה שייך למישהו.
"אנשים ירדו עם פיג'מות מהבתים ואספו את השטרות", סיפר אחד הבלשים ל-mako. "זה היה מראה לא שגרתי. היו אזרחים שמסרו לנו את השטרות שמצאו והיו אחרים שלקחו את הכסף ועלו מהר הביתה".
בסופו של דבר הבלשים אספו 117,950 אלף שקל מתוך 145 אלף שקל שאספו ממכוניתו של איש העסקים. הכסף הועבר לכספת בתחנת משטרת באר שבע.
כמה אזרחים הגיעו לתחנה וטענו שהכסף שייך להם אבל לא הציגו שום ראייה. בין השאר היו טענות שמדובר בכסף שנתרם לניתוח בחו"ל של צעירה, אחרים טענו שמדובר בכספים של העסקים שלהם שעפו מהמכוניות. במידה ולא היה נמצא האיש שהכסף שייך לו הוא היה מועבר לקופת המדינה.
בסופו של דבר הגיע ע' לתחנת המשטרה וטען שהכסף שייך לו. במשטרה פקפקו בטענות וסירבו להחזיר לו את הכסף. ע' סיפר כי הכסף היה מיועד לקבלנים שביצעו עבודות בביתו. הוא הציג מסמכים מהבנק לפיהם משך את הכספים.
"הוצאתי 180 אלף שקל מהבנק", סיפר ע' לשוטרים. "שמתי בתוך שקית שחורה סכום שבין 140 ל-160 אלף שקל. היה מדובר בשטרות של 200 ו-50 שקל. את הכסף שמרתי בתוך שקית פלסטיק שחורה. אחד העובדים שלי היה אמור למסור את הכסף לקבלן בעומר הוא לא מצא אותו אז הוא חזר ואמר שהניח את הכסף מתחת לגלגל של המכונית שלי".
"בבוקר למחרת הסעתי את את אשתי לטיפול רפואי", המשיך ע'. "אחר כך נסעתי לעשות חיסון קורונה.שכחתי מהשקית לגמרי. רק בערב כשנכנסתי הביתה נזכרתי שהעובד שלי אמר לי שהניח את הכסף בגלגל. חיפשתי אבל לא מצאתי כלום... נסעתי בחזרה לאזור הסינמה סיטי כדי לחפש את הכסף ולא מצאתי כלום".
ע', בעלים של תחנות דלק וחנויות, הציג גם סרטונים שבהם נראה העובד שלו מניח את הכסף מתחת לגלגל מכוניתו. במשטרה לא מיהרו להחזיר את הכסף לאיש העסקים.
פרקליטו של ע', עו"ד ארז שלו, הגיש בקשה לבית משפט השלום בבאר שבע לחזיר לו את הכסף בנימוק שהוא הוכיח שהוא שייך לו. הפרקליטות, שייצגה את המשטרה בדיון, התנגדה להחזרת הכסף.
ע' והעובד שלו העידו בבית המשפט בנוגע למקום הנחת הכסף. העובד אישר את גרסתו של ע'. במהלך הדיון עו"ד שלו הציג לבית המשפט מזכר של המשטרה לפיו רואים את מכוניתו של ע' עוברת במקום בדיוק בזמן בו התפזר הכסף לחלל האוויר.
"בסרטון ניתן לראות את השטרות מתפזרים, את הרכב של הקורבן (הכוונה ל-ע') עובר בסמיכות להתפזרות השטרות ואנשים מתרוצצים ואוספים", נאמר במזכר.
הפרקליטות התנגדה להחזרת הכסף ל-ע' והחליטה להשאיר את ההחלטה בידי בית המשפט. השופט מנחם שחק שדן בתביעה התקדימית פסק כי על המשטרה להחזיר לאיש העסקים את הכסף - 117,950 שקל - למרות הקשיים הראייתיים בנוגע להוכחה חד משמעית שהכסף שייך לו.
עם זאת, העובדה שבמזכר המשטרתי נכתב שסמוך למועד התפזרות השטרות תועדה מכוניתו של ע' עוברת במקום ולאחר מכן אנשים אוספים את השטרות יש בה כדי להוכיח שהכסף שייך לו.
בימים הקרובים המשטרה תעביר את הכסף לחשבון הבנק של ע'. עו"ד שלו סיכם את הפרשה: "מרשי הוכיח שהכסף שייך לו ואני שמח שבית המשפט קיבל את עמדתנו בעניין".