לפני כשבועיים בשעת לילה מאוחרת צלצל ללא הרף הטלפון של אודי (שם בדוי), איש עסקים מחדרה. לאחר התלבטות הוא החליט לברר במי מדובר וענה לשיחה. מעברו השני של הקו נשמע קולו של עבריין בכיר, יעד מודיעיני של היחידה המרכזית במשטרת מחוז חוף. "אם אתה שוכר את המבנה ופותח גלידריה זה הסוף שלך", איים העבריין על איש העסקים, "אתה לא יודע עם מי אתה מתעסק. אני אשרוף לך את הבית ואתן לך כדור בראש אם לא תבטל את החוזה. תודיעי לי מחר שביטלת או שאפוצץ את המכונית עליך".
ואכן, למחרת התקשר אודי לבעלת המבנה שבו היה אמור לפתוח גלידריה מטעם זכיין ארצי, והודיע לה שהחליט לבטל את החוזה. "רוצים לחסל אותי, זה לא שווה לי כל העסק הזה. זה עבריין מסוכן אני לא רוצה להתעסק איתו", הודיע אודי לבעלת המבנה שהייתה אמורה להרוויח מאות אלפי שקלים מהשכרתו.
לפי החישוב שעשה אודי, הוא יכול היה להרוויח מאותו עסק כשני מיליון שקל בשנה. "גלידריות זה עסק משגשג", הסביר, "בגלל זה עבריינים בארגוני פשע החליטו להשתלט עליהם ולשים שם אנשי קש מטעמם כדי להלבין הון. כל מי שניסה להתחרות איתם או היה לו קו חלוקת גלידות מצליח הם מצטרפים אליו כשותפים או משתלטים לו על העסק".
בשנים האחרונות גילו ארגוני הפשע בישראל שגלידריות וקווי חלוקת גלידות זה עסק משתלם המגלגל מידי שנה כמה מיליארדי שקלים מאחר והישראלים אוהבים את המאכל המתוק, שרק צובר תאוצה עם השנים.
כבר לפני למעלה מעשור השתלטו ארגוני פשע בדרום הארץ על קווי חלוקת גלידות וגלגלו מיליוני שקלים, עד שחוקרי היחידה המרכזית במשטרת מרחב לכיש נכנסו לתמונה ומוטטו להם את הענף עם מעצר עבריינים שעסקו בתחום והעלימו מיסים בשווי מיליוני שקלים.
כעת, קיבלה התופעה תאוצה באזור השרון ומרכז הארץ. העבריינים נכנסים כשותפים עם בעלי הגלידריות או רוכשים אותם מהם באיומים ומעסיקים במקום קרובי משפחה וחברים. מי שלא מיישר קו עם אותם ראשי ארגוני פשע ואנשיהם חשוף לאיומים קשים, או במקרים מסוימים לגביית דמי חסות בסיוע עבריינים מהפזורה הבדואית.
דנה (שם בדוי) בעלת גלידריה מהשרון רצתה לפתוח סניף נוסף בנתניה. בית העסק שלה מניב רווחים גבוהים והגלידה שלה מבוקשת, מה שגרם לה לחשוב שזו העת להתרחב. היא איתרה מבנה במרכז העיר והחלה בשיפוצים, אך מהר מאוד הבינה שהיא בצרה צרורה. "באו עבריינים למקום והסבירו לי בצורה 'יפה' שכדאי לי להפסיק את העבודות כי אין סיכוי בעולם שייתנו לי להקים פה גלידריה", שחזרה דנה, "הם אמרו שזה מפריע לחברים שלהם שמפעילים גלידריות, שאני אגנוב להם לקוחות ואפגע להם בפרנסה. השבתי שאני ממשיכה בעבודות והם רמזו שהם יישרפו את המקום ויפוצצו לי את המכונית עם הילדים". לדבריה, היא התייעצה עם בעלה ושותפה שלה לעסק והחליטה לוותר על פתיחת הגלידריה. היא ביטלה את חוזה ההשכרה, שילמה פיצוי והפסידה עוד כ-150 אלף שקל על השיפוצים שהשקיעה במבנה. "החיים שלי ושל המשפחה שלי יקרים יותר ממכירת גלידות", הדגישה דנה.
דנה הוסיפה כי לא מעט בעלי עסקים שרצו להיכנס לתחום הגלידות בנתניה, חדרה ואור עקיבא קיבלו מסרים מעבריינים שלא יעזו לעשות זאת. "הם רוצים לשלוט בתחום הזה ומי שלא ישתף איתם פעולה עלול לשלם בחייו או שישרפו לו את העסק", אמרה דנה.
למרות זאת, בעלי גלידריות חוששים להתלונן במשטרה משום שהעבריינים עלולים לנקום בהם בתגובה. "מה המשטרה תעשה? שום דבר. הם אולי יעצרו את החשודים ולאחר מכן אני אצטרך להתמודד לבד עם האיומים", ציין בעל גלידריה, "אני אצטרך לאבטח את המשפחה שלי".