תושב רעננה שצפר באחד מרחובות העיר הופתע לקבל כתב אישום לביתו שבו הוא נאשם בעבירה של גרימת רעש מרכב. מדובר בכתב אישום חריג, שכן לרוב משטרת ישראל והמשרד לאיכות הסביבה לא אוכפים את החוק אלא במקרים יוצאי דופן, לאחר שאזרחים ונאמני סביבה שמתלוננים ומסכימים להעיד נגד הנהג בבית המשפט.
כתב האישום מתייחס לאירוע שהתרחש לפני כשנה. א', תושב רעננה, צפר בשעות הערב כמה פעמים והפריע את מנוחתם של השכנים. שוטר שהוזעק למקום והבחין ב-א' צופר לקח את פרטיו והעביר למשרד לאיכות הסביבה. המשרד לאיכות הסביבה החליט לבסוף להעמידו לדין.
אזרחים רבים לא יודעים שאם הם צופרים באזור מגורים הם עשויים לקבל קנס כספי של 500 שקל מלבד הגשת כתב אישום נגדם. "רק במקרים נדירים אוכפים את החוק הזה. זה בלתי אפשרי להגיש כתבי אישום נגד כל נהג שצופר בשביל זה צריך אלפי שוטרים ברחובות, פקחים של המשרד לאיכות הסביבה ואזרחים שיתלוננו", הסביר קצין משטרה.
בעיריית תל אביב הודיעו כי יחלו לאכוף את החוק ולקנוס בקרוב נהגים שייתפסו צופרים בסכום של 475 שקל.
תקנות המשרד להגנת הסביבה קובעות כי "לא יגרום אדם לרעש חזק מרכב מנועי אלא במידה הדרושה להפעלתו התקינה של הרכב". בנוסף קובעות התקנות כי "לא יפעיל אדם ברכב צופר, פעמון, אות או אמצעי אזהרה הגורמים רעש כיוצא בזה, אלא אם כן הדבר דרוש לשם אזהרה מפני סכנה קרובה שאין למנוע אותה אחרת; הפעלת הצופר, הפעמון או אמצעי האזהרה האמורים אינה נמשכת וחוזרת יותר מן הדרוש לפי הנסיבות".