חוקרי תחנת משטרת בת ים עצרו אתמול (רביעי) שני חשודים בגניבת כרטיס זוכה בחישגד בסכום של 300 אלף שקל ממתמודד נפש תושב העיר. השניים נעצרו רק כעבור עשרה ימים מאז שבני משפחתו של הקורבן התלוננו במשטרה. בעקבות הזמן שחלף, קיים כעת חשש כי החשודים העלימו את כספי הזכייה.

"זה לא הגיוני שלקח למשטרה יותר מעשרה ימים לבצע את המעצרים", זעמה אחותו של אבי (שם בדוי), קורבן הגניבה. "הם היו צריכים לעצור אותם מיד. אם הם היו פועלים במהירות, ניגשים מיד לבית מפעל הפיס ולוקחים את פרטי החשוד שפדה את כספי הכרטיס, לוקחים את סרטוני מצלמות האבטחה מהסופרמרקט שמולו אירעה הגניבה, אפשר היה לעצור את החשוד המרכזי  תוך מספר שעות ולהציל את הכסף שנגנב מאחי, הזוכה האמיתי. החוקרים מרחו את החקירה יותר מדי זמן. ייתכן מאוד והמעורבים כבר העלימו את הכסף ולא יהיה ניתן לאתר אותו".

גם פרקליטו של הקורבן, עו"ד דורון חדד, מתח ביקורת על התנהלות החוקרים בתחנה ושלח מכתב בעניין למפקד התחנה, בעקבות התעכבות המעצרים. "לא הגיוני שהשוטרים השתהו יותר מדי זמן עד שבוצעו המעצרים. הכרטיס נגנב ממרשי והחשוד המרכזי פדה את הכסף בבית מפעל הפיס וקיים ספק רב אם הוא יוחזר לו", טען עו"ד חדד. במשטרה טענו מנגד כי מדובר במקרה מורכב, שהצריך מהחוקרים להוציא צווים רבים כדי לאתר את החשודים.

סיפורו של אבי נחשף בשבוע שעבר ב-mako. אבי זכה לפני כשבועיים בכרטיס חישגד בסכום של 300 אלף שקל. הוא צילם את עצמו בסרטון עם הכרטיס הזוכה למקרה שמישהו ינצל את מצבו ויגנוב לו אותו ושלח לאביו. יומיים לאחר מכן, בעודו יושב בסופרמרקט, פנה אליו אחד מיושבי המקום ושאל אותו האם זה נכון שזכה בסכום של 300 אלף שקל וביקש שיציג לו את הכרטיס. אבי, מתמודד נפש כאמור, התלהב, שלף את הכרטיס אבל האיש חטף לו אותו מידו ונמלט. למחרת בבוקר הגנב התייצב בבית מפעל הפיס ופדה את הכסף. בני משפחתו של אבי הגישו תלונה למשטרה ולמפעל הפיס אבל זה היה מאוחר מדי. 

כעת יצטרכו החוקרים לנסות לאתר לאן החשודים העלימו את כספי הזכייה של אבי בניסיון להחזיר לו אותם. היום יובאו השניים להארכת מעצר בבית משפט השלום בתל אביב.

"אנחנו נגיש נגד הגנבים תביעה אזרחית על גניבת הכרטיס. לא נוותר להם שיתביישו לעשות דבר כזה למתמודד נפש", אמרה האחות ל-mako.

ממשטרת ישראל נמסר: בעקבות תלונה שהוגשה מספר ימים לאחר קרות האירוע, נפתחה חקירה במסגרתה בוצעו מגוון פעולות חקירה, לרבות הוצאת צווים שהובילו למעצרם של שני חשודים ותפיסת רכוש.

ממפעל הפיס נמסר: "המקרה שמתואר בכתבתכם ככל והתרחש לכאורה צריך להיבדק ברשויות האכיפה המוסמכות ולמפעל הפיס אין כל צד בעניין. על פי נהלי מפעל הפיס הזכאות לתשלום זכיה בכרטיסי חישגד נתונה לגורם אשר מחזיק פיזית בכרטיס ומגיע למשרדי מפעל הפיס על מנת לפדות את הזכיה. במקרה דנן הפניה אלינו נתקבלה כבר לאחר שכספי הזכייה שולמו. מפעל הפיס קורא למתלונן לפנות בנושא למשטרה ויישתף פעולה עם רשויות האכיפה ככל הנדרש".