ביום חמישי הקרוב, ה-18 בפברואר, צפויה להיערך הפגישה הדרמטית בין עורכי הדין המייצגים את הנאשמים בשלושת מקרי הרצח בהם מעורב ראש ארגון הפשע הגדול בנגב, ניבי זגורי - לבין בכירי פרקליטות מחוז דרום בלשכתה של נשיאת בית המשפט המחוזי בבאר שבע, הגברת רויטל יפה כ"ץ.
"זו תהיה פגישה גורלית שתקבע האם הצדדים בדרך למתווה של הסדר טיעון לגבי כל הנאשמים או שממשיכים לנהל את התיק עד לסיומו, עניין שעלול לקחת עוד שלוש שנים לפחות", חושף גורם משפטי המעורה היטב במגעים להסדר הטיעון. "זו תהיה הפעם הראשונה שבה הפרקליטות תחשוף את המספרים שהיא דורשת כתנאי להסדר הטיעון, ומהנקודה הזו יהיה אפשר להתקדם הלאה להסדר סופי או לנתק והמשך המשפט".
הבוקר אנחנו חושפים כאן לראשונה כי הנשיאה כ"ץ היא זו שמקדמת את סגירת הסדר הטיעון לאחר שבעצמה הבינה שקיים קושי ממשי להרשיע את מרבית הנאשמים בעבירות החמורות שיוחסו להם. "הנשיאה כ"ץ מגלה מעורבות גדולה ומבינה בעצמה שהתיק הזה לא פשוט מבחינה ראייתית ושכדאי לכל הצדדים להגיע להסדר. זה התיק הכי גדול ומורכב שבית משפט המחוזי בבאר שבע טיפל בו אי פעם, והמשך הדיונים ושמיעת הראיות יכולים להמשך המון זמן. הנשיאה כ"ץ מבינה היטב שלא תהיה כאן הרשעה גורפת של כל הנאשמים ובכל התיקים שבהם הואשמו", מסביר עורכי דין המייצג את אחד הנאשמים בפרשה.
כזכור, ראש ארגון הפשע ניבי זגורי, המיוצג על ידי עו"ד משה שרמן, מואשם בשלושה תיקי הרצח של דבורה הירש, אלישע סבח, ועד המדינה טל קורקוס שהיה זה שהפליל את זגורי והכניס אותו לשבע שנות מאסר בפועל. נאשם נוסף בתיק הוא אריק איטל, מי שמואשם בשני תיקי רצח; חיסולו של אלישע סבח שנורה למוות במסעדה שבבעלותו, והפעלת מטען החבלה שגרם למותו של קורקוס, ולטענת המשטרה והפרקליטות, זגורי היה זה ששלח את איטל לביצוע את העבירות.
נאשמים נוספים בתיק הם משה רובין ואמיר בן שימול, המיוצגים על ידי עו"ד חיים ונס אוחנה ורועי אטיאס ועינב יתח, וחשודים ברצח של דבורה הירש בהוראתו של זגורי, וראש ארגון הפשע הגדול בצפון, מיכאל מור, המיוצג על ידי עו"ד דורון נוי ויהלי שפרלינג, ונאשם גם הוא ברצח של קורקוס, אחרי שלטענת המשטרה היה זה שמכר לזגורי או למי מטעמו את מטען החבלה שהוביל למותו של קורקוס תמורת 9,000 שקלים. הנאשם האחרון, שמעון שרביט, גיסו של זאביק רוזנשטיין, חשוד בהריגתו של קורקוס כמי שסיפק את המטען שגרם לחיסולו.
הנאשמים בתיק יסכימו ככל הנראה להסדר הטיעון בתנאי שיהיה מאוזן מבחינתם ולא קיצוני, אך לא בטוח שהפרקליטות תסכים לכך ותדרוש עונשים חמורים במיוחד. כך למשל זגורי צפוי להסכים להסדר טיעון במסגרתו יספוג עונש מאסר שנע בין 15 ל-20 שנות מאסר בפועל, אך הפרקליטות לא צפויה להסתפק בפחות ממאסר עולם אחד או עונש של 40 שנות מאסר לכל היותר. "נגד ניבי זגורי אין ראייה ישירה שקושרת אותו לכל מקרי הרצח. אין שום עד מדינה או כל עד אחר שטוען שהוא זה שנתן את ההוראה ישירה לביצוע. יש כאן רק דיבורים", מסביר גורם משפטי המעורה בפרטי בתיק המורכב.
מיכאל מור מצדו צפוי להסכים להסדר טיעון במסגרתו יישלח לעד שמונה שנות מאסר בפועל, ובמקרה שלו הפרקליטות צפויה לדרוש בין 10 ל-12 שנות מאסר. לגבי שרביט, ייתכן ויסכים לעונש שבין חמש לשבע שנים בזמן שהפרקליטות תדרוש עבורו עש שנות מאסר בפועל.
לגבי רוצחיה של דבורה הירש, תיק שנחשב לרגיש וחשוב עבור הפרקליטות אבל כזה שמוגדר כ"מלא בחורים ראייתיים" לצד ראיות קריטיות שנעלמו באופן מסתורי - לא קיימת כל ראיה ישירה הקושרת את בן שימול ורובין לרצח, ומבחינתם של השניים הם יסכימו להסדר טיעון שבו יישלחו לבין 15 ל-20 שנות מאסר בפועל, כשהפרקליטות תדרוש עונש חמור הרבה יותר.
"גם לגבי בין שימול ורובין אין ראיות ישירות לביצוע הרצח. לאורך הדרך לא מעט ראיות חשובות הקשורות לתיק החקירה נעלמו במפתיע כמו הכובע, הג'קט והאקדח שלא נמצא מעולם", מסביר אחד מעורכי הדין בפרשה.
אריק איטל, הנאשם האחרון בתיק, שהופלל ישירות על ידי עד המדינה, הוא זה שהסתבך בצורה החמורה ביותר ולפרקליטיו עו"ד משה יוחאי, חיים יצחקי ויגאל דותן צפויה עבודה רבה על מנת לשכנע את הפרקליטות על עונש של פחות ממאסר עולם אחד לפחות. "הסיכוי לחתימה על הסדר טיעון בתיק כולו הוא 50%. אם הנשיאה תטיל את כל כובד משקלה יהיה כאן הסדר, אבל הרבה תלוי גם בפרקליטות ועד כמה פרקליט המחוז, אלון אלטמן, יתגמש בנוגע לעונשים", מסביר גורם משפטי.