חוקרי ימ"ר נגב היו מוכנים לשלם מחיר גבוה על מנת לגרום לאריק איטל להעיד נגד ראש ארגון הפשע ניבי זגורי – כך נחשף באחרונה בעדותו של איטל במשפט בו הוא נאשם ברצח עד המדינה טל קורקוס.
החוקרים ניסו במגוון שיטות לשכנע את איטל. באחד המקרים, סנ"צ יגאל קמיליאן, לשעבר מפקד ימ"ר נגב, הציע לאיטל הקלה משמעותית בעונשו של אחיו אדם, שנידון לארבעה מאסרי עולם בגין תיקי רצח ו-16 שנים נוספות בגין ניסיון רצח.
"אין ספק שהפיכתו של אריק איטל לעד מדינה הייתה מסייעת לחיזוק ראיות נגד ניבי זגורי", מסביר גורם במשטרה, "היה ברור לנו שהוא שובר שוויון בתיק, בנוסף לעד המדינה שגייסנו בפרשה. היו כמה הצעות להפוך אותו לעד מדינה, אך הוא סירב. בסופו של דבר הראיות שהשגנו בתיק סייעו לנו לסגור את זגורי מכל הכיוונים".
כאמור, גם ההצעה לקצץ את עונשו של אדם לעשר שנות מאסר בלבד לא הובילה את אריק לחצות את הקווים. "הוא לא היה מוכן לשמש עד מדינה, מאחר שהוא לא קשור לאף אחד ממקרי הרצח בהם הוא נאשם לטענתו", הסביר גורם המקורב לאחים, "הוא מאמין בחפותו".
אריק איטל נאשם ברצח טל קורקוס, ששימש כעד מדינה נגד ראש ארגון הפשע ניבי זגורי, וברצח אלישע סבח, שעל פי החשד הפליל את אחיו, אדם, בתיק רצח כפול. במשטרה ובפרקליטות טוענים כי איטל, שמיוצג על ידי עו"ד משה יוחאי, רצח את השניים בשליחות זגורי, אך הוא הכחיש בחקירתו את החשדות נגדו.
בעדותו במשטרה חשף איטל כיצד סנ"צ קלימיאן עצר אותו יחד עם בלשי היחידה בעת שעשה את דרכו מעבודתו לבית. לדברי איטל, קלימיאן והחוקרים ניסו לגייס אותו לשמש כעד מדינה נגד זגורי. "שאלו אותי אם אני רוצה לעזור לאחי (הכוונה לאדם, שמרצה ארבעה מאסרי עולם בגין תיקי רצח ו-16 שנים נוספות בגין ניסיון רצח)", תיאר איטל בעדותו, "אמרתי שבטח שאני רוצה. קלימיאן השיב 'אתה רוצה שהוא ייצא מבית הסוהר' ואני עניתי בחיוב. הוא אמר 'אני יכול לדאוג שבעוד עשר שנים הוא לא יהיה בכלא, תוך עשור הוא בבית".
"קלימיאן אמר לי 'אריק אני רוצה שתהיה עד מדינה'", הוסיף איטל, "הוא אמר שיש כמה מקרים שמעניינים את משטרת ישראל יותר מכל דבר אחר. הוא דיבר איתי על ניבי ועל משה רובין (נחשב יד ימינו של זגורי, ונאשם ברצח דבורה הירש, גרושתו של קרוקוס)". לטענת איטל, בשלב הזה הוא קטע את קלימיאן, "מה אתה רוצה ממני? מה אני קשור? איך אתה מכניס אותי לתמונה הזו? , והוא ענה 'אריק הכל בסדר, אנחנו נסדר את הכל. מספיק שתגיד כן ואני מסדר הכל".
איטל ציין בעדותו כי הגישה של קלימיאן כלפיו הייתה חביבה, עד שהבין שהוא לא משתכנע. "הוא שינה את הטון, התחיל לדבר מגעיל", העיד איטל על קלימיאן, "הוא אמר 'אם לא תהיה איתי אני אסבך אותך', הראה לי את האקדח שלו, ואמר 'עם הנשק הזה יריתי למישהו בראש באשדוד. כולם יודעים שאני לא רואה בעיניים. אם לא תזרום איתי אני אכניס לך כתב אישום על רצח'". לדברי איטל, קלימיאן מסר לו את מספר הטלפון שלו למקרה שהוא יחזור בו ויסכים להיות עד מדינה – מה שלא קרה בסופו של דבר.
איטל ציין גם כי לאחר שהמשטרה לא הצליחה לגייס אותו, הם ניסו בדרכים נוספות – הפעם באמצעות אחיו, אדם. לדבריו, הם נהגו להכניס את אדם לחדר החקירות: "יגאל אמר לו בנוכחותי 'אתה רואה? אחיך סתם ליצן, פחדן, לא גבר". הנאשם ציין גם שבאחד המקרים הוא הובא לפגישה בחורשה, בנוכחות אחיו, שם הציעו החוקרים לאדם להתייחד עם בת זוגו בצימר, בתמורה למידע על רצח קורקוס. "המשטרה לא פנתה לאדם, הוא פנה אליהם. זו הסיבה שלצערי הרב הביאו אותי למפגש בחורשה", הוא ציין, "אדם אחראי לכך שהביאו אותי לסיטואציה הזו, למעמד המגעיל הזה".
בשלב זה של עדות איטל, תהה ראש הרכב השופטים במשפטו, השופט נתן זלוצ'ובר, למה אדם פנה למשטרה. "הוא יגיע להעיד כעד הגנה ואתה תשאל אותו את זה", השיב איטל. השופטת דינה כהן הצטרפה לשאלה בניסיון להבין את הסוגייה, ואיטל השיב כי הפנייה של אדם למשטרה מופיעה בתיק.
עו"ד יוחאי, סנגורו של איטל, חידד את העניין באומרו: "מרשי התכוון לכך שאחיו הוא זה שפנה לשוטרים ואמר שיש לו מידע". השופט זלוצ'ובר השיב: "זה די דרמטי הייתי אומר".
עוד סיפר איטל כיצד גילה שהמשטרה גייסה עד מדינה נגדו, כשהוזמן לחקירה בתחנת משטרת נתיבות ואז נכנס אדם שהיה בקשר טוב איתו. "מבחינתי מה שהוא עשה לי בעימות זה כמו לרצוח אותי", הוסיף איטל. עד המדינה טען במהלך העימות כי שניהם רצחו את קורקוס וסבח, בעוד איטל הכחיש את הדברים. העימות נקטע בעקבות צעקות הדדיות בין השניים.