שי סיבוני כונה על ידי המשטרה "מלך הימורי המונדיאל", זאת לאחר שלקראת משחקי גביע העולם ב-2018 הוא הקים מערך הימורים ארצי לא חוקי, כשהוא מסתייע בסוכנים וגורף לכיסיו מאות מיליוני שקלים שאת רובם על פי החשד הלבין בצורת רכישת דירות, תכשיטים יקרי ערך ומכוניות יוקרה.
סיבוני בן ה-38, תושב חיפה שנהג לנסוע בפרארי בשווי של 2.5 מיליון שקל, ריצה כמה עונשי מאסר בגין הימורים לא חוקיים והלבנת הון, שילם קנסות במיליוני שקלים.
לפני כארבע שנים בעת שהתנהל המונדיאל ברוסיה סיבוני נעצר בגין הלבנת הון של מעל 100 מיליון שקל וניהול הימורים לא חוקיים על תוצאות המשחקים. הפרקליטות חילטה לסבוני מטבעות ביטקוין שאז שווים עמד על פחות ממיליון שקל, מכונית פרארי, תכשיטים, שעונים יקרי ערך וסירת מירוץ.
המשטרה והפרקליטות חזרו בהם מכתב האישום החמור שהוגש נגדו וחתמו עמו על הסדר טיעון מקל יחסית לפיו ייגזרו עליו שנתיים מאסר בפועל, אבל לגבי 19 מטבעות ביטקויון שהיו ברשותו של סיבוני נקבע שהוא יכול לפדות אותם בהתאם לערכם במרץ 2020 בעת שנעצר (581 אלף שקל).
סיבוני עמד בהסכם והפקיד כמיליון שקל בקרן החילוט של מדינת ישראל כדי לקבל לידיו את מטבעות הביטקויון ששווים כיום כשלושה מיליון שקל. בפרקליטות וברשות המיסים החליטו שלא לכבד את ההסכם בנימוק שסיבוני חייב לרשויות המס 46 מיליון שקל, סיבוני מכחיש זאת, והציעו לו לקחת בחזרה את מיליון השקל שהפקיד תמורת מטבעות הביטקויון.
סנגוריו של סיבוני, עורכי הדין שחר חצרוני, שילה ענבר ותמיר סננס התנגדו נחרצות להתנהלות הפרקליטות ופנו לבית המשפט המחוזי בתל אביב בדרישה להורות על קיום ההסכם. הפרקליטות התבצרה בעמדתה. השופט בני שגיא קיבל את עמדת הסנגורים והורה לאפשר לסיבוני לפדות את מטבעות הביטקויון בהתאם להסדר הטיעון שנחתם עמו. הפרקליטות לא וויתרה והגישה ערעור לבית המשפט העליון.
שופטי בית המשפט העליון בראשות השופט ניל הנדל דחו את הערעור וקבעו פה אחד שהסכמים יש לכבד. "אין זה ראוי שהמדינה תתחייב בהסדר הטיעון כי המשיב (סיבוני) יוכל לקבל מטבעות וירטואליים לאחר פדיונם, ותסכל התחייבות זו באמצעות רשות המיסים ופקיד השומה חיפה. המהווים זרועות שלה. התוצאה אליה שואפת המדינה שאינה מתיישבת עם סעיפי ההסדר, עלול לפגוע קשות במוסד הסדר הטיעון ובזכויות הנאשם בהליך פלילי". משמעות ההחלטה שסיבוני יכול לפדות את מטבעות הביטקויון ולהרוויח כשני מיליון שקל.