בבית משפט השלום בתל אביב נערך אתמול (שני) דיון בהארכת מעצרו של הדוגמן לשעבר פול פסקר, שנעצר בסוף השבוע בחשד לתכנון השוד של בעל מועדון לילה בתל אביב. בדיון נחשפו פרטים חדשים על השוד, ועל מעורבותו של פסקר.

השוד התרחש ביום חמישי בשעות הצהריים. החוקרים חשודים שפסקר שלח שני שודדים לביתו של בעל המועדון ברחוב דיזנגוף בתל אביב. פסקר תצפת על האירוע, הנחה את השודדים כיצד לבצע את השוד האלים, כאשר הוא ממתין להם מחוץ לבניין.

על פי החשד השודדים התחזו לשליחים עם תיק של חברת וולט. מהחקירה עלה כי בעל המועדון פתח להם את הדלת. השודדים התנפלו עליו וריססו אותו בתרסיס גז פלפל כדי לנטרל את התנגדותו. באיומי אקדח הם הורו לו לפתוח את הכספת ולתת להם 200 אלף שקל במזומן. הם הכו אותו וגרמו לו לחבלות ולאחר מכן אזקו אותו על מנת שלא יזעיק עזרה.

"הם הכו אותי באגרופים. היו להם אקדחים בכיסים ואיימו עליי לפתוח את הכספת ולתת להם הכסף", שחזר בעל המועדון בעדות שמסר לחוקרים לאחר שקיבל טיפול רפואי בבית החולים.

שני השודדים הכניסו את הכסף לתיק של חברת משלוחים ונמלטו. את התיק הם השאירו בידיו של פסקר שהמתין בחוץ. בעל המועדון צעק לעזרה. עוברי אורח ששמעו את הצעקות רדפו אחר השודדים שנבהלו וזרקו את התיק עם המזומנים.

זמן קצר לאחר השוד החוקרים עצרו את פסקר לאחר שתועד על ידי מצלמות האבטחה מחטט בתיק המזומנים. לאחר שנעצר, פסקר הכחיש כל קשר לשוד. החוקר טען בבית המשפט כי יש סרטון ממצלמות אבטחה הקושר את פסקר לשוד.

לדברי החוקר פסקר הוא אדם אינטליגנטי מאוד, בעל עבר פלילי. הוא חשף כי פסקר הוא זה שתכנן את השוד ושלח את השודדים לבצע אותו כשהוא מתצפת על האירוע. "הוא חשוד בביצוע בנסיבות מחמירות. שני החשודים היו עם נשק חם... החשוד שבפנינו למעשה ניהל את כל אירוע השוד כאשר הוא תצפת לפני השוד על המקום, שלח את החשודים לשדוד ולקח את הכסף שנשדד", חשף החוקר, "אני רוצה להציג סרטון שבו רואים חלק משמעותי שקושר את החשוד לחשדות נגדו".

סוחר הסוסים שהתגלה כמתחזה

החוקר ציין כי בעל המועדון סיפר כי לשודדים היו אקדחים בכיסים שלא נתפסו. החוקר הדגיש בדיון כי פסקר לא מפסיק לשקר בחקירותיו כדי להרחיק את עצמו מהמקרה.

מתברר שפסקר תועד בסרטוני האבטחה כשהוא על קביים לא הרחק מזירת השוד, לוקח את התיק עם המזומנים כדי לברוח איתם. פסקר טען כי הגיע לבקר ידידה שלו המתגוררת בבניין שבו גר בעל מועדון הלילה. החוקרים תשאלו את הדיירים והתברר שאין דיירת בשם שמסר.

החוקר גילה כי ישנם שני חשודים נוספים שטרם אותרו וכי מדובר ככול הנראה בבני מיעוטים. סנגורו של פסקר הכחיש כל קשר לשוד. השופטת האריכה את מעצרו של פסקר בחמישה ימים נוספים.

בתחקיר ששודר בתוכנית "המתחזים" בקשת 12 באוגוסט 2021 נחשפו מעלליו של פסקר, שהיתל במשתתפת התוכנית "הרווק" נטע דנינו, וגרם לה להאמין כי הוא איש ביון וסוחר סוסים בינלאומי שגדל בהולנד.

דנינו ופסקר נישאו, הביאו שני ילדים לעולם - אבל בכל הזמן הזה, כשחשבה שהוא בנסיעות עבודה, פסקר ניהל חיים כפולים וחי לצד אישה אחרת. בדיעבד התברר כי פסקר נולד במולדובה, לא שירת מעולם בסוכנות ביון וחייב מאות אלפי שקלים לנושים.