ב-10.6.2024 נחתה חיה אלמקייס (26) מירושלים בנמל התעופה בן גוריון בטיסה שהגיעה מלרנקה בקפריסין. יחד עמה הייתה אחותה הגדולה. בלשי יחידה 747 במשטרת מרחב נתב"ג הבחינו בשתיים והחליטו לעקוב אחריהן מרגע הנחיתה ועד להגעתן לאסוף את המזוודות. הבלשים קיבלו מידע מודיעיני מוקדם. הם הורו לאחיות לבוא עימם לבדיקה. בדפנות המזוודה של אלמקייס מצאו הבלשים שמונה חבילות שהכילו 1.6 ק"ג קטמין, 3 ק"ג MDMA ו-6,800 טבליות של MDMA. שווי הסמים - כמיליון שקל.
אלמקייס נעצרה בעוד שאחותה שוחררה לאחר שהתברר שאין לה קשר להברחה ושלא ידעה מה הכילה המזוודה. היא הודתה בפני החוקרים כי מי ששלח אותה לשמש כבלדרית הוא העבריין עמנואל ריין רחמינוב, תושב רמלה בן 26, שאמור היה לשלם לה סכום של 8,000 שקל עבור ההברחה. על פי החשד, רחמינוב מימן עבורה בתי מלון וכרטיסי טיסה. לדבריה, הסמים הוסתרו בדפנות כפולות כדי למנוע את גילויים על ידי עובדי המכס והשוטרים.
מחקירת המשטרה עלה כי רחמינוב פגש את האחיות בקפריסין והביא להן את המזוודה ששימשה להברחה. "פנה אליי אדם אחר שלא יכול היה לטוס לקפריסין כי היה נגדו צו עיכוב יציאה מארץ וטסתי במקומו", שחזרה אלמקייס בעדותה במשטרה, "הוא זה שהפנה אותי לעמנואל, שחיפש מישהו במקומו לבצע את ההברחה".
בטלפון של אלמקייס נמצאו התכתבויות נוספות עם אנשים שונים של מכירות סמים בכמויות שבין 20 ל-30 גרם. באחד המסרונים שמצאו החוקרים בטלפון של אלמקייס היא כתבה לאנשים המקורבים אליה: "אני חוזרת לארץ עם הפתעות ודברים טובים".
החוקרים ערכו תרגיל חקירה לאלמקייס ולאחותה, בניסיון להשיג עוד ראיות מפלילות נגדה לגבי ההברחה. החוקרים הכניסו את האחיות לחדר החקירות שהיה מרושת במצלמות ונתנו להן לשוחח ביניהן מבלי שידעו שהן מתועדות.
אלמקייס הודתה בחקירתה כי לפני הטיסה לקפריסין, רחמינוב הביא את המזוודה עם הסמים ומילאה אותה בבגדי חורף כדי שהרשויות בשדות התעופה לא יגלו מה באמת היא מכילה. רחמינוב נעצר יומיים לאחר מכן מיד עם נחיתתו בארץ, מבלי לדעת שהבלדריות נתפסו בנתב"ג. הוא הכחיש כל קשר להברחת הסמים וטען שמעולם לא נפגש עם האחיות בקפריסין. "הוא זה שנתן לי את המזוודה עם הסמים", הפלילה אותו אלמקייס בעדותה במשטרה.
בסיומה של החקירה, הגישה הפרקליטות נגד רחמינוב ואלמקייס כתב אישום לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד בגין הברחת הסמים.
בשנתיים האחרונות קפריסין הפכה ל"גן עדן" למבריחי סמים. לפחות עשר רשתות הברחה פועלות בקו ישראל-קפריסין. מאחורי חלקן עומדים ארגוני פשע מהגדולים בישראל הממנים את רכישת הסמים והברחתם לארץ.
"על כל הברחת סמים מוצלחת מקפריסין אפשר להרוויח בקלות שני מיליון שקל, אחרי כל ההוצאות - מימון טיסות, בתי מלון וכסף לבלדרים. זה סכום מטורף. זו הברחה יחסית קלה ממדינה שנמצאת במרחק של 45 דקות טיסה מישראל", הסביר קצין מודיעין במשטרה, "המבריחים הבינו שיש קושי ממשי להבריח סמים מברלין, פריז, פראג ובודפשט בגלל הבדיקות הקפדניות שיש בשדות התעופה של אותן מדינות. להערכתי יש מידי חודש כמה עשרות הברחות של סמים מקפריסין בדגש על קטמין, GHB ו-MDMA".
ממידע שהגיע למשטרה עולה כי הבלדרים המבריחים את הסמים מקפריסין הם בליינים במועדוני לילה הפועלים במרכז הארץ, נשים צעירות, מובטלות ומובטלים וחיילים משוחררים שמבצעים את ההברחות עבור טיול ממומן וכסף מזומן.
"ראשי רשתות ההברחה מנצלים צעירים, שחלקם נקלעו למצוקה כלכלית, כדי לבצע עבורם את ההברחות. הם מפתים אותם בטיול מפנק בכמה בתי מלון בפאפוס או לרנקה בתמורה להברחה וכמה אלפי שקלים במזומן", חשף עבריין המעורה היטב בתעשיית הברחות הסמים מקפריסין לישראל. "הם מגלגלים מיליוני שקלים בחודש. הם מפחידים את המבריחים שלא יעזו להפליל אותם, אחרת יפגעו בהם או במשפחות שלהם".
כך למשל לפני כשנה וחצי נעצרו שבעה צעירים ממרכז הארץ שטסו ל"חופשה" מפנקת בפאפוס שבקפריסין ונתפסו בנתב"ג עם 40 ליטרים של GHB. הם נחתו בארץ בכמה טיסות נפרדות כדי לא לעורר את חשד בלשי המשטרה ועובדי המכס. חברי הרשת נחקרו, נעצרו, הוגשו נגדם כתבי אישום לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד ובהמשך שוחררו למעצרי בית בהמלצת שירות המבחן שקבע שאינם מסוכנים לציבור.
"הענישה המקלה יחסית של בתי המשפט על המבריחים ממשיכה לעודד את הצעירים להבריח סמים מקפריסין כי זה משתלם", טען קצין משטרה, "בתי המשפט צריכים להחמיר בענישה נגד המבריחים כדי למגר את התופעה הזו. קפריסין הפכה יעד להברחות סמים, מתוך עשר הברחות אנחנו תופסים שתיים. אסור להקל בזה ראש".