ועדת השחרורים דחתה היום (ראשון) את שחרורו המוקדם של אסיר העולם עמי פופר בן ה-55, שהורשע ברצח של שבעה פלסטינים ובניסיון רצח של עשרה נוספים ב-1990. זאת בין היתר בעקבות התנגדות שב"כ שהגיש בעניין דוח חסוי לוועדה.
על פי חוות הדעת בשב"כ, שחרורו המוקדם של פופר יעודד פעילים קיצונים אלימים שתופסים אותו כמודל לחיקוי, לפעול כמותו, ולתת רוח גבית לטרור המתגבר. "לאחר מעשה האסיר התחבר לכהניסטים אשר לקחו עליו אחריות והתחבר לרוצח קיצוני נוסף בזמן כליאתו", נטען בה.
פופר ביצע את הרציחות ב-20 במאי 1990. הוא לקח רובה גלילון וחמש מחסניות שגנב מאחיו החייל ויצא מביתו שבראשון לציון. הוא הגיע לגבעה סמוכה לצומת גן הוורדים, שם ערך תצפית לעבר מקום ההתכנסות של הפועלים הפלסטינים לקראת יציאתם לעבודה, ניגש אליהם וביקש מהם להציג לו תעודות זהות, לפני שדרך את נשקו ופתח לעברם בירי. הוא ריסס אותם בכדורים, רוקן ארבע מחסניות ונמלט מהמקום עם רכב של אחד מהם. לאחר מכן נסע לבית חברתו, התוודה בפניה שירה ב-15 ערבים ומסר לאחיה את נשקו לפני שנעצר.
הוא נשפט ונידון לשבעה מאסרי עולם וכן ל-20 שנות מאסר, אולם בשנת 1999 נקצב עונשו ל-40 שנות מאסר בפועל. כיום הוא מרצה 34 שנות מאסר וצפוי לסיים את מלוא עונשו ב-2030. לאחרונה פנה לוועדת השחרורים שבכלא מעשיהו וביקש לקצר את עונשו בשליש.
בשנת 2007, בעת שהיה בחופשה מהכלא, נהג פופר מאילת לכיוון מרכז הארץ בכביש הערבה והיה מעורב בתאונת דרכים שבה נהרגו אשתו ובנו. הוא נידון לשנת מאסר. לחברי הוועדה הסביר כי עשה מעשה נתעב, עבר תקופה ארוכה בכלא, התחתן, התאלמן ואיבד את בנו. "אני סבור שאף אחד לא רוצה לחקות אותי. במהלך החופשות אף גורשתי מכמה בתי כנסת", ציין.
עורך דינו, רועי קידר, טען כי הוא שוהה באגף השיקום תקופה ארוכה, שנטל אחריות בהליך הפלילי וכי אין ממש בטענות שהוא חבר לגורמים קיצוניים. עוד הוסיף כי פופר יוצא לחופשות ולעבודה - דבר העומד בניגוד מוחלט לטענות על אודות מסוכנותו, וציין כי הגורמים המקצועיים סבורים שהוא מיצה את ההליך הטיפולי. זאת, בניגוד לפרקליטות, שהתנגדה לשחרורו המוקדם בנימוק שלאורך כל תקופת מאסרו פופר לא עבר טיפול באלימות וידע מראש שפגע בחפים מפשע. חברי הוועדה מצדם הוסיפו בהתנגדותם לשחרורו המוקדם, כי המאסר שריצה עד כה לא מקהה את חומרת מעשיו.