גיל פרג, הישראלי בן ה-42, ממשיך להיות מאושפז בבית החולים "אל סאוסה" שהעיר קורדובה בצפון ארגנטינה זאת למרות שקיבל שחרור מבית החולים. רופאיו של פרג מסרו שהוא אמנם נמצא במצב כשיר כדי לעבור ולהמשיך לרצות את המשך עונשו בבית הכלא, אך לדבריהם על שירות בתי הסוהר להיענות לשורה של המלצות רפואיות כדי ש"הוא יישאר במצב יציב". כזכור, פרג נידון למאסר עולם בנובמבר 2021 על הרצח אמו ודודתו שהגיעו לבקר אותו בביתו בקורדובה בינואר 2019.
מאז גזר הדין פרג שוכן בתוך ביתן השייך לבית המשפט בבית החולים הנוירופסיכיאטרי, שם הוא זוכה לשמירה 24 שעות ביממה על ידי צוות בית הסוהר ונעזר באנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש. פרג נשאר בתאו מכיוון שהוא מתקשה לחלוק חללים עם אנשים אחרים. הרופאים כאמור הבטיחו שהוא מיוצב נפשית, ובאופן כללי בריאותו הנפשית "במצב הכי טוב מאז שנעצר לפני 4 שנים"
לדבריהם פרג מוכן להתחיל לרצות את עונשו בכלא, כמו כל מורשע אחר, אך ראשית יש צורך בכך ששירות בתי הסוהר לעמוד בהמלצות הרפואיות כדי שפרג יישאר במצב תקין ולא תהיה לו נסיגה המרמזת על חזרה לבית החולים והתחלת טיפול מחדש.
הרופאים שטיפלו בו יותר מ-3 שנים פירטו על מצבו הנפשי של פרג ויספרו שהוא תופס את עצמו כחתול בגוף של גבר וחייב להיות בתא מבודד. לדבריהם הוא מאפשר לאחרים להשתמש בשירותים, אך מבלי לגעת בחפציו, דבר מסובך בכלא. הם הסבירו שהוא מקבל בגדים, אבל רק אם הם נמסרים לו על ידי אדם מהימן ובתיקים סגורים. כדי לעשות את הצרכים הפיזיולוגיים שלו הוא חייב לעשות שימוש במכשיר מיוחד, שכן הוא בעצמו לא משתמש בשירותים, ומדובר בכלי קיבול עם שקית סניטרית, שבו הוא עושה את צרכיו.
הסירוב להשתמש בשירותים כמו כל אדם אחר הוא חלק מהפתולוגיה הנפשית שלו, שנחשבת בשלב זה לנכות. יש לו פנטזיית ילדות שמאוד נפוצה אצל ילדים על הפחד שמא תצא מפלצת מהאסלה. מחשבה זו נפוצה במקרים אלו, מכיוון שהמוח הפסיכוטי הוא מאוד פרימיטיבי.
בנוסף, עניין זה חיוני ליציבותו הנפשית שהוא יקבל את התרופות שלו בזמנים נכונים ושלא ינוהל זאת לבד, אלא בפיקוח מומחה שיאשר כי נטל אותן. למרות שהוא נוטל שני כדורים ליום, יש צורך שלא להפסיק את הטיפול. עד ששירות הכליאה יבטיח את כל התנאים הללו, ההמלצה היא שלא להעבירו לכלא.
למרות היותו מאוד מיוצב נפשית, לאחרונה הם הבחינו בהידרדרות בבריאות הגופנית שלו. הוא הרבה יותר תשוש, קצת בגלל התרופות, אבל זה אופייני גם לאנשים שנמצאים במקום סגור. הצוות הרפואי מנסה לגרום לו לצאת לטיולים לתפוס קצת שמש, שכן יש לו מחסור בוויטמין D שלא ניתן לתקן באמצעות תוספי מזון.
הפסיכיאטרית מרסלה פראדו, מנהלת בית החולים, הסבירה ל-Diario UNO כי הישראלי בן ה-42 מקבל כעת טיפול המורכב משתי תרופות. האחת היא Paliperidone, תרופה אנטי פסיכוטית חדשה מאוד שמוזרקת פעם בחודש, ופעמיים ביום Clozapine, המשמשת במקרים עמידים של פסיכוזה.
פראדו הבטיחה שפרג שומר על קשר טוב עם הצוות המטפל בו מדי יום. בנוסף, הם הצליחו לגרום לו להתרחץ על בסיס קבוע, למרות שהוא עושה זאת בפיקוח. הוא גם התיר לגזור את שיערו. כל התקדמות שנראו בלתי מתקבלות על הדעת בהתחלה, כשטען שהוא חתול כלוא בגופו של גבר ובגלל זה הוא אפילו לא יכול היה לסבול מים. "הוא סומך עלינו, ואפשר לנהל משא ומתן על דברים מסוימים. כשיש חוסר אמון, שום דבר לא יתקבל ממנו. לכן כל כך חשוב שהוא ייצור קשר עם צוות הכלא", הוסיף מנהל אל רוטב .
הפסיכיאטרית הבטיחה כי האינטרס של בית החולים הוא שגיל פרג יגיע לכלא במצב טוב, שם יש לשמור על נטילת התרופות כדי שימשיך להתייצב. יש שני כדורים ביום שעליו לקבל בזמן ובפיקוח, שכן בכלא נהוג שהאסירים בעצמם מנהלים את התרופות שלהם, אבל זה מקרה אחר לגמרי.
עם הטיפול שקיבל מזמן אמונת הזהות החתולית שלו השתפרה, אבל בהתחלה הוא לא רצה לאכול או להשתמש בסכו"ם. הוא שתה רק חלב. הכוונה הייתה שלא יצטרך לעשות את צרכיו כדי לא להשתמש בשירותים. עם הזמן הוא הסכים לאכול, קיבל את המכשיר המסייע לו ללכת לשירותים והחל להשתמש בסכו"ם. עכשיו הוא אוכל כל מה שנותנים לו. עד כדי כך שלפעמים הוא מתלונן על כך שהמנה מועטה מדי עבורו, בשל מבנה גופו הגדול, אך תזונתו נשלטת על ידי תזונאי. הוא עדיין מקיים כמה טקסים לפני השינה או לפני האוכל, כמו שפשוף ידיו בשערו כמו חתולים, למרות שהצוות הרפואי ציין שכרגע הוא "עושה זאת רק מדי פעם".
לדבריהם, אישה, שהתיידדה איתו בגלל התעניינותה בחתולים, מגיעה לבקר אותו מדי שבוע והם מבלים זמן רב ביחד ולפעמים "רואים אותם בפטיו יושבים זה ליד זה מבלי להחליף מילה אחת במשך פרקי זמן ארוכים", והם חושבים שאולי יש להם מערכת יחסים דומה לזו של זוג.
היבט בולט נוסף הוא הנטייה שלו לכמת את כל מה שקורה לו או מרגיש, שכן מספרים ידידותיים אליו. אבל הוא גם צריך לדייק מאוד בשפה שלו ולדאוג שאנשים יבינו בצורה מושלמת את מה שהוא אמר כמה פעמים, אז הוא חוזר על הדברים כמה פעמים, ואם מישהו משנה מילה הוא מתקן אותה ומסביר אותה שוב.