אלי לביא (גבאי), העבריין שהפך לעד המדינה והפליל את ראש ארגון הפשע חגי זגורי, הסתבך פעם נוספת והפעם בפרשת הונאה בהיקף של מיליוני שקלים.
גבאי בן ה-41 ששינה במרוצת השנים את שם משפחת ללביא, הקים רשת הונאה חסרת תקדים יחד עם אברהם פרש (43) וחן מלכה (30).
השלושה הקימו מערך של הנפקת רישיונות נהיגה לאזרחים שרישיונם נפסל עקב עבירות תנועה, או כאלה שמעולם לא הוציאו רישיון. עבור כל תעודה הם קיבלו סכום שנע בין 10,000 ל-20,000 שקלים. בת דודתו של פרש שעבדה בדואר היא זו שסייעה לו להנפיק את התעודות, וקיבלה סכום של 500 שקלים עבור כל אחת.
בסך הכל, חברי הרשת זייפו 100 רישיונות נהיגה זמניים ורישיונות להשטת יאכטה. חוקרי יחידת ההונאה במשטרת המחוז הדרומי שחקרו את הפרשה מצאו בביתו של אחד מחברי הרשת מחשב נייד, מדפסת ותבניות להדפסת רישיונות.
"איכות הזיוף הייתה ברמה גבוהה מאוד עד כדי כך שהיה קשה להשוות בין הרישיון האמיתי למזויף", טוען גורם במשטרה, "חלק גדול מהנהגים מעולם לא הוציאו רישיונות. הם היו למעשה 'פצצות' מתקתקות על הכביש וסיכנו חיי אדם".
במקרה נוסף, חברי הרשת עקצו חברות השכרה של כלי רכב. הם שלחו את ו' יחד עם תלושי שכר מזויפים כדי לרכוש מכוניות. התלושים הראו לכאורה שהוא עובד בעבודה קבועה בחברה, ויכול להחזיר את ההלוואה עבור הרכישה.
"הוא הראה לנו שהוא מרוויח סכום של 13 אלף שקלים בחודש. זה נראה אמין לחלוטין", העיד אחד מעובדי חברת ההשכרה שנעקצה על ידי ו' וחברי הרשת. הוא קיבל את כלי הרכב בשווי של 351 אלף שקל.
בשלב זה, נכנסו לתמונה חברי הרשת – פרש ולביא. על פי החשד, הם שיכפלו לוחית זיהוי של בעלת רכב דומה, והחליפו בלוחיות הזיהוי של חברות ההשכרה כדי למכור את הרכב לאזרחים תמימים מבלי שיידעו שמדובר בעוקץ.
לאחר ההחלפה, לביא ומלכה נפגשו עם קונים פוטנציאלים בעוד חברת הרשת הציגה את עצמה כבעלת אחת המכוניות. רכב אחד, נקנה על ידי תושב באקה אל גרביה בסכום של 149 אלף שקלים. הרכב השני נמכר לתושב יפו בסכום של 150 אלף שקלים. שני הרוכשים הפסידו את כספם, מאחר והמכונית מעולם לא הייתה שייכת להם.
חברי הרשת הגדילו לעשות, כאשר מכרו מכונית ששייכת לתושבת המרכז ללא ידיעתה תמורת 125 אלף שקלים, בזמן שפרש התחזה לעו"ד. "עד היום אני לא מאמינה שהם עשו דבר כזה מטורף", טענה בעלת המכונית בעדותה במשטרה. בהמשך, מכרו מכונית מסוג "אאודי" שלא הייתה שייכת להם, וקיבלו עבורה 352 אלף שקלים.
אך, חברי הרשת לא שבעו ממיליוני השקלים שהשיגו באמצעות המכוניות הגנובות, וביצעו הונאה נוספת. הפעם, פרש התחזה לקבלן בניין ומלכה התחזתה לביתו. הם רכשו מבתי עסק בתחום המזון מעל 100 ק"ג כבד אווז, והעבירו לבעלי העסקים העברות בנקאיות בתמורה. אלא שבפועל לאחר שהם קיבלו את הסחורה התברר לבעלי העסקים שההעברות הבנקאיות מזויפות.
פרש, לביא, מלכה ושני חשודים נוספים ששוחרו בערבות – נעצרו לפני כחודש על ידי חוקרי יחידת ההונאה של משטרת המחוז הדרומי.
הפרקליטות במחוז דרום הגישה נגדם כתב אישום חמור לבית המשפט המחוזי בבאר שבע בגין עבירות של זיוף בנסיבות מחמירות, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מתן שוחד, התחזות לאדם אחר, התחזות לעו"ד, שימוש במסמך מזויף, זיוף סימן רכב, גניבת רכב ועוד. כמו כן, הפרקליטות ביקשה לעצור את חברי הרשת עד לתום ההליכים המשפטיים נגדם מאחר והם מהווים סכנה לציבור. נגד פרש נטען שהוא פעל מתוך הכלא לבצע את ההונאות.