מצלמות האבטחה שהוצבו בבית משפחת יצחקי מירושלים תיעדו כיצד כנופייה של גנבים מעמיסה את האופנוע היקר שבבעלותם לתוך רכב מסחרי גדול ונמלטת מהמקום. בני המשפחה החליטו לדלוק אחרי הגנבים בניסיון לתפוס אותם.
האירוע התרחש בשבוע שעבר בשכונת מלחה בבירה, כמה עשרות מטרים מקניון מלחה. בשעת לילה מאוחרת הגיעה מכונית מסחרית לבנה גדולה, ומתוכה יצאו שלושה גברים רעולי פנים ובידי אחד מהם מספרי ברזל גדולים. תוך חמש שניות הם העמיסו את האופנוע היקר בשווי של 100 אלף שקל ונעלמו מהמקום.
עידן יצחקי, בעל האופנוע, אחיו ואביו שראו שהאופנוע נגנב החליטו להתחקות אחר הגנבים במכונית המסחרית. "הם העמיסו תוך שניות את האופנוע ונסעו לעבר כפר לא הרחק מירושלים", שיחזר יצחקי. "אבא שלי ואחי ניהלו את המרדף אחריהם אבל הם הצליחו לחמוק לתוך אחת הסמטאות בכפר ונעלמו כלא היו. הפכנו את המקום, הגיעו לשם שוטרים אבל לא מצאו כלום".
יצחקי הגיש תלונה בתחנת משטרת מוריה אבל סביר להניח שאת האופנוע הוא לא יזכה לראות, ומה שהכי כאב לו הוא שאין לו עליו ביטוח מקיף.
בשנים האחרונות חלה עלייה של מאות אחוזים בגניבת אופנועים וקטנועים בישראל - הרבה יותר מכלי רכב. חלק מבעלי האופנועים והקטנועים לא מתלוננים במשטרה כי אין להם ביטוח מקיף בגלל העלות היקרה שדורשים מהם סוכני הביטוח.
מידי יום מתפרסמים בדף הפייסבוק 'נגנב לי' עשרות מקרים של אזרחים המדווחים על גניבות אופנועים וקטנועים יקרי ערך ששווים לעיתים מגיעים לרבע מיליון שקל.
מה שקורבנות הגניבה לא יודעים כנראה הוא שבאותו זמן שהאופנועים והקטנועים שלהם משמשים בדרך לביצוע חיסול, להניח מטען חבלה לעבריין יריב או לירות לעבר בתים ובניינים של עבריינים יריבים ולהפחיד אותם. מי שעומד מאחורי הגניבות הם ארגוני פשיעה שנעזרים בגנבים מתוחכמים, מהם רוכשים את האופנוע בחצי מחיר ופחות והוא משרת אותם כאמור לבצע חיסולים, לירי, לגביית חובות ולהעברת אמצעי לחימה.
"הקטנוע בעיקר הוא מהיר מאוד, קשה לאתר אותו ולא מעט הנחות מטעני חבלה או ירי שמבצעים עבריינים מקשה עלינו ללכוד אותם מאחר והם משתמשים בקטנועים גנובים שרשומים על שמם של אזרחים תמימים", הסביר קצין חקירות במשטרת ישראל. "מרבית הפשעים החמורים מבוצעים באמצעות קטנועים, אופניים חשמליים וכלי רכב גנובים".